polędwiczki wieprzowe z jabłkiem

Polędwiczki wieprzowe, to bardzo fajny wynalazek - wystarczy kilka przypraw, garnek, patelnia albo piekarnik - i szybkie i smaczne danie gotowe. SKŁADNIKI: 2 polędwiczki wieprzowe 1/2 łyżeczki soli 2 Zobacz więcej
Bardzo lubię połączenie mięs z owocami. Czy to śliwki, czy jabłka, czy granaty, zawsze wychodzi pysznie. Polędwiczki są szczególnie wdzięcznym elementem takiego połączenia. Dzięki smażeniu/duszeniu Zobacz więcej
Mięsne wtorki Od dłuższego czasu miałam ochotę na jakiś porządne mięso. Tak się złożyło, że K. kupił polędwiczki wieprzowe i musiałam coś z nich zrobić;) Postanowiłam przygotować je z jabłkami i sosie Zobacz więcej
1 kg polędwiczki wieprzowej 4 kwaśne jabłka, obrane i pokrojone w ósemki łyżeczka majeranku 4 ząbki czosnku 1/4 szklanki jasnego piwa lub białego wytrawnego wina 2 szklanki bulionu lub wody 2 średnie Zobacz więcej
Jeżeli szukacie pomysłu na polędwiczki wieprzowe, ten przepis na pewno przypadnie Wam do gustu. Miękkie, soczyste mięso, pyszny sos i do tego karmelizowane jabłka - wszystko idealnie do siebie pasuje. Zobacz więcej
. Inspiracja Kwestia Smaku Składniki na ok 4 porcjeCzas przygotowania: 25 min 2 polędwiczki wieprzowe 3 szalotki 2 łyżka masła 1 łyżka oleju 1/3 szklanki cydru 1/3 szklanki śmietany 30% 1 łyżeczka Zobacz więcej
Polędwiczki wieprzowe w ziołach prowansalskich z pieczonymi jabłkami to danie w sam raz na wykwintny obiad weekendowy, i wbrew pozorom nie jest bardzo pracochłonne. Składniki na obiad dla 4 osób: 2 Zobacz więcej
Nie wiem jak Wy ale ja bardzo lubuję się w takich połączeniach czyli mięso i owoce. Suszone lub świeże. A nawet jak w tym przepisie i jedno i drugie. Idealne danie na rodzinny obiad lub nawet na taki Zobacz więcej
Smaczne kotlety z polędwicy wieprzowej, z owocową nutką. Gotowe w pół godziny. W sam raz na szybki obiad :) Przepis znalazłam u Ani (Lepszy Smak) . Składniki : 2 średnie polędwiczki wieprzowe 2 Zobacz więcej
Polędwiczki wieprzowe z sosem z cukinii i jabłka Często zdarza mi się gotować "coś z niczego". Bardzo często gotowała tak moja mama i chyba po niej przejęłam tę umiejętność. Obiad, który Wam proponuję Zobacz więcej
Delikatna i krucha polędwiczka z jabłkowo-cydrowym posmakiem. Kolejny hit z cyklu połączeń mięsa z owocami. Ciekawa jestem czy to lekkie, idealne na letnie upały danie, zasmakuje również Wam :) Zobacz więcej
Świetny przepis na podanie polędwiczek w odmieniony sposób. Danie lekkie i chyba bardziej na letnie, cieple dni niż na zimę. Przepis zainspirowany recepturą z książki Hanny Szymanderskiej. - 2 duże Zobacz więcej
W sobotę koleżanka uraczyła mnie pysznymi polędwiczkami z grilla. A w niedzielę od rana ten smak nadal mi towarzyszył. Cóż było robić. Szybkie zakupy i pomysł na przygotowanie tego delikatnego mięsa Zobacz więcej
. Pozostając w tej atmosferze sezonowości proponuję polędwiczki wieprzowe w jabłkach, w końcu późne lato i jesień to sezon na te najpopularniejsze chyba polskie owoce. Przepis zaczerpnęłam z Zobacz więcej
Karmelizowane jabłka świetnie sprawdzają się w deserach - to oczywista oczywistość. Ale doskonale wypadają również w daniach wytrawnych. Na przykład w towarzystwie polędwiczek wieprzowych suto Zobacz więcej
pół kilograma mięsa wieprzowego użyłam nieco więcej, bo 630 g. Do sosu wlałam sok jabłkowy. Danie to można podawać z ziemniaczanym pure bądź ugotowanym ryżem oraz surówką z kapusty pekińskiej. Smak Zobacz więcej
ryżem i pasował jak ulał ;)) Polecam Wam wypróbować przepis, bo naprawdę warto :) Miłego weekendu wszystkim życzę :)) Składniki: 1 polędwiczka wieprzowa 3 cebule szalotki 1/3 szklanki cydru 1/3 Zobacz więcej
Przygotowania świąteczne idą pełną parą, także siły do sprzątania trzeba zbierać, żeby prężnie i efektywnie szło wszystko co zaplanowane do zrobienia ;-) Wpadłam na pomysł połączenia jabłek z Zobacz więcej
Polędwica wieprzowa to jedno z niewielu mięs, którego przygotowanie nie zajmuje wiele czasu, szczególnie jeśli je się wcześniej zamarynuje. Dzisiejsza propozycja to połączenie właśnie tego mięsa z Zobacz więcej
Jabłka na czasie. Cydr na czasie. W takim razie danie z tymi składnikami też na czasie. Bardzo ciekawy smak. Trzeba tylko pamiętać, żeby zbyt długo nie gotować polędwiczek, bo szybko twardnieją. Zobacz więcej