polędwiczki po tajsku

kokosowego, 1/2 czerwonej papryki, 1/2 papryczki chili, 1 małej cukinii, 2 cebul dymek wraz ze szczypiorkiem, 2 ząbków czosnku, pęczka świeżej bazylii tajskiej, 1 cytryny, 200 gram makaronu mie, 6 Zobacz więcej
Przedstawiam dziś przepis na bardzo przyjemne i łatwe danie kuchni tajskiej. Delikatna polędwiczka wieprzowa w sosie z mleczka kokosowego, masła orzechowego, chilli z fasolką szparagową i papryką. Zobacz więcej
Szparagi nie są typowo tajskim warzywem, ale w ostatnich latach ich uprawa (odmiany zielonej) bardzo się rozpowszechniła, a przy okazji okazało sie, że warunki klimatyczne w północnej części kraju Zobacz więcej
: 1 polędwiczka wieprzowa 2 łyżki oleju 1 łyżka sosu ostrygowego ( lub octu winnego wymieszanego z sosem sojowym ) suszony czosnek, suszone chilli sól olej do smażenia Przygotowanie: Wstawić wodę na Zobacz więcej
monka
monka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
smaczne-opowiesci
Polędwiczki po tajsku

Polędwiczki po tajsku 72

0
rozgrzewamy oliwę. Na mocno rozgrzanym smażymy krótko medaliony z obu stron. Przed smażeniem czyścimy medaliony z marynaty. Po usmażeniu polędwiczek, na ten sam tłuszcz dodajemy marchewkę (pokrojoną Zobacz więcej
Karkrówka
Karkrówka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Karkrówka
Lunch boxy do pracy 20

Lunch boxy do pracy 20 164

0
, słodka papryka, czosnek, sól, pieprz, odrobina cayenne) 3. - smażone kawałki kurczaka z dodatkiem przyprawy 5 smaków oraz tajskiej bazylii - biały ryż - smażona cukinia z dodatkiem tymianku, Zobacz więcej
Bardzo szybkie i smaczne danie kuchni tajskiej. Przepis pochodzi ze strony Darii Ładochy. Składniki 100 g makronu ryżowego 150 g fasolki szparagowej 1 marchew 250 g boczniaków 250 g polędwiczki Zobacz więcej
Składniki: polędwiczka wieprzowa - ok 450 g (na 2 osoby) 1/2 łyżeczki soli 1 łyżka ciemnego sosu sojowego 1 łyżka oleju do smażenia pół czerwonego chilli 1 cebula - grubo posiekana 2 szalotki - drobno Zobacz więcej
Składniki (na 2-3 porcje): polędwiczka wieprzowa (pokrojona w plastry o grubości 3-4mm) łyżka oleju 2 łyżki czerwonej pasty curry 1 łyżeczka kurkumy w proszku 2 średnie ząbki czosnku (pokrojonego na Zobacz więcej
1 polędwiczka wieprzowa Nieduża cebula – może być szalotka Czerwona papryka 3 łyżki sosu satay Kilka kropli sosu rybnego Kilka kropli oleju sezamowego 3 łyżki Olej / oliwa Szczypta pieprzu Kiełki, Zobacz więcej
ViolaPassion Kolejna odsłona zupy Tajskiej tym razem z polędwiczką kurczeca i krewetką. Składniki:( 8 osób) Składniki: 300g krewetek królewskich 8 polędwiczek kurczęcych podsmażonych bez dodatku Zobacz więcej
Te polędwiczki robiłam już dwukrotnie. Oryginalnie mięso po prostu smarowało się marynatą, posypywało sezamem i piekło w piekarniku. Według mnie jednak, polędwiczki były wtedy zbyt suche. Dlatego za Zobacz więcej
Czerwone curry z kurczakiem i wieprzowiną Uwielbiam tajską kuchnię. Mam nadzieję, że już wkrótce spakujemy plecaki i pojedziemy odkrywać Tajlandię i jej smaki :). A tymczasem: Czerwone curry z Zobacz więcej
W ubiegły weekend chciałam zrobić polędwiczki wieprzowe po tajsku, miały być z grilla. Ponieważ pogoda nie dopisała upiekłam z nimi szaszłyki, ale w piekarniku. Spokojnie możecie je zrobić na zwykłym Zobacz więcej
Korzystam z dobrodziejstw ogródka..młoda roszponka, jeszcze zielone jabłuszko które za wcześnie spadło z drzewa i pyszny kurczak "od chłopa" czyli zdrowy i szczęśliwszy od tego z supermarketu..to Zobacz więcej
Ostatnio zachwycam się przepisami kuchni tajskiej i chińskiej. Każdy jest niesamowity i lepszy od poprzedniego. Dzięki niej poznałam wiele nowych produktów, o których wcześniej nie miałam żadnego Zobacz więcej
Kilka dni temu dostałam przesyłkę z produktamimarki BlueDragona w niej kilka produktów, dzięki którym można stworzyć dania z kuchni tajskiej. Ja jednak postanowiłam przygotować coś na swój sposób. Zobacz więcej
Czasami, gdy nie wykazujemy wielkiego entuzjazmu do gotowania, myślimy nad czymś bardzo szybkim, prostym, w stylu ‘pociąć i gotowe’. Taka właśnie jest tajska sałatka z wołowiną na ostro. Jeżeli Zobacz więcej
SmakiwSieci
SmakiwSieci Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smaki w sieci
MasterChef i ja :)

MasterChef i ja :) 234

0
jury, żeby dostać fartuch :) Ugotowałem risotto cytrynowo-imbirowe na bulionie tajskim z pikantną polędwiczką wieprzową oraz pomyślałem, że skoro to mój drugi występ to przygotuje dwie potrawy. Zobacz więcej
marynowane, użyłam więc takich i też było smacznie :) Zamiast polędwiczki wieprzowej można użyć filetu z kurczaka. Polecam wielbicielom tajskich smaków :) CZERWONE CURRY Z WIEPRZOWINY I KUKURYDZY (2 Zobacz więcej