Przepis na polędwica z sarny

Zaledwie kilka doskonałych składników, prostota i jakość, a efekt powala. Danie jest bardzo uniwersalne, można przyrządzić na ciepło, lub na zimno, świetnie sprawdzi się zarówno jako śniadanie, obiad, Zobacz więcej
Lili w kuchni
Lili w kuchni Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Lili w kuchni
Gulasz z sarny

Gulasz z sarny 5339

Jakiś czas temu mama znalazła sklep gdzie może kupić świeżą dziczyznę. Sarna ma pyszne i delikatne mięso, a świeża jest dużo lepsza niż głębokomrożona, a taką kupiła nam kiedyś w Makro. Było w niej Zobacz więcej
kasztanowakuchnia
kasztanowakuchnia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kasztanowa Kuchnia
Gulasz z sarny (2)

Gulasz z sarny (2) 3381

Cześć =) Dziczyzna, to jedno z moich ulubionych mięs. Jest to związane z moim zamiłowaniem do myślistwa oraz z tym, że dziczyzna jest bardzo smaczna i zdrowa. Dzikie mięso ma zupełnie inny skład od Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
królestwo garów
Udziec sarny z sosem z grzybów

Udziec sarny z sosem z grzybów 6696

Udziec sarny – ok. 1 kg, 6 jagód jałowca, 10 ziaren pieprzu czarnego, 5ziaren ziela angielskiego, 2 listki laurowe, 1 łyżeczka soli, 1 łyżka listków świeżego tymianku, 50 g słoniny – najlepiej Zobacz więcej
U mnie dzisiaj był uroczysty niedzielny obiad w postaci gulaszu z sarny. Zrobiłam go pierwszy raz i bałam się że mi nie wyjdzie. Ale wyszedł rewelacyjny i wszystkim bardzo smakował. Wcześniej gdy Zobacz więcej
Grillowana polędwica z sarny zamarynowana w cydrze, podana z sosem winogronowo-czekoladowym. Polędwica z sarny to dobry wybór nawet dla tych, którzy nie przepadają za dziczyzną. Mięso jest delikatne, Zobacz więcej
kasztanowakuchnia
kasztanowakuchnia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kasztanowa Kuchnia
Medaliony z sarny

Medaliony z sarny 845

Cześć =) Comberi polędwica z sarny są mięsem dość łatwym w przygotowaniu, miękkimi nie wymagającym zbyt skomplikowanej obróbki, jak wiele innych mięs z dziczyzny. Co prawda ma za to swoja cenę, ale ze Zobacz więcej
Mechanik
Mechanik Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Mechanik w kuchni
Grill. Polędwica z sarny

Grill. Polędwica z sarny 594

Nieraz kosztowałem różnych potraw z dziczyzny lecz jakoś zawsze pojawiał się jakiś taki "opór w głowie" który nie pozwalał do końca zachwycać się smakiem i trwało to tak do czasu, kiedy to sam Zobacz więcej
Sezonowy garnek
Sezonowy garnek Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Sezonowy garnek
Tatar z Sarny

Tatar z Sarny 1106

Przepis na tatar z sarny Jeśli macie dostęp do świeżej dziczyzny lub możecie ją kupić zróbcie sobie koniecznie tatar z polędwicy z Sarny. To naprawdę wykwintne i wyśmienite danie, doskonała zakąska do Zobacz więcej
Zawsze zazdrościłam ludziom, którzy mają “dojścia” do jakichś trudno dostępnych pyszności. Sama mieszkam w mieście i nie mam szans zdobyć dużej ilości poziomek, dzikiej róży, fiołków czy szczawiu. O Zobacz więcej
martapan
martapan Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kazdemu smacznego...
TATAR Z SARNY

TATAR Z SARNY 1011

Kiedy pierwszy raz zobaczyłam tę potrawę bardzo spodobała mi się, ale kiedy usłyszałam, że to tatar, nie chciałam nawet spróbować. Dopiero mąż przekonał mnie. Nie żałuję. To jedno z moich ulubionych Zobacz więcej
Jakiś czas temu odwiedziła nas moja Kuzynka i przywiozła ze sobą dary lasu, przyznam się, że dziczyznę robiłam poraz pierwszy i poszłam w zupełny żywioł ale myślę, że ostatecznie wszyscy byliśmy Zobacz więcej
paulina.gazdowska
paulina.gazdowska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
NaTropieSmaków
Tatar z sarny

Tatar z sarny 410

Zdecydowanie nie zaliczam się do „mięsożerców”, ale od czasu do czasu lubię przygotować i zjeść kawałek dobrego mięska :))). Niestety większośćmięsa, które możemy kupić w sklepach, czy supermarketach Zobacz więcej
Przepis na steki z polędwicy z Dzika Zaczyna się jesień – zaczyna się dziczyzna. Dzisiaj przedstawiam Wam chyba najprostszy z przepisów na dziczyznę i najkrótszy w przygotowaniu, co oczywiście wynika Zobacz więcej
Pieczony udziec sarny z rozmarynowymi ziemniakami Szczęście i dobre oko myśliwego ( wielkie dzięki Adam ;) ) sprawiły, że znowu na moim blogu i w kuchni, zagościła dziczyzna, tym razem sarnina. Zobacz więcej
Cześć =) Z okazji 1-szej rocznicy powstania bloga Kasztanowa Kuchnia zaprasza na comber z sarny =) Comber jest bardzo miękkim i delikatnym mięsem, które nie wymaga specjalistycznej i Zobacz więcej
Moja mama jest mistrzynią tradycyjnych potraw. Gotuje pyszne zupy, lepi pierogi, knedle, pyzy i śląskie kluchy, ale nigdy nie zapuszcza się na nieznane wody. Boi się tego, czego nie używała, nie Zobacz więcej
Dostaliśmy kiedyś w prezencie kawał udźca sarniego. Długo nie miałam pojęcia, co z niego zrobić, więc tkwił sobie nieszczęśnik w zamrażarce... dopóki przeglądając magazyn „Kuchnia” nie natrafiłam na Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
królestwo garów
Comber z sarny

Comber z sarny 5215

Wspaniały, delikatny… nie potrzeba nic kombinować… według mnie im prościej tym lepiej. comber sarny, czerwone wytrawne wino, gałązka tymianku, miód lub cukier, sól, Comber oczyścić z błon, umyć, Zobacz więcej
Dziczyzna: charakteryzuje się wyjątkowym smakiem, często z wyczuwalnym zapachem lasu, ale także wysoką wartością odżywczą. Zawiera mało tłuszczu i cholesterolu, jest bogata w pełnowartościowe białko, Zobacz więcej