pomidorowa na rosole z królika

Najwyższy czas na zaplanowanie świątecznych potraw... Co zagości na Waszych stołach poza tradycyjnym karpiem? Oto kilka propozycji na świąteczne przysmaki :) Przygotowania: Zakwas na barszcz Śledzie w Zobacz więcej
Pyza
Pyza Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smaczna Pyza
Królik duszony w pomidorach

Królik duszony w pomidorach 281

2
tusze królicze bardzo dobrej jakości. Najczęściej królika się dusi w winie lub śmietanie, ale w sosie pomidorowym czy grzybowym będzie równie dobry. Na króliku można też ugotować dobry wywar, taki Zobacz więcej
Takie placuszki to mój sposób na wykorzystanie mięsa pozostałego z rosołu. Składają się ze składników takich jak gołąbki, ale są szybsze do zrobienia. Ja dodałam do nich ryż, ale można go zamienić na Zobacz więcej
mięsa (z królika, kurczaka) 1 szklanka wody 100 g żółtego sera Sól Pieprz 1 łyżeczka Vegety 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego Makaron gotujemy al’dente w delikatnie osolonej wodzie. Odcedzamy. Zobacz więcej
Tani i łatwy sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu. Danie jest ekspresowe, więc idealne na poniedziałkowy obiad. Taką potrawkę podaję z ziemniakami i buraczkami. Można ją zrobić z każdego rodzaju Zobacz więcej
. Gdy dotarła ode mnie paczka od firmy Sys na pierwszy ogień poszła jedna z ulubionych zup syna - pomidorowa. Ugotowałam ją na rosole z królika. Efekt zaskoczył mnie bardzo pozytywnie. Smaczna i Zobacz więcej
: estragon,imbir, lubczyk, szałwia, Marynaty: kurkuma, liść laurowy, lubczyk, kolendra, gorczyca Masło: bazylia, Mięso: bazylia, jałowiec, oregano, szafran, Mięso mielone: imbir, kardamon (mięso Zobacz więcej
Dzisiaj propozycja na danie obiadowe, które wymaga troszkę pracy, ale za to jest bardzo bardzo smaczne. Muszelki z makaronu zapiekane w pysznym sosie pomidorowym, z dodatkiem naszego ulubionego Zobacz więcej
z dodatkiem kostki rosołowej ,vegety ,albo na pozostałym z dnia wczorajszego rosole .Dodajemy pierś z kurczaka pokrojoną w paseczki .Po 15 minutach dodajemy pokrojoną kolorową paprykę ,por pokrojony Zobacz więcej
Niesamowicie sycące danie jednogarnkowe dzisiaj gości na naszym stole. Już od dawna miałam ochotę na forszmak, który przecież jest naszą regionalną potrawą. Nasza wersja jest bez pieczarek, na Zobacz więcej
Jakiś czas temu wujek obiecał mi królika no i słowa dotrzymał.Ogromna dla mnie radość bo to wspaniałe,pyszne i zdrowe mięsko.Dobrze się też złożyło bo mam akurat przy sobie rodziców więc Dzień Matki Zobacz więcej
zająca, ale także przepysznego rosołu z bażanta. W planie mamy również przygotowanie dzika. Mimo, że w Polsce dość trudno znaleźć takie mięso, warto jednak spróbować i przygotować potrawkę z królika. Zobacz więcej
ulubiona pomidorowa. ostatecznie być przezroczysta, jak rosół ;-))wszystkie zielone warzywa na talerzu zaczynają być bleeee...o sałacie nie wspomnę: - mamo, a czy te liście je królik??śniadanie, Zobacz więcej
rosół (04.01.2016)Publikacja w Kropka TV (03.01.2016)Sałatka z tuńczyka (02.01.2016)Drugi Rok mojego bloga (01.01.2016)Salatka z tuńczykiem cieciorką i pekinką (25.12.2015)Kompot pigwowo jabłkowy Zobacz więcej
Globecookerka
Globecookerka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Globecookerka
Madryt od kuchni :)

Madryt od kuchni :) 166

0
. sangrię (ew. wino lub napój bezalkoholowy). Dzięki temu spróbowałam m.in. typowych dla rejonu Madrytu mięs w rozmaitych sosach (szafranowym, paprykowym, pomidorowym z groszkiem), czegoś z Zobacz więcej
koniara.pl
koniara.pl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Koniara gotuje
Minestrone

Minestrone 51

0
parmezanem i świeżo siekanymi ziołami (np. bazylia, oregano, tymiankiem). UWAGI BAZA ZUPY Cebula Czosnek Pomidory - w puszcze, świeże, passata pomidorowa, a nawet w wersji amerykańskiej – Zobacz więcej
Nie robię często gołąbków i nie dlatego, że są pracochłonne, ale dlatego, że nie mam na tyle mięsa z dobrego źródła! Mięso wiejskiej kury zazwyczaj nie nadaje się do zmielenia, bo na takiej kurze jest Zobacz więcej
bardzo długo i powoli, niemal do rozpadnięcia marchewki. Mmm, pycha! Nigdy nie robimy z tego pomidorowej ani nie jest to bazą w ogóle do innej zupy, jest wartością samą w sobie. Czasem mrozimy to w Zobacz więcej
. Dodawany jest także do ponczów, wódek i likierów. Bazylia - ta aromatyczna przyprawa dodawana jest do sałatek, pasztetów, twarogu, jaj, omletów, zup (fasolowa, cebulowa), sosów, mięsa wieprzowego, Zobacz więcej
i owoce morza (znalazły się tu np. ośmiornice w sosie pomidorowym, sola w szyjkach raków, grillowana flądra z rosti ziemniaczanym), „mięsa” (królik w figach i miodzie z tymiankiem, rozmarynem i Zobacz więcej