polewa lukrowa

kuchniamaryny
kuchniamaryny Obserwuj blogaObserwujesz bloga
kuchniamaryny
POLEWA LUKROWA

POLEWA LUKROWA 896

0
Pierniczki najlepiej lukrować na następny dzień lub tego samego dnia po przestudzeniu Składniki szklanka czubata cukru pudru 30 g soku z cytryny/ wody letniej przegotowanej wszystkie składniki Zobacz więcej
Babka Cytrynowa z polewą lukrową Babka cytrynowa z polewą lukrową jest bardzo smaczną propozycją babki na wielkanoc, jest puszysta i dzięki cytrynie nie jest zbyt słodka. Babka cytrynowa nie jest Zobacz więcej
kuchniamaryny
kuchniamaryny Obserwuj blogaObserwujesz bloga
kuchniamaryny
POLEWA BIAŁA LUKROWA

POLEWA BIAŁA LUKROWA 1516

0
Taką polewą można udekorować babke wielkanocną, ciasteczka, pierniczki na Święta :) Składniki 1 białko jajka większego szklanka czubata cukru pudru aromat/lub łyżeczka soku z cytryny (można pominąć) Zobacz więcej
Obok tych ciasteczek nikt nie przejdzie obojętnie, kuszą już samym wyglądem a smakują wprost obłędnie.Stanowią doskonałą alternatywę dla pierniczków na świątecznym stole, ale sprawdzą się też na Zobacz więcej
aromatu pomarańczowego (do smaku). Stopniowo dodajemy cukier puder i ucieramy. Powinniśmy uzyskać gęsty lukier (o gęstości śmietany). Rogaliki układamy na kratce i polewamy przygotowanym lukrem. Od Zobacz więcej
Tomek Lach
Tomek Lach Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Zajadam.pl
Lukier

Lukier 142

1
Polewa lukrowa to niezawodny sposób na dekorację wszelkiej maści wypieków – ciast, ciasteczek, pączków czy pierniczków. Lukier to nic innego... zobacz › Zobacz więcej
Oczywiście przy tym cieście się nie napracowałam (bo jest to gotowe ciasto), jedynym moim wkładem była dekoracja. Osobiście ciasto przyozdobione spodobało mi się na tyle, ze postanowiłam się podzielić Zobacz więcej
lutka4028 listopada 2012 17:53 Nie kupuję wcale ,no prawie wcale .Ostatnio z uwagi na przypalenie polewy ,syn kupił mi polewę lukrową tegoż właśnie Oetkera .Był to pierwszy i ostatni raz . Twoje Zobacz więcej
Magda K.
Magda K. Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Fantazje kulinarne Magdy K.
Lebkuchen

Lebkuchen 181

0
Lebkuchen to tradycyjne niemieckie pierniki. Z miodem, mielonymi migdałami i nutą cytrynową z kandyzowanych owoców. Ich wierzch zdobi lukrowa polewa, są pyszne i co najważniejsze nie wymagają długiego Zobacz więcej
Tomek Lach
Tomek Lach Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Zajadam.pl
Babka drożdżowa

Babka drożdżowa 96

0
U mnie w domu nigdy nie było tradycji bab drożdżowych. Na świątecznym stole lądują mazurki, serniki i babki piaskowe. A szkoda, bowłaśnie wypróbowałam bardzo dobryprzepis na wielkanocną babkę Zobacz więcej
miny i lukrowi mówił "nie", więc polewa stała się czekoladowa... I jak tu coś sobie zaplanować? Polecam, małe, pulchne coś na każdą słodką zachciankę. Muffiny są dość duże, a w środku mocno Zobacz więcej
pieczenia (jeśli dajecie jeszcze orzechy, proponuję dać 1 i 1/3 łyżeczki) 1 kopiasta łyżeczka przyprawy do piernika polewa czekoladowa + wiórki kokosowe Miód wymieszać ze schłodzonym ale wciąż Zobacz więcej
Składniki: 4 jajka 1 szklanka cukru 2,5 szklanki cukru 2 łyżki kakao 1 łyżeczka sody 1 łyżeczka proszku do pieczenia 0,5 szklanki mleka 0,5 szklanki powideł śliwkowych 0,5 szklanki oleju 1 łyżka Zobacz więcej
lukrowych, polewy owocowej i różnych posypek cukrowych. Wszystkim bardzo się ten pomysł spodobał. Składniki: 1 opakowanie herbatników lub biszkoptów 2 tabiczki białej czekolady 1/3 kubka śmietany Zobacz więcej
Puszyste, mięsite muffiny o lekko cytrynowym smaku … w środku kawałki kolorowych owoców kandyzowanych … na wierzchu zielona, wiosenna polewa lukrowa … Składniki na 12 sztuk: 270 g mąki pszennej 150 g Zobacz więcej
. W rondelku roztapiamy pokruszone krówki z łyżeczką masła i z mlekiem . Ciepłą masą polewamy upieczone babeczki . Można dodatkowo ozdobić lukrowymi kuleczkami lub jakąkolwiek inną posypką . Zobacz więcej
Sezon na żurawinę trwa. Jest on zwykle bardzo krótki, dlatego niewybaczalne by było wcale go nie wykorzystać. I stąd właśnie dzisiejsze babeczki. Świeża żurawina jest trochę cierpka w smaku, dlatego Zobacz więcej
ciasto umieścić w zamrażalniku na około 20 minut. Po tym czasie rozwałkować na cienko i kieliszkiem wykrawać kółeczka. Piec około 10 minut w 180*C. krem: 200 g masła 200 g cukru pudru 200 g pełnego Zobacz więcej