polewa z żelatyną

Niedawno miałam swoje pierwsze podejście do polewy z dodatkiem żelatyny. Przepis znalazłam w zbiorach siostry Anastazji. Polewa jest idealna - gładka, błyszcząca nawet po zastygnięciu, idealnie się Zobacz więcej
Połyskująca, tworząca gładką strukturę na cieście, idealna polewa na ciasta i desery Zakochałam się w niej od pierwszego zrobienia Jest bardzo prosta, a pracuje się nią niezwykle przyjemnie. Zobacz więcej
Na moim blogu znajdziesz przepisy na potrawy domowe, proste, łatwe i bez wyszukanych produktów oraz porady kulinarne. Cenię sobie NORMALNOŚĆ – codziennie i od święta. Dziękuję za odwiedziny na moim Zobacz więcej
Piernik staropolski już u nas gotowy. Po przepis na piernik zapraszam tu. Po przepis na polewę czekoladową z żelatyną zapraszam tu. Zobacz więcej
Żelatynę rozpuścic w 3 łyżkach wody. Margarynę utrzec z cukrem. Dodawac małymi porcjami jogurt a następnie żelatynę. Polewa: Do rondelka wsypujemy cukier , kakao i wlewamy mleko. Gdy wszystkie Zobacz więcej
z nutą rozmarynu. Ten sam przepis, ale: zamiast przecieru truskawkowego - konfitura żurawinowa z rozmarynem zamiast wody - mors żurawinowy z rozmarynem zamiast polewy z czekolady - "polewa lustrzana" Zobacz więcej
Składniki 7 białek 2 szklanki cukru pudru 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka octu winnego szczypta soli 300ml śmietanki 30% 1 łyżka żelatyny 2 łyżki kakao 200 g truskawek polewa … Czytaj dalej Pavlova Zobacz więcej
Jest to moja ulubiona polewa Składniki na polewę: 4 łyżki cukru, 2 łyżki kwaśnej śmietany, 3 łyżki kakao, 1/4 masła (50g), 1,5 łyżeczki żelatyny rozpuszczonej w odrobinie gorącej wody. Wszystko Zobacz więcej
Składniki: kruche babeczki, konfitura truskawkowa, 300 ml śmietany 30%, 1 łyżeczka cukru pudru, 1/2 łyżeczki żelatyny, 2 kiwi, 2 brzoskwinie z puszki, polewa i dekoracje Helio, starta czekolada. Zobacz więcej
tort biszkopt 6białek miksować dodając szkl,cukru,następnie dodać żółtka,4 łyżki kakao,4 łyżki oleju,1 łyżeczka proszku na koniec 1 budyń 1 szkl mąki 30 min,upiec. Masa kokosowa 2 szkl mleka zagotować Zobacz więcej
jeszcze podgrzewamy do połączenia się, nie doprowadzamy do zagotowania. Następnie zestawiamy z ognia i stopniowo dodajemy po łyżce śmietanę, za każdym razem mieszamy. Gotową polewą polewamy ciasta. Zobacz więcej
Bardzo prosty i efektowny sposób na dekorację tortu. Wystarczy przygotować polewę Mirror glaze, połączyć ją z wybranymi barwnikami aby efekt końcowy zaskoczył gości. Składniki 20 g żelatyny w proszku Zobacz więcej
Problem z polewą to zmora kuchenna większości z nas. Wygodne i szybkie w przygotowaniu polewy dostępne w sklepach zazwyczaj są twarde, kruchei trudne w krojeniu. Poniżej przedstawiam łatwy sposób na Zobacz więcej
cookiegirl88
cookiegirl88 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
CookieGirl
Tort malinowy

Tort malinowy 2848

2
Urodzinowy tort z przepisu z niezawodnychMoich Wypieków. Niezbyt słodki, powiedziałabym, że nawet lekko wytrawny. Ciasto mocno czekoladowe i malinowy krem pasują do siebie idealnie. Samo ciasto bardzo Zobacz więcej
rodzynki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody Wykonanie: Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę, dolewamy mleko, olej i miód. Delikatnie mieszamy. Dosypujemy sodę i proszek do pieczenia, Zobacz więcej
.Chłodzimy Wykładamy na biszkopt. Biała masa-ubijamy śmietanę z cukrem dodajemy rozpuszczona zelatynę ubijamy.Wykładamy na pomarańczową masę. Ciasta moczymy w soku pomarańczowym układamy na masie Zobacz więcej
renata00
renata00 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gotuj razem ze mną !
Delicja

Delicja 736

0
i ubijamy na puszystą masę.Następnie 4 łyżeczki żelatyny rozpuszczamy w gorącej wodzie.Studzimy i dodajemy do masy śmietanowo -serowej.Gotową masę "połowę" wykładamy na biszkoptposmarowany dżemem i Zobacz więcej
z masłem i do uprażonych wsypać galaretkę. Masa śmietanowa: 500 ml śmietany 30% 3 łyżeczki żelatyny cukier puder do smaku Śmietanę ubić, lekko posłodzić i połączyć z żelatyną rozpuszczoną w Zobacz więcej
joannaM
joannaM Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Słodkości na talerzu
Polewa kakaowa

Polewa kakaowa 11591

5
. Polewa jest gładka, bardzo ładnie zastyga, dobrze się kroi, nie łamie się, nie brudzi noża przy krojeniu i rąk przy jedzeniu. Na pokrycie ciasta z formy keksowej zrobiłam polewę z dwóch porcji. Zobacz więcej
MonikaMariolka
MonikaMariolka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Monia Gotuje
Krówka

Krówka 5976

4
łyżeczki żelatyny Polewa: - 1 puszka krówki Ciasto: Z podanych składników zagnieść ciasto i podzielić na dwie równe części. Dwie blachy wyłożyć poapierem do pieczenia i wyłożyć ciasto. Piec 15 minut Zobacz więcej