polewa miodowa

{{headerMessage}}
Przepis, który wielu osobom nie przypadnie do gustu. Bo "po co używać zastępnika miodu, którego nie jemy" lub "sztuczny miód to syf, zrób z fasoli". Miałam ochotę na miodowy tofurnik, więc taki też Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Nie przepadam za daktylami, ale w cieście to coś zupełnie innego. Z wierzchu udekorowane miodową polewą z chrupiącymi kawałkami orzechów włoskich. Samo ciasto jest przepyszne - miękkie, wilgotne, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
najzwyczajniej w świecie wyjedzone prosto ze skorupki. Makaroniki? Nie chciało mi się, szczerze mówiąc. :( No to może sernik? To był dobry pomysł. Połączyłam dwa przepisy – z jednego, lekko Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Piernik staropolski tym razem z polewą miodową, a dokładnie z czekoladowo miodową. Ciasto na taki piernik należy nastawić 4-6 tygodni przed Świętami. A tydzień przed Bożym Narodzeniem należy go upiec, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Na prośbę mojego syna Mateusza (9 lat) powtórzyłam naleśniki, które ostatnio robiłam klik klik. Za każdym razem zajada się nimi ze smakiem :). Tym razem w polewie miodowej, pomysł mojego męża, który Zobacz więcej
{{headerMessage}}
ciasta. Ma w składzie troszkę miodu i chrupiących włoskich orzechów. Polewa jest takim wzbogaconym o odrobinę masła i słodkiej śmietanki lukrem. Jest jej sporo, ale oczywiście można ciasto zrobić bez Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Bananowe placuszki z cynamonem i polewą waniliowo-miodową Pyszne placuszki, idealne na śniadanie lub obiad (jak ktoś już nie ma ochoty na mięcho ;) ). Kawałki bananów są słodkimi niespodziankami w Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ciasto miodowe: 500 dag mąki 120 g cukru pudru 200 g masła 2 jajka 2 łyżki miodu 2 płaskie łyżeczki sody rozpuszczone w dwóch łyżkach mleka Masa budyniowa: 2 budynie waniliowe bez cukru 600 ml mleka Zobacz więcej
{{headerMessage}}
- czekoladowe kropelki, a do tego wanilia i duuużo mniej cukru niż w oryginale ;) Do kompletu polewa z miodową nutką - pycha! Choć nie było o tym mowy w przepisie, postanowiłam wystudzić sernik Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dzisiaj na moim stole gości pyszny tort miodowy przełożony kremem budyniowym i powidłami śliwkowymi, rozkosznie oblany czekoladową polewą i skromnie udekorowany sezamkami z miodem. Już od jakiegoś Zobacz więcej
{{headerMessage}}
do jogurtu z miodem. Mieszamy dokładnie do połączenia się wszystkich składników. Na wystudzone ciasto wylewamy polewę jogurtową i chowamy do lodówki na około 20 minut. Swoją drogą ciasto jadłam Zobacz więcej
{{headerMessage}}
{{headerMessage}}
Składniki: 1 czubata szklnka mąki 1/3 szklanki cukru 1 czubata łyzeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej skórka otarta z jednej pomarańczyy 1/3 szklanki soku wyciśniętego z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
włoskich ( 3/4 zmielić, resztę odłożyć do dekoracji) 1/2 szklanki cukru pudru 2 duże łyżki miodu Polewa: 60 g margaryny (lubmasła) 80 ml mleka 2 łyżki cukru 1 łyżka kakao 25 g gorzkiej czekolady** Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Składniki: 300 g jabłek,200 g mąki,100g zmielonych orzechów włoskich,200g cukru pudru,4 jajka,180g masła,3 łyżki śmietany,cytryna,1/4 esencji migdałowej,łyżka cukru waniliowego,2 łyżeczki proszku do Zobacz więcej
{{headerMessage}}
słodyczami. Jej posmak będzie lekko wyczuwalny w cieście, którego struktura również jest specyficzna. Przede wszystkim - kruszy się, choć nie jest wcale suche, długo zachowuje też świeżość. Moim Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Składniki, 6 porcji: beza: • 4 białka • 200 g cukru • 50 g cukru pudru • 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej krem mascarpone: • 130 g serka mascarpone • ziarenka z 1/2 laski wanilii • 1 łyżka cukru • 130 ml Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pyszne placuszki, idealne na śniadanie lub obiad (jak ktoś już nie ma ochoty na mięcho ;) ). Kawałki bananów są słodkimi niespodziankami w każdym kęsie. Polewa bardzo aromatyczna i waniliowa. Polecam Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kozi ser w serniku? Oczywiście!Wartości odżywcze sera koziego są ogromne, dlatego kozie mleko i sery zasłużenie święcą triumfy na całym świecie. Coraz częściej wybieramy je zamiast przetworów z mleka Zobacz więcej