polędwica z sarny wędzona

Cześć =) Comberi polędwica z sarny są mięsem dość łatwym w przygotowaniu, miękkimi nie wymagającym zbyt skomplikowanej obróbki, jak wiele innych mięs z dziczyzny. Co prawda ma za to swoja cenę, ale ze Zobacz więcej
Jakiś czas temu odwiedziła nas moja Kuzynka i przywiozła ze sobą dary lasu, przyznam się, że dziczyznę robiłam poraz pierwszy i poszłam w zupełny żywioł ale myślę, że ostatecznie wszyscy byliśmy Zobacz więcej
wakacji na Wyspie Młyńskiej, która znajduje się tutaj oraz filmów, które znajdują się tutaj. Wakacje trwały 3 dni. W tym czasie zwiedziliśmy po raz kolejny całą Wyspę Młyńską, ogród zoologiczny w Zobacz więcej
Tym razem ograniczymy się jedynie do czerwonego mięsa! Ani słowa o tatarze ze śledzia, z tuńczyka czy z łososia surowego, wędzonego. I nic o tatarach z owoców czy warzyw. Nic o sosach tatarskich. Dziś Zobacz więcej
z ryb mazurskich z płatkami wędzonej sielawy, karmelizowaną dymką i oliwą rzepakowo-pietruszkową, zupa z prawdziwków z kozim serem z Kieźlin, marynowaną jarzębiną i palonymi orzechami laskowymi, Zobacz więcej
/ czerwona kapusta / kasza gryczana / żel z grejpfruta II Pierogi z mąki żołędziowej z udźcem z sarny / wędzona dynia / owoce leśne III Krem z kopru włoskiego / żółtko sous vide / jogurt / seler Zobacz więcej
emulsji (było jej trochę zbyt dużo w zestawieniu z porcją ryby, a próbowana samodzielnie sprawiała wrażenie lekko mdłej i nie smakowała już niestety tak dobrze) oraz bardzo smaczny jabłkowy kawior. Zobacz więcej
na demi-glace z purée z selera i wędzonego czosnku (T. Jakubiak) Po sorbecie przyszedł czas na danie główne, które zaproponował Tomasz Jakubiak, w euforyczny stan wprawiając wszystkich miłośników Zobacz więcej
kawałki czyli antrykot, rozbratel i rostbef (czasem w sklepie będzie to to samo, ale jak sobie spojrzycie na podział tuszy, rozbratel to wg jednej z nomenklatur przedni mięsień grzbietowy, zaś Zobacz więcej