polski turniej wypiekow

Przygoda z turniejem się zakończyła. Dla mnie na drugim miejscu, ale jak wspominałam w materiale filmowym nie czuję że przegrałam. To co powiedziała Pani Bożena Sikoń w podsumowaniu jest dla mnie Zobacz więcej
Tytuł dzisiejszego posta może lekko pesymistyczny, ale post taki nie będzie. Przegrałem Polski Turniej Wypieków – to fakt. Wszystko poszło nie tak na moje własne życzenie. W pierwszym zadaniu, gdzie Zobacz więcej
yeschef.blog
yeschef.blog Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
yeschef
Idealny polski kotlet schabowy

Idealny polski kotlet schabowy 95

Czym jest dla Ciebie idealny schabowy? Chrupiąca skórka?Odpowiednia proporcja panierki i mięsa? Czy może smak dzieciństwa? Wszystkie te czynniki wpływają na ostateczny smak dania. Często jednak Zobacz więcej
Czy w Polsce można zrobić kulinarny show bez epatowania widza osobistymi tragediami uczestników, lżenia, klęcia i plucia jedzeniem? Można, co potwierdzi każdy, kto obejrzał pierwszy odcinek Polskiego Zobacz więcej
Zgodnie z obietnicą jaką dałam Wam w piątek opowiem Wam nieco o mojej przygodzie jaką przeżyłam zanim dostałam się do programu Polski Turniej Wypieków. Fot. Tomasz Zadrożny - Ja na planie w pierwszy Zobacz więcej
Przepis na kwaśne marynowane grzybki w polskim stylu z jałowcem i zielem angielskim. W ten sam sposób można marynować każde grzyby. Zobacz więcej
Witajcie. Dziś będzie bardzo krótko i bez przepisu, ale tak bardzo się cieszę, jest mi tak miło, że muszę Wam się pochwalić. Otóż – w portalu Wirtualna Polska ukazał się właśnie wywiad z Hajduczkiem. Zobacz więcej
Dzisiaj trochę o ruszającej właśnie drugiej edycji Polskiego Turnieju Wypieków (polski format The Great British Bake Off). Fajne jest to, że nie jest to kolejny program „na licencji”, który można Zobacz więcej
yeschef.blog
yeschef.blog Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
yeschef
Tradycyjny polski żurek

Tradycyjny polski żurek 12

Tak często mylony z barszczem białym żurek, jest jedną z najpopularniejszych polskich zup. I chociaż w kuchni polskiej występuje w kilku wariantach, zawsze jego podstawą powinien być zakwas z mąki Zobacz więcej
yeschef.blog
yeschef.blog Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
yeschef
Zakwas na polski żur

Zakwas na polski żur 23

Zakwas na żurek bez problemu można kupić w polskich sklepach. Jeśli jednak wolisz mieć pewność co jesz, proponuję przygotować go samemu. Kilka minut, które na to poświęcisz zostanie wynagrodzone Zobacz więcej
Udało się! Walka była zacięta, ale ciasta same się obroniły. Nie udało się co prawda zostać mistrzem odcinka, ale najważniejsze, że nie było żadnego zakalca i jury pozwoliło dalej cieszyć się Zobacz więcej
Emilia Voit
Emilia Voit Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
COOKILLU
Rzodkiewka — polski superfood

Rzodkiewka — polski superfood 20

Trudno nie zgodzić się, że rzodkiewka, to jedna z ładniejszych roślin jadalnych. Często jeśli nie gra pierwszych skrzypiec w daniu, to przynajmniej przyozdabia półmiski z sałatkami, czy wędlinami. Zobacz więcej
Cześć Kochani:) Jak pewnie zauważyliście jest mnie tu ostatnio mniej. Niestety moje zdrówko się posypało:( Myślałam, że zawsze będę zdrowa jak ryba, ale niestety nie. Do mojego stanu zdrowia Zobacz więcej
Kochani dziś w sieci znalazłam taką oto stronę, którą bardzo chętnie się z Wami podzielę!:) Polski Turniej Wypieków II Edycja z moimi poczynaniami już jutro o 22.30 na kanale TLC Serdecznie zapraszam Zobacz więcej
Chyba najbardziej charakterystyczny spośród polskich chlebów, czasami nazywany "baltonowskim". Chleb o dosyć zbitym, szaro-kremowym miękiszu, z popękaną, chrupiącą skórką, o lekko kwaskowym smaku. Zobacz więcej
Just a SALAD
Just a SALAD Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Just a SALAD
LATO W POLSKICH MŁYNACH

LATO W POLSKICH MŁYNACH 42

Bohaterką tejże sałatki jest nasza rodzima, smakowita, pełna składników mineralnych, witamin oraz prozdrowotnych właściwości, powszechnie dostępna, a jednak stosunkowo mało popularna,kasza gryczana. Zobacz więcej
kanielak.com
kanielak.com Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
kanielak
dlaczego wróciłam do Polski?

dlaczego wróciłam do Polski? 66

dlaczego wróciłam do Polski? - kanielak Skip to content I DO REAL FOOD FOR YOU facebook youtube instagram flickr email open menu kanielak kanielak dlaczego wróciłam do Polski? Published Czerwiec 29, Zobacz więcej
Masz więcej niż 18 lat lub szykujesz „dorosłą” imprezę? Ten tort jest zdecydowanie dla Ciebie. Magiczne wprost połączenie whisky, suszonych śliwek, kremu karmelowego i czekoladowego lustra, aż się Zobacz więcej
No cóż tatar dedykuję mojej siostrze, która uwielbia mięso szczególnie to surowe! Ciągle wspominamy jak za dzieciaka chowała surową kiełbasę białą pod poduszkę bo była zamrożona i zjadała po cichu by Zobacz więcej
We środę mogliście obejrzeć trzeci odcinek Polskiego Turnieju Wypieków. Cóż, nie chciałem się do tego przyznawać wcześniej, ale nie popisałem się. O ile cupcakes po prostu nie lubię i nie robię, o Zobacz więcej