policzki cielęce

{{headerMessage}}
Moje policzki cielęce podaję z kapustą zasmażana na boczku i kopytkami opiekanymi na maśle. Polska kuchnia początku XXI wieku jest często wydumanym spektaklem, w którym dzisiaj kochamy sushi z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Podroby wracają do łask, co bardzo mnie cieszy, bo dostępność tych produktów jest dziś dużo większa niż jeszcze kilka lat temu. Kiedyś powszechnie stosowane w polskich kuchniach, zniknęły na jakiś Zobacz więcej
{{headerMessage}}
: Silver Teaspoon Piekielna pomidorowa z czekoladą autorka: Blue Raven | blog: Gotuj z Blue Raven. Krucza kuchnia Pieczony boczek w otulinie sosu czekoladowo-winnego autorka: KingaSmolnik | blog: Zobacz więcej
{{headerMessage}}
George Cloone nie pojawił się na krakowskim Rynku ale te spędzone kilkadziesiąt minut w relaksującej atmosferze sprawiło, że pozostała część dnia upłynęła w bardzo leniwym nastroju z aromatem kawy na Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Moderne. Tusza jest dzielona podczas rozbioru na cztery ćwiartki, ale oprócz mięsa z kośćmi jadalne są także wnętrzności. Piąta ćwiartka to części tuszy mięsa, które po uboju nie stanowi żadnej Zobacz więcej
{{headerMessage}}
czy wieprzową szynkę. Również świńskie uszy, cielęce policzki czy drobiowe serca nadają się do jedzenia. Pokażę Wam różne przepisy na podroby, np. na wątróbkę z jabłkiem czy kaszankę na konfiturze z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
320 g móżdżku cielęcego, 200 ml octu białego winnego, 4 liście laurowe, kilka ziaren pieprzu, Panierka: 50 g mąki, 2 jajka, 100 g panko* olej do smażenia sól, pieprz szafranowe Aioli 1 jajko, 20 g Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
królestwo garów
Szpik cielęcy

Szpik cielęcy 402

0
{{headerMessage}}
kości cielęce pocięte wzdłuż- 800g* sól, pieprz, oliwa, natka pietruszki – 60g, kapary – 20g, sos vinaigrette – 50ml**, szalotka – 50g, bagietka, oliwa-50ml Kości ułożyć przecięciem do góry. Posypać Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. Zachwycił mnie pomysł na łączenie poszczególnych smaków i ich wzajemne subtelne przenikanie. Paweł Kras zaprezentował bardzo przemyślane kompozycje – jedne prostsze, inne bardziej wyrafinowane – ale Zobacz więcej
{{headerMessage}}
cielęcego (cena 27 zł za porcję). Moja polędwica była obłędna i bardzo delikatna tak samo jak przystawka z grasicy. Porcje przystawek były spore, a w dodatku bardzo sycące. Stanowczo samą przystawką Zobacz więcej
{{headerMessage}}
restauracji A nóż widelec. Była ona przedmiotem ożywionej dyskusji podczas pamiętnego spotkania z Bamberskiej Zagrodzie „Restauracja ugotowana modą” . Właściciel opowiadał, jak realizuje swoją pasję Zobacz więcej
{{headerMessage}}
ciastach i makaronikach Gosi. Na następne umówiliśmy się w kultowej w Poznaniu restauracji A nóż widelec. Była ona przedmiotem ożywionej dyskusji podczas pamiętnego spotkania z Bamberskiej Zagrodzie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
ciastach i makaronikach Gosi. Na następne umówiliśmy się w kultowej w Poznaniu restauracji A nóż widelec. Była ona przedmiotem ożywionej dyskusji podczas pamiętnego spotkania z Bamberskiej Zagrodzie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jest wietrzne marcowe popołudnie, w gdańskiej restauracji Metamorfoza panuje duży ruch. Przy stolikach siedzi kilkanaście osób, kelnerzy roznoszą talerze z sałatką z kiszonych warzyw i miękkie, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
restaurację Ed Red. Trafiliśmy tu (ja oraz pięcioro blogerów kulinarnych i restauracyjnych) w ostatni dzień zimowego menu – od 9 maja obowiązuje tu bowiem nowa wiosenna karta dań. I rzeczywiście Zobacz więcej
zjedzkrakow.pl
zjedzkrakow.pl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Zjedz Kraków
Jakby modna Zakładka

Jakby modna Zakładka 107

1
{{headerMessage}}
. Jest całkiem ładnie, niezobowiązująco i widać, że to miejsce służy do tego, żeby posiedzieć i pojeść.Karta dosyć sprytna, bo potrawy brzmią efektownie, choć w większości produkty bronią się w nich Zobacz więcej
{{headerMessage}}
obudziłowe mnie tęsknotę za podróżami w rejony gdzie ryby serwują prawie prosto z kutra i natychmiast zaczęłamplanowaćwycieczkę na południe Europy. Tymczasem Widelec, wielbiciel podrobów, delektował Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, solą, pieprzem i miodem. Konfitury były z surowych, kwaskowych owoców, podduszonych w syropie z kwiatów czarnego bzu zredukowanego wraz z trawą żubrową. Ten syrop rozsiewał tak intensywny, piękny Zobacz więcej
cocolibre
cocolibre Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Widelce
Ed Red - krakowski steak house

Ed Red - krakowski steak house 114

0
{{headerMessage}}
do wyboru jest tatar wołowy, kaszanka, śledzie - takie polskie akcenty ale mamy też do wyboru sałatę z łososiem czy cielęciną (26 zł), a nawet ostrygi. Ja waham się między podrobami cielęcymi na 5 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
pieprzu. Policzek cielęcy słód daktylowy, topinambur Ponoć policzek wołowy stosunkowo rzadko pojawia się w restauracjach, ponieważ wykorzystywany jest przez weterynarzy do badania stanu zdrowia Zobacz więcej