polskie przepisy kulinarne

Dziś kilka słów o moich ulubionych polskich blogach kulinarnych. Nie sposób wymienić wszystkich, dlatego ograniczam listę do 5, na które zaglądam najczęściej (kolejność losowa). 1. Pieprz czy wanilia Zobacz więcej
Dziś kilka słów o moich ulubionych polskich blogach kulinarnych. Nie sposób wymienić wszystkich, dlatego ograniczam listę do 5, na które zaglądam najczęściej (kolejność losowa). 1. Pieprz czy wanilia Zobacz więcej
z innych blogów kulinarnych. 10 najlepszych przepisów na bezglutenowe Święta z Polskich blogów kulinarnych Pierogi bezglutenowe Olgi Smile-pierogi to taka podstawa na Wigilijnym stole, sama nie Zobacz więcej
z innych blogów kulinarnych. 10 najlepszych przepisów na bezglutenowe Święta z Polskich blogów kulinarnych Pierogi bezglutenowe Olgi Smile-pierogi to taka podstawa na Wigilijnym stole, sama nie Zobacz więcej
Kukbuk – kolejny nowy magazyn kulinarny na polskim rynku Posted in Art & Design na Talerzu | Komentowanie nie jest możliwe Mam i ja. Pierwszy numer magazynu KUKBUK. Powiem, że naprawdę przyjemnie Zobacz więcej
"Polskie Jabłka" wydawnictwa Wydawnictwa REA-SJ, której autorką jest Joanna Tołłoczko. Kilka słów recenzujących tę pozycję znajdziecie na naszym blogu. Zapraszamy ... Polskie Jabłka - Urodzinowy Zobacz więcej
(i picie). Najpierw o jedzeniu. Z włoskich potraw próbowałam tam makaronów, pizzy, ravioli i tiramisu, a także od Małżona lasagne. Nie chcę pisać jak to te potrawy różnią się w smaku od podawanych w Zobacz więcej
oglądać […] czytaj dalej Kulinarny product placement po polsku Cieszę się, że subskrybujesz naszego bloga Tropiciele Smaku przy pomocy RSS. Zachęcamy do polubienia nas na Facebooku, Twitterze, G+ Zobacz więcej
Autor:Romana Chojnacka, Jolanta Przytuła, Aleksandra Swuińska-Kataluska Tytuł:Kuchnia polska – Encyklopedia Sztuki Kulinarnej Liczba stron:528 Liczba przepisów:? Ta książka to biblia. Uważam, że każda Zobacz więcej
idealnego bulionu - zawsze gotowałam go według zasad, ale przyznaję, nie zdarzało mi się użyć do niego więcej niż jednego rodzaju mięsa. Tyle się jeszcze muszę nauczyć... i dzięki kolejnym warsztatom Zobacz więcej
W niedzielę, w Warszawie w Centrum Techniki Kulinarnej przy ulicy Racjonalizacji odbyły się warsztaty pod patronatem gazety Polska Gotuje. Znalazłam się wśród szczęśliwej osiemnastki i nie ukrywam, że Zobacz więcej
Kolejne warsztaty kulinarne dlaPolskiego Stowarszyszenia Osób z Celiakią i Na diecie Bezglutenowej za nami. Uczestnicy mieli okazje przygotować krem z pomidorów i papryki, nutellę z awokado i bananów, Zobacz więcej
Najlepszy prezent na gwiazdkę to książka, więc dzisiaj poświęcę kilka słów polskim nowościom kulinarnym, które mogłabym znaleźć pod choinką. Bardzo cieszy mnie fakt, że rynek polskich książek Zobacz więcej
jest też sporo pozytywnych przykładów tylko, tylko… no właśnie nikt z bliżej i dalej znanych mi osób na takie pozytywy nie trafił. Pech? Czy może główna charakterystyka systemu już nie tylko dla Zobacz więcej
kulinarnych warsztatach przygotowywanych dla dziennikarzy kulinarnych. W ubiegłym roku gościłem na gruczeńskich warsztatach serowarskich, które prowadził uznany serowar i propagator polskich serów Zobacz więcej
W ostatnią sobotę miałam kolejny już raz (po zupach oraz rybach i owocach morza) okazję uczestniczyć w warsztatach pod patronatem Polskiej Akademii Kulinarnej. Tym razem pod okiem Marcina Budynka Zobacz więcej
Jakiś czas temu dostałam od Polska Gotuje propozycję przetestowania nowości Kamis- kulinarne inspiracje. Zgodziłam się, bo bardzo zaintrygowała mnie taka innowacja. Dotarła do mnie zatem przesyłka Zobacz więcej
Województwa Podlaskiego, LOT (Lokalna Organizacja Turystyczna) Wielki Gościniec Litewski, LOT Region Puszczy Białowieskiej, oraz GOK Drohiczynuczestniczyłam w wydarzeniu „Dni Drohiczyna – Na Zobacz więcej
Stało się. Wpadliśmy jak śliwki w kompot. Ale wiedziałam, że tak się stanie. Wiedziałam, że jeśli zaczniemy zgłębiać tematykę fotografii kulinarnej, to nic nigdy nie będzie już takie samo. Już nie Zobacz więcej
Lubicie polskie produkty? Bo ja bardzo! Nie wyobrażam sobie życia bez białego twarogu i kiszonej kapusty. Oczywiście, od zagranicznych produktów również nie stronę bo dają duże pole do kulinarnego Zobacz więcej