polewa do pierników

Mam dla Was baaardzo ciekawą polewę, dzięki której Wasz piernik (i nie tylko)nabierze zupełnie nowego charakteru! Polewa jest czekoladowa z lekkim złamaniem tej słodyczy poprzez powidła śliwkowe, Zobacz więcej
2 tygodnie temu pokazywałam Wam mój pierwszy piernik . Już w trakcie pieczenia bosko pachniał a po wystudzeniu wcale nie był twardy. Myślę, że można by go było jeść od razu więc jeśli ktoś chce Zobacz więcej
Czekoladowa polewa, która dzięki dodatkowicukru pomarańczowegoma niezwykły, pomarańczowy aromat. Pasuje do wszelkich pierników. Zastyga niezbyt szybko (mamy czas, żeby ją rozprowadzić), po Zobacz więcej
Czekoladowa polewa, która dzięki dodatkowi cukru pomarańczowego ma niezwykły, pomarańczowy aromat. Pasuje do wszelkich pierników. Zastyga niezbyt szybko (mamy czas, żeby ją rozprowadzić), po Zobacz więcej
« masa orzechowa do piernika polewa czekoladowa do piernika i pierniczków Ta trójka jest u mnie nierozłączna, każdy oddzielnie smakuje świetnie ale razem tworzą poezję, marzenie każdego kubka Zobacz więcej
Keks z warzywami i serem » Piernik czekoladowy z polewą ENGLISH VERSION Jeśli piernik, to właśnie taki, miękki i wilgotny :) I do tego dość gruba warstwa czekoladowej polewy z dodatkiem imbirowego Zobacz więcej
U mnie dalszy ciąg przepisów wigilijnych. Tym razem proponuję delikatny piernik, przełożony kremem i oblany pyszną mleczno-miodową czekoladą. Można nie przekładać kremem, a tylko posmarować powidłami Zobacz więcej
Kliknij „Udostępnij” i Pobierz Kod – umieść ten film na swojej stronie Dokładny przepis i sposób przygotowania zobaczysz na powyższym filmie Takie smaczne ciasto jak ten Piernik z powidłami, otulony Zobacz więcej
Ania
Ania Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Bajkorada
Piernik z polewą (marchewkowy)

Piernik z polewą (marchewkowy) 115

0
Ten piernik (trochę oszukany:)), powstał z okazji spotkania świątecznego w klasie Olka. Początkowo miał być po prostu ciastem marchewkowym, ale skoro atmosfera miała być przedświąteczna to dodałam do Zobacz więcej
>Składniki: (ciasto) 500ml białej mąki pszennej, 125g masła (przepis na blogu), po 125ml krowiego mleka 3,2% i świeżo wyciśniętego soku z pomarańczy, 3 jaja kurze, 187,5ml cukru brązowego, 2 Zobacz więcej
>Składniki: (ciasto) 180g białej mąki pszennej, 1 łyżka masła i 200g gęstej kwaśnej śmietany 18% (przepisy na blogu TU i TU) i świeżo wyciśnięty sok z dużej cytryny, 2 jaja kurze, 100g jasnego Zobacz więcej
Składniki: Na ciasto: - 50 dag naturalnego miodu - 50 dag mąki - 25 dag cukru - 20 dag masła lub margaryny - 4 jajka - 2 łyżeczki sody - 2 łyżeczki cynamonu - 4 łyżeczki przyprawy do piernika - 10 dag Zobacz więcej
Pyszny, bardzo prosty przepis na piernik z polewą czekoladową - wychodzi zawsze, więc jeśli lubicie szybkie ciasta - polecam gorąco :) SKŁADNIKI (przepis na keksówkę) Ciasto: 2 szklanki mąki pszennej Zobacz więcej
) 1 szklanka mleka roślinnego 1/3 szklanki oleju 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżka przyprawy piernikowej 1 łyżka karobu opcjonalnie powidła śliwkowe do przełożenia Polewa 2 łyżki stałej części Zobacz więcej
do niej wkładamy czekoladę oraz łyżkę oleju kokosowego. Zmniejszamy ogień i czekamy aż czekolada dokładnie się rozpuści -polewę lekko studzimy i polewamy nią ciasto -orzechy drobno siekamy i Zobacz więcej
Witam Serdecznie Upiekłam pyszny piernik w polewie z powidłem i bakaliami , wyszedł bardzo dobry więc podzielę się przepisem :) Będziemy potrzebować : na ciasto : 500 g mąki pszennej (poznańskiej ) Zobacz więcej
Piernik staropolski tym razem z polewą miodową, a dokładnie z czekoladowo miodową. Ciasto na taki piernik należy nastawić 4-6 tygodni przed Świętami. A tydzień przed Bożym Narodzeniem należy go upiec, Zobacz więcej
Pyszny piernik pomarańczowo - kakaowy z polewą czekoladową. Pięknie wyrośnięty. Po upieczeniu od razu mięciutki, nie wymaga leżakowania. Błyskawiczny w przygotowaniu, nie potrzebujemy do niego nawet Zobacz więcej
Piernik to ciasto, które zdecydowanie kojarzy się z Bożym Narodzeniem. Przygotowałam dla Was wyjątkowy przepis na wspaniały fit piernik marchewkowy z naprawdę zdrową polewą czekoladową. Gorąco Zobacz więcej
, orzechami i skórką pomarańczową. Dno i boki formy wyłożyć papierem do pieczenia i napełnić ją ciastem. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 170 st.C. Po 50 minutach sprawdzić patyczkiem ciasto, Zobacz więcej