polenta pieczarkami

{{headerMessage}}
Kiedy pierwszy raz usłyszałam o polencie, pomyślałam od razu, że to na pewno coś bardzo skomplikowanego. Po wczytaniu się w skład przepisu nieźle się uśmiałam, gdyż ta o to włoska potrawa pierwotnie Zobacz więcej
kardamonovy
kardamonovy Obserwuj blogaObserwujesz bloga
kardamonovy
Polenta z pieczarkami

Polenta z pieczarkami 40

0
{{headerMessage}}
Dziś trochę kuchni włoskiej, jutro także. Najlepsza! :). Polenta to nic innego jak kasza kukurydziana. Może być tylko ugotowana, ostudzona i pokrojona. Usmażona lub nie. Może być o konsystencji Zobacz więcej
{{headerMessage}}
z oryginalnym przepisem, jednak naprawdę nie uważam, żeby był on tu niezbędny. Składniki (2 bardzo duże porcje): 300 g pieczarek 1 mała cebula 1 duży ząbek czosnku 1 łyżka oliwy 150 g kaszy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dawno nie przygotowywałam nic truflowego i stęskniłam się za tym przewspaniałym smakiem! Postanowiłam przyrządzić proste i pyszne danie - włoska polenta. "Polenta to włoska potrawa ludowa sporządzana Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Obiad bardzo prosty i szybki, pod warunkiem, że polentę zrobi się dzień wcześniej:) Polentę zrobiłam dzień wcześniej: 20 dag kaszki kukurydzianej 3 łyżki startego sera (najlepiej parmezanu) 4 łyżki Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Składniki: 6 pieczarek portabello 3 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka octu balsamicznego sól, pieprz 2 1/2 szklanki bulionu drobiowego 1 szklanka mleka 1 szklanka śmietany kremówki 3/4 szklanki drobnej Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Szukacie przepisu na pyszne, szybkie danie, które świetnie rozgrzeje i wypełni brzuszek w chłodne dni, które wciąż jeszcze nie chcą nas opuścić? Myślę, że właśnie go znaleźliście! Kremowa polenta + Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Polenta z pieczarkami, bobem i fasolką szparagową Składniki – 4 porcje: Kaszka kukurydziana – 100g Parmezan – 3 łyżki startego Masło – 1 łyżka Pieczarki – 10 sztuk Bób – dowolna ilość Fasolka Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Robiąc dziś porządki w szafkach kuchennych natknęłam się na zapomnianą polentę (kaszkę kukurydzianą), którą przywiozłam w sobie z Francji jako rekompensatę za nieznalezioną wtedy w sklepach mąkę Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Witam. Dzisiaj polenta, czyli włoski specjał gotowany z grubo mielonej mąki kukurydzianej, uniwersalny dodatek do mięs, ryb, zup i przekąsek. Moja polenta jest zapiekana z serem kozim, a jako dodatek Zobacz więcej
{{headerMessage}}
schab; 2-3 porcje schabu sól pieprz ziołowy staropolski pieprz czarny łyżka oliwy szczypta papryki pieczarki w śmietanie; 150 g pieczarek pół cebuli tłuszcz do smażenia 3 łyżki śmietany 22% sól pieprz Zobacz więcej
{{headerMessage}}
danie, gdyż jest łatwe w przyrządzeniu i bardzo smaczne :) Składniki (blacha 30x40cm): 400g polenty; 1,5 l bulionu warzywnego; 3 łyżki suszonego oregano; sól; oliwa z oliwek. ok. 100ml passaty Zobacz więcej
{{headerMessage}}
się za jedzenie ;p Smażona polenta z pieczarkami duszonymi w białym winie (2 porcje) polenta: - 150 g kaszki kukurydzianej - 500 ml wody - 5 łyżek płatków drożdżowych - 1/2-1 łyżeczka syropu Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Polenta z jajkiem w koszulce, pieczarkami i pieczoną cukinią Creamy polenta with roasted zucchini, mushrooms and poched egg, for English scroll down Lubię polentę za jej charakterystyczny smak i, mimo Zobacz więcej
{{headerMessage}}
GRILLED ASPARAGUS WITH MUSHROOMS AND TOFU SERVED ON CREAMY POLENTA Szparagowe ucztowanie czas zacząć ;) Pierwsze w tym sezonie, podałam lekko zgrillowane, z dodatkiem aromatycznego tofu, gęstego sosu Zobacz więcej
{{headerMessage}}
miałam przyjemność spotkać się z ową książką jeszcze przed premierą, aby ją dla Was zrecenzować :) Aby nie była to jedynie sama recenzja, przygotowałam też przepis z książki Elli :) Zapraszam do Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Zainspirowała mnie książka Gordona Ramsaya "Ultimate home cooking", jednak w oczekiwaniu na pomidory użyłam tu pieczarek. Świetna propozycja na lekki lunch. I was inspired by Gordon Ramsay's book Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kasza zamiast ziemniaków. Niezwykła kasza, bo słonecznie żółta – kukurydziana. Ugotowana na gęsto, po włosku, z serem i ziołami, jest świetnym dodatkiem do wielu potraw. Łączy się genialnie zarówno z Zobacz więcej