Przepis na polędwiczka z sarny

kasztanowakuchnia
kasztanowakuchnia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kasztanowa Kuchnia
Polędwiczki z dzika

Polędwiczki z dzika 4650

Cześć =) Dziczyzna, to jedno z moich ulubionych mięs. Jest to związane z moim zamiłowaniem do myślistwa oraz z tym, że dziczyzna jest bardzo smaczna i zdrowa. Dziś zapraszam na kolejną potrawę z Zobacz więcej
Sezonowy garnek
Sezonowy garnek Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Sezonowy garnek
Tatar z Sarny

Tatar z Sarny 981

Przepis na tatar z sarny Jeśli macie dostęp do świeżej dziczyzny lub możecie ją kupić zróbcie sobie koniecznie tatar z polędwicy z Sarny. To naprawdę wykwintne i wyśmienite danie, doskonała zakąska do Zobacz więcej
Katarinka
Katarinka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Katarinkowa kuchnia
Polędwiczki wieprzowe

Polędwiczki wieprzowe 14534

Bardzo lubię polędwiczki, ponieważ bardzo szybko się je przyrządza i są smacznym mięsem. Sposobów na jej podanie jest tyle ile kucharek. Tak zrobione polędwiczki pierwszy raz przyrządziła kiedyś na Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
królestwo garów
Comber z sarny w soli

Comber z sarny w soli 521

Comber lub polędwiczkę z sarny, można przygotować podobnie jak schab, tak zwany z pończochy. Tylko nie trzeba mięsa suszyć. Comber lub polędwiczka z sarny, sól*, cukier*, siano, Mięso oczyścić, umyć, Zobacz więcej
Lili w kuchni
Lili w kuchni Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Lili w kuchni
Gulasz z sarny

Gulasz z sarny 4906

Jakiś czas temu mama znalazła sklep gdzie może kupić świeżą dziczyznę. Sarna ma pyszne i delikatne mięso, a świeża jest dużo lepsza niż głębokomrożona, a taką kupiła nam kiedyś w Makro. Było w niej Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
królestwo garów
Comber z sarny

Comber z sarny 4993

Wspaniały, delikatny… nie potrzeba nic kombinować… według mnie im prościej tym lepiej. comber sarny, czerwone wytrawne wino, gałązka tymianku, miód lub cukier, sól, Comber oczyścić z błon, umyć, Zobacz więcej
siłasmaku
siłasmaku Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Siłasmaku
Pieczone polędwiczki

Pieczone polędwiczki 9567

Kolejny, jak dla mnie, idealny przepis od Ani z LS.Nigdy wcześniej nie piekłam polędwiczek, jeśli już to smażyłam lub dusiłam w sosie. Jeśli wy też tego nigdy nie robiliście, to polecam bo naprawdę Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
królestwo garów
Udziec sarny z sosem z grzybów

Udziec sarny z sosem z grzybów 6181

Udziec sarny – ok. 1 kg, 6 jagód jałowca, 10 ziaren pieprzu czarnego, 5ziaren ziela angielskiego, 2 listki laurowe, 1 łyżeczka soli, 1 łyżka listków świeżego tymianku, 50 g słoniny – najlepiej Zobacz więcej
Zawsze zazdrościłam ludziom, którzy mają “dojścia” do jakichś trudno dostępnych pyszności. Sama mieszkam w mieście i nie mam szans zdobyć dużej ilości poziomek, dzikiej róży, fiołków czy szczawiu. O Zobacz więcej
U mnie dzisiaj był uroczysty niedzielny obiad w postaci gulaszu z sarny. Zrobiłam go pierwszy raz i bałam się że mi nie wyjdzie. Ale wyszedł rewelacyjny i wszystkim bardzo smakował. Wcześniej gdy Zobacz więcej
Pieczony udziec sarny z rozmarynowymi ziemniakami Szczęście i dobre oko myśliwego ( wielkie dzięki Adam ;) ) sprawiły, że znowu na moim blogu i w kuchni, zagościła dziczyzna, tym razem sarnina. Zobacz więcej
Dostaliśmy kiedyś w prezencie kawał udźca sarniego. Długo nie miałam pojęcia, co z niego zrobić, więc tkwił sobie nieszczęśnik w zamrażarce... dopóki przeglądając magazyn „Kuchnia” nie natrafiłam na Zobacz więcej
kasztanowakuchnia
kasztanowakuchnia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kasztanowa Kuchnia
Gulasz z sarny (2)

Gulasz z sarny (2) 3139

Cześć =) Dziczyzna, to jedno z moich ulubionych mięs. Jest to związane z moim zamiłowaniem do myślistwa oraz z tym, że dziczyzna jest bardzo smaczna i zdrowa. Dzikie mięso ma zupełnie inny skład od Zobacz więcej
Świetny przepis na przygotowanie polędwiczek. Same rozpływają sie w ustach. Bulion przygotowałam z gotowej kostki bulionowej drobiowo-wołowej. Pół kostki wrzuciłam do szklanki wrzącej wody. Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
królestwo garów
Udziec z sarny pieczony

Udziec z sarny pieczony 3725

Udziec sarny (u mnie około 700 g), 100 g słoniny (u mnie solona), 6 jagód jałowca, 7 ziaren pieprzu czarnego, 3 ziarna ziela angielskiego, 1 listek laurowy, sól Oczyścić mięso ze zbędnych błon i Zobacz więcej
Moja mama jest mistrzynią tradycyjnych potraw. Gotuje pyszne zupy, lepi pierogi, knedle, pyzy i śląskie kluchy, ale nigdy nie zapuszcza się na nieznane wody. Boi się tego, czego nie używała, nie Zobacz więcej
Dziczyzna: charakteryzuje się wyjątkowym smakiem, często z wyczuwalnym zapachem lasu, ale także wysoką wartością odżywczą. Zawiera mało tłuszczu i cholesterolu, jest bogata w pełnowartościowe białko, Zobacz więcej
Mieszkając na bardzo głębokiej wsi, mam tę przyjemność, że życzliwe sąsiedztwo podrzuca co nieco smakołyków.Tak poprostu.W blokowisku było anonimowo i bez wylewnych podarków(z obu stron z resztą). Zobacz więcej
Cześć =) Dziczyzna, to jedno z moich ulubionych mięs. Jest to związane z moim zamiłowaniem do myślistwa oraz z tym, że dziczyzna jest bardzo smaczna i zdrowa. Dzikie mięso ma zupełnie inny skład od Zobacz więcej
Zdrowa Kuchnia
Zdrowa Kuchnia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Zdrowa Kuchnia
Polędwiczki z kurkami

Polędwiczki z kurkami 5983

Polędwiczki pokroić w 1 cm plastry. Patelnię rozgrzać. Polędwiczki smażyć na rozgrzanej patelni z dwóch stron na rumiano. Zdjąć z patelni. Na tej samej patelni podsmażyć cebulę. Następnie dodać Zobacz więcej