polędwiczka w sosie żurawinowym

polędwiczka wieprzowa w sosie żurawinowym Dziś nieco mniej standardowo niż zawsze, bo zamiast ciasta czy zupy-krem - przepis na smaczny obiad. Wbrew wszelkim pozorom obiad ten przygotowuje się bardzo Zobacz więcej
Dzisiaj proponuję polędwiczki wieprzowe. Sos wyszedł boski :) Serdecznie polecam. Polędwiczki wieprzowe w żurawinowym sosie około 500g polędwiczki wieprzowej 150mlczerwonego wina 1 łyżka miodu 2 łyżki Zobacz więcej
Polędwiczka wieprzowa to jedno z moich ulubionych mięs. Daje bardzo dużo możliwości eksperymentowania i idealnie komponuje się ze słodkimi dodatkami, które osobiście uwielbiam. Tym razem postawiłam na Zobacz więcej
Dzisiaj mam dla Was pyszną propozycję świątecznego obiadu, w którym główną rolę odgrywa delikatna polędwiczka wieprzowa i obłędny sos żurawinowy. Robi się go szybko i bezproblemowo, a wygląda i Zobacz więcej
Polędwiczki w sosie żurawinowym z rozmarynem Te polędwiczki robię zawsze, kiedy chcę podać na stół coś efektownego, ale niewymagającego czasu i wysiłku. Polędwiczki pieczone krótko w mocno rozgrzanym Zobacz więcej
do miski z polędwicą i delikatnie wymieszać. Wstawić do lodówki. Następnego dnia: Polędwicę lekko obsmarzyć, wstawić do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i piec 15 minut. Sos żurawinowy 1/2 Zobacz więcej
W mojej kuchni ostatnio króluje żurawina. Owoc, który uwielbiam łączyć z potrawami słonymi i słodkimi. Spodziewajcie się kilku żurawinowych przepisów w najbliższym czasie :) Mieliście okazję spróbować Zobacz więcej
kiedy podawałem risotto na stół. Efekt tego błędu okazał się odwrotny od spodziewanego, bo zarówno risotto, jak i kurczak wyszły rewelacyjne i bronią się jako oddzielne potrawy. Czyli zamiast jednego Zobacz więcej
na słodko. Składniki: 1 polędwiczka wieprzowa sól pieprz 1 cebula 2 łyżki masła odrobina oliwy 1 słoiczek żurawiny (np. Develey) 2 łyżki octu balsamicznego (np. Develey) 1/2 szkl bulionu siemię Zobacz więcej
Ta potrawa mnie mile zaskoczyła. Szukałam zastosowania polędwiczki i znalazłam tutaj przepis. Wszyscy zachwycali się smakiem sosu, który rzeczywiście jest wyjątkowy, nietypowy, bardzo ciekawy i Zobacz więcej
Składniki: 300 g polędwiczki wieprzowej, 200 g żurawiny do mięs Develey, 1 cebula, 3 łyżki masła, 1 łyżka miodu Wileńskich, 1/2 szklanki wody, 1/3 szklanki czerwonego słodkiego wina, sól, pieprz. Zobacz więcej
Polędwiczki z kurczaka delikatnością swą zaskakują, a w marynacie winnej z żurawiną nadzwyczaj mi smakują. Kalafior, ser, czosnek w kolorze kremowym jest do czerwonego mięsa dodatkiem wyjątkowym. Zobacz więcej
OhFreshy
OhFreshy Obserwuj blogaObserwujesz bloga
OhFreshy
Sos żurawinowo-malinowy

Sos żurawinowo-malinowy 154

1
Sos żurawinowo-malinowy Składniki:3 łyżki dżemu żurawinowego 3 łyżki soku malinowego 1 łyżka soku z cytryny Przygotowanie: Po prostu mieszamy składniki. Sos idealnie smakuje z kaczką po polsku, Zobacz więcej
Składniki: 2 polędwiczki wieprzowe sól, słodka i ostra papryka, pieprz, mielony kminek, tymianek, rozmaryn, suszony czosnek 2-3 łyżki oleju Polędwiczki umyć, osuszyć, naciąć wzdłuż na trzy płaty, Zobacz więcej
boczku powinny nachodzić na siebie). Tak przygotowane kotlety ułożyłam w naczyniu żaroodpornym, posypałam zmiażdzonymi owocami jałowca, polałam oliwą z oliwek i piekłam w średnio gorącym piekarniku Zobacz więcej
, przeżycia. Jutro opowiem Wam więcej. Także jutro zapraszam na przepisy i zdjęcia dań, które ugotowałam z Szefem Kuchni hotelu Sheraton w Krakowie, Tomaszem Leśniakiem. Polędwiczka wieprzowa Zobacz więcej
Myszka
Myszka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Myszka gotuje
Polędwiczki po góralsku

Polędwiczki po góralsku 198

0
wkładam 6 łyżek żurawiny, doprawiam solą, pieprzem, 1/4 łyżeczki rozmarynu , 1/2 łyżeczki tymianku oraz 2 łyżeczkami miodu. Podgrzewam mieszając. Kroję oscypka ( u mnie niestety ser typu oscypek) na Zobacz więcej
na dwie części, polędwiczkę przekrawamy na pół. Z karkówki układamy wałeczek, na środek układamy polędwiczkę i dokładnie oblepiamy, mocno uciskając. Przygotowaną necówkę wkładamy do siatki Zobacz więcej
SKŁADNIKI: (dla 4 osób, aby wyszło po dwa kawałki mięsa na osobę) 4 średnie polędwiczki puszka ananasa szczypta ziół prowansalskich lub tymianku szczypta imbiru masło olej sól cukier sos żurawinowy Zobacz więcej
miseczkę i wkładamy do lodówki na 2-3 godziny. Po tym czasie przygotowujemy sos żurawinowy. Do żurawiny dodajemy sól i pieprz, pozostałe przyprawy i miód. Podgrzewamy na lekkim ogniu, aż składniki Zobacz więcej