Pomysł na zrobienie czekoladek nadziewanych alkoholem, chodził mi po głowie już od bardzo dawna, ale nie miałam specjalnych foremek. Znalazłam szybki sposób, na foremki, po zjedzeniu bombonierki,
Zobacz więcej
Wielkim miłośnikiem ciast to ja nie jestem chociaż uwielbiam je robić. Tak się złożyło, że dziś miałam gości, postanowiłam więc przygotować ciasto piernikowe z migdałami, które świetnie pasowało do
Zobacz więcej
Zupa czekoladowa deserowa idealna na Święta. Ale nie tylko! Zwłaszcza jeśli jesteście łasuchami. Wbrew pozorom zupa czekoladowa deserowa wcale nie jest „aż tak słodka”. Jeśli użyjecie czekolady
Zobacz więcej
Lubicie białą czekoladę ? U mnie w domu bez najmniejszego problemu znajduję na nia amatorów :) Właśnie dlatego postanowiłam stworzyć białąpolewę do ciast. Zrobiłam tona bazie polewy czekoladowej mojej
Zobacz więcej
W zasadzie używam dwóch receptur na czekoladową polewę do ciast. Jedna z nich bazuje na naturalnym, gorzkim kakao, a druga opiera się na mieszance czekolad - gorzkiej i mlecznej. W zależności od tego
Zobacz więcej
Witajcie Dzisiaj zapraszam Was na czwartą - ostatnią już recenzję Paluszków Naturalnych z Pieca. Poprzednie części znajdziecie tutaj - I II III. Chciałabym bardzo i serdecznie podziękować firmie Stema
Zobacz więcej
Bardzo prosta polewa czekoladowa, bardzo łatwa do wykonania. Potrzebujemy jedynie czekolady (gorzkiej, mlecznej lub deserowej - oby nie nadziewana), garnka z gorącą wodą i łyżki mleka. Zawsze się
Zobacz więcej
Bardziej urozmaicona wersja kruchych ciasteczek:-) Świetny pomysł na spędzenie kreatywnie (i smacznie!) chwili wolnego czasu :-) Składniki na około 28 ciasteczek : 180 g zimnego masła pół szklanki
Zobacz więcej
Prosty, ekspresowy, dwuskładnikowy przepis na pyszną, gładką polewę czekoladową. i co najważniejsze: DIETETYCZNĄ! Zazwyczaj w domowych przepisach na polewy głównym składnikiem, obok czekolady jest
Zobacz więcej
Pieczenie pierników i pierniczków czas zacząć. Mój dzisiejszy piernik jest mocno czekoladowy, do masy dodajemy tabliczkę gorzkiej czekolady. Piernik przypomina ciasto brownie i jest bardzo smaczny.
Zobacz więcej
I pomyśleć, że jeszcze niedawno nie lubiłam serników i nie chciałam ich piec. Teraz to mój ulubiony rodzaj ciasta a ich bogactwo daje mi zajęcie na najbliższych kilka lat. Tym razem upiekłam sernik
Zobacz więcej
Składniki: Na biszkopt: -4 jajka -1/2szkl. cukru -1/2szkl. mąki pszennej -1/2szkl. mąki ziemniaczanej -1/2 łyżeczki proszku do pieczenia -2 łyżeczki kakao Na galaretkę: -1 szklanka malin
Zobacz więcej
Czekolada deserowa z syropem miętowym Składniki: 250 ml mleka 3,2% 100 ml śmietany 33% lub 36% łyżka syropu z agawy tabliczka gorzkiej czekolady (minimum 60% kakao) 20 ml syropu miętowego Etapy
Zobacz więcej
Tak jak pisałem we wstępie, wszystko zaczęło się od deserów. W tej sytuacji pierwszym wpisem oczywiście również musi być deser. Padło na smaki kawowe, bo wszystkich którzy próbowali, ta tarta położyła
Zobacz więcej
Poleca: Ewa Fot. Ewa Często pojawia się w przepisach. Przydaje się do dekorowania ciast i ciasteczek. Zazwyczaj robię ją z użyciem kakao - i ten przepis zawsze mi się sprawdza. Ale kiedyś kakao
Zobacz więcej
Delikatny mus truskawkowo-czekoladowy z nadzieniem truskawkowym w polewie o wyrazistym smaku kawy, czekolady i whisky. Składniki: (na 2 porcje) Mus truskawkowy: 170 ml śmietany 30 % 1 łyżeczka cukru
Zobacz więcej
Prosty przepis na szybkie w przygotowaniu i bardzo smaczne ciasto czekoladowe, którezawsze się uda. Nie jest ciężkie i zbite, można je śmiało przełożyć dżemem, np. z czarnej porzeczki, albo bitą
Zobacz więcej
Polewa do ciast z prawdziwej czekolady - Magiczny Garnek O Nas Przepisy Śniadanie Dla dzieci Koktajle, napoje Przystawki, przekąski Sałatki Surówki warzywne Zupy i kremy Makarony Dania mięsne Dania
Zobacz więcej
Jak Wasze przygotowania do Świąt? Moje idą dość ślamazarnie, nie mam jeszcze żadnego prezentu, ale dla większości osób już coś wymyśliłam, więc mam nadzieję, że znajdę w sklepie to, co chcę. W kuchni
Zobacz więcej
Piernik to twarde, ciemnobrązowe ciasto, czego nawet nie powinno się kwestionować. Im dłużej leży czekając na święta, tym lepiej smakuje. Jednak osobiście preferuję go w miękkiej i puszystej wersji.
Zobacz więcej