polewa z żelatyną

Niedawno miałam swoje pierwsze podejście do polewy z dodatkiem żelatyny. Przepis znalazłam w zbiorach siostry Anastazji. Polewa jest idealna - gładka, błyszcząca nawet po zastygnięciu, idealnie się Zobacz więcej
Połyskująca, tworząca gładką strukturę na cieście, idealna polewa na ciasta i desery Zakochałam się w niej od pierwszego zrobienia Jest bardzo prosta, a pracuje się nią niezwykle przyjemnie. Zobacz więcej
Na moim blogu znajdziesz przepisy na potrawy domowe, proste, łatwe i bez wyszukanych produktów oraz porady kulinarne. Cenię sobie NORMALNOŚĆ – codziennie i od święta. Dziękuję za odwiedziny na moim Zobacz więcej
Piernik staropolski już u nas gotowy. Po przepis na piernik zapraszam tu. Po przepis na polewę czekoladową z żelatyną zapraszam tu. Zobacz więcej
Żelatynę rozpuścic w 3 łyżkach wody. Margarynę utrzec z cukrem. Dodawac małymi porcjami jogurt a następnie żelatynę. Polewa: Do rondelka wsypujemy cukier , kakao i wlewamy mleko. Gdy wszystkie Zobacz więcej
z nutą rozmarynu. Ten sam przepis, ale: zamiast przecieru truskawkowego - konfitura żurawinowa z rozmarynem zamiast wody - mors żurawinowy z rozmarynem zamiast polewy z czekolady - "polewa lustrzana" Zobacz więcej
Składniki 7 białek 2 szklanki cukru pudru 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka octu winnego szczypta soli 300ml śmietanki 30% 1 łyżka żelatyny 2 łyżki kakao 200 g truskawek polewa … Czytaj dalej Pavlova Zobacz więcej
Jest to moja ulubiona polewa Składniki na polewę: 4 łyżki cukru, 2 łyżki kwaśnej śmietany, 3 łyżki kakao, 1/4 masła (50g), 1,5 łyżeczki żelatyny rozpuszczonej w odrobinie gorącej wody. Wszystko Zobacz więcej
Składniki: kruche babeczki, konfitura truskawkowa, 300 ml śmietany 30%, 1 łyżeczka cukru pudru, 1/2 łyżeczki żelatyny, 2 kiwi, 2 brzoskwinie z puszki, polewa i dekoracje Helio, starta czekolada. Zobacz więcej
jak ostygnie zmiksować z kostką margaryny masa śmietankowa ja dałam gotową polewa zagotować 1/4 szkl mleka dodać 2 łyżeczki żelatyny jak się rozpuści dodać 1 tabliczkę czekolady ozdoby są z marcepanu Zobacz więcej
jeszcze podgrzewamy do połączenia się, nie doprowadzamy do zagotowania. Następnie zestawiamy z ognia i stopniowo dodajemy po łyżce śmietanę, za każdym razem mieszamy. Gotową polewą polewamy ciasta. Zobacz więcej
Bardzo prosty i efektowny sposób na dekorację tortu. Wystarczy przygotować polewę Mirror glaze, połączyć ją z wybranymi barwnikami aby efekt końcowy zaskoczył gości. Składniki 20 g żelatyny w proszku Zobacz więcej
składniki: 5 łyżek cukru pudru, 3 łyżki kakao, 3 łyżki kwaśnej śmietany, kostki masła lub margaryny. Zagotowujemy wszystkie składniki, dokładnie mieszając. Po zdjęciu z ognia dodajemy 1 łyżkę Zobacz więcej
cookiegirl88
cookiegirl88 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
CookieGirl
Tort malinowy

Tort malinowy 2693

2
czekoladowym ganache, a góra udekorowana białym kremem z bitej śmietany i mascarpone. Podobno idealny :) Mam tylko jedną uwagę do oryginalnego przepisu. Wierzch ciasta oblany jest polewą z dżemu. W Zobacz więcej
I znowu ciasto czekoladowe zwane murzynkiem z pięknie błyszcząca polewą wykonaną na bazie żelatyny. Murzynek jest szybciutki w wykonaniu no i oczywiście prostota jego wykonania zachęca do wypróbowania Zobacz więcej
.Chłodzimy Wykładamy na biszkopt. Biała masa-ubijamy śmietanę z cukrem dodajemy rozpuszczona zelatynę ubijamy.Wykładamy na pomarańczową masę. Ciasta moczymy w soku pomarańczowym układamy na masie Zobacz więcej
renata00
renata00 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gotuj razem ze mną !
Delicja

Delicja 698

0
i ubijamy na puszystą masę.Następnie 4 łyżeczki żelatyny rozpuszczamy w gorącej wodzie.Studzimy i dodajemy do masy śmietanowo -serowej.Gotową masę "połowę" wykładamy na biszkoptposmarowany dżemem i Zobacz więcej
z masłem i do uprażonych wsypać galaretkę. Masa śmietanowa: 500 ml śmietany 30% 3 łyżeczki żelatyny cukier puder do smaku Śmietanę ubić, lekko posłodzić i połączyć z żelatyną rozpuszczoną w Zobacz więcej
joannaM
joannaM Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Słodkości na talerzu
Polewa kakaowa

Polewa kakaowa 11428

5
. Polewa jest gładka, bardzo ładnie zastyga, dobrze się kroi, nie łamie się, nie brudzi noża przy krojeniu i rąk przy jedzeniu. Na pokrycie ciasta z formy keksowej zrobiłam polewę z dwóch porcji. Zobacz więcej
MonikaMariolka
MonikaMariolka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Monia Gotuje
Krówka

Krówka 5914

4
łyżeczki żelatyny Polewa: - 1 puszka krówki Ciasto: Z podanych składników zagnieść ciasto i podzielić na dwie równe części. Dwie blachy wyłożyć poapierem do pieczenia i wyłożyć ciasto. Piec 15 minut Zobacz więcej