polskie przepisy kulinarne

{{headerMessage}}
Dziś kilka słów o moich ulubionych polskich blogach kulinarnych. Nie sposób wymienić wszystkich, dlatego ograniczam listę do 5, na które zaglądam najczęściej (kolejność losowa). 1. Pieprz czy wanilia Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dziś kilka słów o moich ulubionych polskich blogach kulinarnych. Nie sposób wymienić wszystkich, dlatego ograniczam listę do 5, na które zaglądam najczęściej (kolejność losowa). 1. Pieprz czy wanilia Zobacz więcej
{{headerMessage}}
z innych blogów kulinarnych. 10 najlepszych przepisów na bezglutenowe Święta z Polskich blogów kulinarnych Pierogi bezglutenowe Olgi Smile-pierogi to taka podstawa na Wigilijnym stole, sama nie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
z innych blogów kulinarnych. 10 najlepszych przepisów na bezglutenowe Święta z Polskich blogów kulinarnych Pierogi bezglutenowe Olgi Smile-pierogi to taka podstawa na Wigilijnym stole, sama nie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kukbuk – kolejny nowy magazyn kulinarny na polskim rynku Posted in Art & Design na Talerzu | Komentowanie nie jest możliwe Mam i ja. Pierwszy numer magazynu KUKBUK. Powiem, że naprawdę przyjemnie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
"Polskie Jabłka" wydawnictwa Wydawnictwa REA-SJ, której autorką jest Joanna Tołłoczko. Kilka słów recenzujących tę pozycję znajdziecie na naszym blogu. Zapraszamy ... Polskie Jabłka - Urodzinowy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
(i picie). Najpierw o jedzeniu. Z włoskich potraw próbowałam tam makaronów, pizzy, ravioli i tiramisu, a także od Małżona lasagne. Nie chcę pisać jak to te potrawy różnią się w smaku od podawanych w Zobacz więcej
{{headerMessage}}
oglądać […] czytaj dalej Kulinarny product placement po polsku Cieszę się, że subskrybujesz naszego bloga Tropiciele Smaku przy pomocy RSS. Zachęcamy do polubienia nas na Facebooku, Twitterze, G+ Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Autor:Romana Chojnacka, Jolanta Przytuła, Aleksandra Swuińska-Kataluska Tytuł:Kuchnia polska – Encyklopedia Sztuki Kulinarnej Liczba stron:528 Liczba przepisów:? Ta książka to biblia. Uważam, że każda Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Esencjonalny wywar mruga na ogniu przez kilka godzin. Smaki uwalniają się powoli... dobra zupa potrzebuje bazy, doskonałej bazy. Tutaj nie ma przyspieszania, proszków i płynów ze smakiem umami. Na Zobacz więcej
{{headerMessage}}
W niedzielę, w Warszawie w Centrum Techniki Kulinarnej przy ulicy Racjonalizacji odbyły się warsztaty pod patronatem gazety Polska Gotuje. Znalazłam się wśród szczęśliwej osiemnastki i nie ukrywam, że Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kolejne warsztaty kulinarne dlaPolskiego Stowarszyszenia Osób z Celiakią i Na diecie Bezglutenowej za nami. Uczestnicy mieli okazje przygotować krem z pomidorów i papryki, nutellę z awokado i bananów, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
czy fasolę. Apetyczne i ładne fotografie kulinarne zachęcają do gotowania. 3. "Hummus, za'atar i granaty. Kulinarna podróż po Libanie" Samar Khanafer. Uwielbiam bliskowschodnie smaki i książki Zobacz więcej
{{headerMessage}}
jest też sporo pozytywnych przykładów tylko, tylko… no właśnie nikt z bliżej i dalej znanych mi osób na takie pozytywy nie trafił. Pech? Czy może główna charakterystyka systemu już nie tylko dla Zobacz więcej
{{headerMessage}}
do towarzyskiego gotowania wychodzą naprzeciw restauracje, które dysponują wystarczającym zapleczem technicznym i odpowiednią siłą kucharską, aby otwarte kulinarne warsztaty zorganizować. W miniony Zobacz więcej
{{headerMessage}}
W ostatnią sobotę miałam kolejny już raz (po zupach oraz rybach i owocach morza) okazję uczestniczyć w warsztatach pod patronatem Polskiej Akademii Kulinarnej. Tym razem pod okiem Marcina Budynka Zobacz więcej
{{headerMessage}}
jedną czerwoną jedną białą- dla urozmaicenia kolorów) 250g marchewki 300g fasolki szparagowej żółtej 6 średnich ziemniaków 1,5 łyżki cukru lub miodu( dałam miód) zestaw Kulinarne Inspiracje Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Województwa Podlaskiego, LOT (Lokalna Organizacja Turystyczna) Wielki Gościniec Litewski, LOT Region Puszczy Białowieskiej, oraz GOK Drohiczynuczestniczyłam w wydarzeniu „Dni Drohiczyna – Na Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Stało się. Wpadliśmy jak śliwki w kompot. Ale wiedziałam, że tak się stanie. Wiedziałam, że jeśli zaczniemy zgłębiać tematykę fotografii kulinarnej, to nic nigdy nie będzie już takie samo. Już nie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Lubicie polskie produkty? Bo ja bardzo! Nie wyobrażam sobie życia bez białego twarogu i kiszonej kapusty. Oczywiście, od zagranicznych produktów również nie stronę bo dają duże pole do kulinarnego Zobacz więcej