polędwiczki z winem

Składniki: 1 polędwiczka wieprzowa oliwa sól, pieprz, ostra papryka majeranek, rozmaryn czosnek, czerwone wino Działamy: Polędwiczkę myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym a następnie nacieramy solą, Zobacz więcej
Polędwiczka wieprzowa duszona w porach i białym winie z młodymi ziemniaczkami Nie miałam dziś kompletnie pomysłu co zrobić na obiad. Stanęłam przed otwartą lodówką, ogarnęłam wzrokiem wszystkie półki, Zobacz więcej
Danie wykwintne i proste,z resztą wszędzie gdzie dodamy masło i wino będzie pysznie:) Składniki: polędwiczki wieprzowe kilka ząbków czosnku pół kostki masła dwie szklanki białego wina sól pieprz Zobacz więcej
Poleca: Ania Znów połączenie mięsa i jabłek (poprzednio z kiełbasą). Nie każdy lubi, ja UWIELBIAM. Potrzebujemy: polędwiczki wieprzowe cebulę 2 jabłka (szare renety) sól, pieprz, majeranek 1/4 Zobacz więcej
Delikatne mięsko, bardzo aromatyczne i pyszne w smaku. Zestawiłam to danie z winem Celebro (FB - KLIK) - półwytrawnym czerwonym, idealnym do wieprzowiny. Było pysznie! Składniki: ok 500g polędwiczki Zobacz więcej
Składniki Ilość porcji: 2 Poziom trudności: łatwe Źródło: Kulinarne.info niewielka polędwica wieprzowa (ok. 300g)250ml wytrawnego czerwonego winaolej do smażeniawodamąka do obtoczeniaprzyprawy: sól, Zobacz więcej
Spełniłam swoją zachciankę (mięso w sosie) i na dzisiejszy obiad przygotowałam polędwiczkę wieprzową. Udusiłam ją z cebulką, śliwkami suszonymi i winem. dodatkiem tymianku, jałowca i odrobiny czosnku Zobacz więcej
Polędwiczki podawane są na różne sposoby. Ten przepis polecam ze względu na ciekawy smak egzotycznego sosu. Składniki: - 2 polędwiczki wieprzowe, - 1-2 łyżki mąki, - 5 dkg masła, - 1 owoc granatu, - 1 Zobacz więcej
Polędwiczkę posoliłam i popieprzyłam, powtykałam pokrojone 2 ząbki czosnku, i obłożyłam posiekanym świeżym rozmarynem. Całość zalałam szklanką białego półwytrawnego wina i zostawiłam na noc. Zabrałam Zobacz więcej
Rzadko jemy wieprzowinę. Nie jest to mój ulubiony rodzaj mięsa. Jeśli już, to wybieram polędwiczkę - chude mięso, które przygotowuje się bardzoszybko i bez zbędnych ceregieli. Tym razem połączyłam je Zobacz więcej
Pyszne mięsko mam dzisiaj dla wszystkich smakoszy. Jest soczyste, aromatyczne i bardzo kruche, polecam na obiad czy kolację. Zróbcie sobie taki rarytas i cieszcie się smakiem mięsa. Polędwiczki Zobacz więcej
Polędwiczka wieprzowa w białym winie i majeranku Delikatne mięso polędwiczki wieprzowej doskonale dusi się w białym winie a dodatek majeranku jest tu idealny. Mięso jest tak kruche, że rozpada się pod Zobacz więcej
Pieczona polędwiczka wieprzowa marynowana w winie - aromatyczna i delikatna. Wspaniała na ciepło jak i na zimno z dodatkiem dipów np. musztardowego, czosnkowego czy konfitury z żurawiny. Idealna do Zobacz więcej
1 mała polędwiczka wieprzowa - na 2 osoby 1 cebula 3 ząbki czosnku pół szkl wina białego wytrawnego pół szkl śmietanki 30 % pół pęczka natki z pietruszki 200 g kurek makaron np tagliatelle lub penne Zobacz więcej
To mięso postanowiłam przygotować wg swojego wyczucia i smaku. I nie zawiodłam siebie, było smacznym urozmaiceniem menu obiadowego :) Składniki : około 50 dag polędwicy z dzika około szklanki Zobacz więcej
Polędwiczki wieprzowe w miodzie, białym winie i truskawkach to idealny obiad, tym bardziej że sezon truskawkowy dobiega już do końca i trzeba to wykorzystać. Składniki: 2 polędwiczki wieprzowe sok z 1 Zobacz więcej
Moja historia z polędwiczkami jest dość krótka. Mianowicie jest tak, że boję się je robić. Wcześniej popełniłam polędwiczki raz- wyszły pyszne, ale i tak długo się zbierałam, aby zrobić to ponownie. I Zobacz więcej
Polędwiczka wieprzowa duszona w czosnku i białym winie ze świeżą sałatką i młodymi ziemniaczkami Delikatna polędwiczka rozpływająca się w ustach, kremowy, ziołowy sos i chrupiąca sałata rzymska ze Zobacz więcej
Polędwiczki w sosie z białego wina to szybki pomysł na obiad. Pomimo swej prostoty jest eleganckim daniem. Wystarczy kilka składników, aby uzyskać wyrafinowany smak w pół godziny. Pieczenie Zobacz więcej
Przepyszny lekki obiad! Niekiedy mięsko z parowaru warto podkreślić lekkim dipem lub sosem. Sos z białego wina świetnie sprawdza się w tej roli, doskonały jest także do parowanych ryb. Przy okazji Zobacz więcej