pomidory faszerowane po prowansalsku

bezcebuli88
bezcebuli88 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Bez Cebuli
Pomidory po prowansalsku

Pomidory po prowansalsku 40

Cześć Wszystkim! :) Dziś zapraszam na bardzo łatwą i aromatyczną przystawkę w postaci pomidorów zapiekanych z bułką tartą i serem mozzarella. Do przygotowania 6 porcji będziemy potrzebować: - 3 Zobacz więcej
wegeweda
wegeweda Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Wege Weda
Tagliatelle po prowansalsku

Tagliatelle po prowansalsku 45

Nie ma nic pyszniejszego niż proste, wielowarzywne, sezonowe dania. Takie jest to tagliatelle. Warzywa, pieczarki i zioła. Nic więcej! Taki sos możesz zjeść także z kaszą, ryżem, lub sam. Ja tym razem Zobacz więcej
Dostaliśmy nową książkę. Michel Moran – „Moje smaki”. No i cóż było robić? Trzeba było coś wybrać i ugotować. Wybierała część męska, więc padło na pomidory nadziewane kiełbasą – brzmi dziwnie? Tym Zobacz więcej
milena.korshenrich
milena.korshenrich Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smakowalo.Mi
Faszerowane pomidory

Faszerowane pomidory 83

Jak wasze samopoczucie w te okropne, deszczowe dni? Mam nadzieję, że jeszcze Was nie dopada jesienna ''deprecha'' :) Podobni po każdym deszczu wychodzi słońce, więc głowa do góry! A dzisiaj w ''menu'' Zobacz więcej
Ellie
Ellie Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia Ellie
Pomidory faszerowane lekką sałatką

Pomidory faszerowane lekką sałatką 39

Wybaczcie, że ostatnio specjalnie Was nie zasładzam, ale jednym z moich wrześniowych postanowień zostało ograniczenie słodkości. Można powiedzieć, że póki co idzie mi całkiem dobrze, w końcu na nowo Zobacz więcej
WordPress Video Gallery Plugin Pomidory faszerowane kaszą kuskus Składniki: 4 porcje 100g kaszy kuskus marki Risana 6 pomidorów 9 plasterków boczku lub szynki dojrzewającej 200 g sera żółtego 1 Zobacz więcej
Dżemdżus
Dżemdżus Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Dżemdżus
Mule po prowansalsku

Mule po prowansalsku 82

Kolejna odsłona przepisów Akademii Kurta Schellera i po raz kolejny nic się nie zmarnowało. Co prawda muszelki były do wyrzucenia, ale po dokładnym umyciu zabrane zostały przez bardzo twórczą Zobacz więcej
Jakoś mało na moim blogu ryb, chociaż bardzo je lubię więc muszę nadrobić te zaległości. Przedstawiam dziś rewelacyjny i bardzo szybki przepis na steki z tuńczyka po prowansalsku, czyli pieczone na Zobacz więcej
Maggie_pal
Maggie_pal Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Co siedzi w garnku ?
Kurczak po prowansalsku

Kurczak po prowansalsku 86

Przygotowanie: 10 minut Czas pieczenia: 90 minut Składniki na jednego kurczaka : 1 cały duży kurczak 4 łyżki oliwy z oliwek 8 ząbków czosnku łyżka słodkiej papryki łyżki ostrej papryki 4 łyżki ziół Zobacz więcej
Kalejdoskop Renaty
Kalejdoskop Renaty Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kalejdoskop Renaty
Faszerowane pomidory

Faszerowane pomidory 288

Dzisiaj chciałabym Wam zaproponować przepis na przepyszne faszerowane pomidory. Pomidory faszerowane to pyszne danie, które zachwyci każdego. Powiedzmy sobie szczerze, kto nie lubi pomidorów ? Zobacz więcej
Pyza
Pyza Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smaczna Pyza
Pomidory po prowansalsku

Pomidory po prowansalsku 174

Po przeczytaniu tytułu tego dania w książce Julii Child "Gotuj z Julią" od razu poczułam zapach rozgrzanej słońcem Prowansji. Dojrzałe pomidory, zioła, czosnek - wiedziałam, że będzie pysznie i nie Zobacz więcej
Dzień dobry, Co robicie z czerstwym pieczywem? Wyrzucacie, dajecie ptakom czy staracie się wykorzystać w kuchni? W moim rodzinnym domu marnowało się dużo chleba i zazwyczaj zanosiliśmy go ptakom z Zobacz więcej
olive thym &
olive thym & Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Olive Thyme & ...
POMIDORY PO PROWANSALSKU

POMIDORY PO PROWANSALSKU 37

Wreszcie w domu :) Tyle do nadrobienia, jak znaleźć na wszystko czas? Szczecin przywitał mnie piękną, słoneczną pogodą, więc ja proponuję Wam dziś wspaniałe, słoneczne pomidory. Niezwykle aromatyczne, Zobacz więcej
Zakochałam się w tym daniu od pierwszego spróbowania i od tamtej pory jest to jedno z najczęściej powtarzających się dań w mojej kuchni. Tym bardziej, że jest to często dla mnie danie ratunkowe, czyli Zobacz więcej
Małe główki czosnku patrzyły na mnie od dłuższego czasu, aż w końcu przyszedł na nie czas. Z pomocą dzieci udało się obrać czosnek w 3 godziny, a później zapakowałam go do 3 słoików. Składniki: duża Zobacz więcej
Jest! Czy raczej była - własna fasolka z ogródka. Mogłam więc próbować nowych przepisów, jak ten z bloga Kuchenne wzloty i upadki młodej mężatki. Składniki: - dużo fasolki szparagowej (np. 1 kg); - Zobacz więcej
Zdjęcie niestety, nie jest powalające (Martik robił komórką, gdzież mu tam do Smacznej Pyzy!), ale danie - i owszem, pyszniutkie :-) Ponieważ możemy teraz obżerać się tanimi i dobrymi pomidorami (na Zobacz więcej
W tym roku wpadłam na pomysł aby wykonać bardzo proste przetwory na zimę, a mianowicie pomidorki w całości zapasteryzowane w solance z przyprawami. Od razu sprawdziłam jak będzie smakowało po obróbce Zobacz więcej
Emma
Emma Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Mój Ogródek
Po prowansalsku

Po prowansalsku 244

Kiedy idę w gości, nigdy z pustymi rękami. Ostatnio była tarta. Niestety przygotowałam za mało ;) Bo smakowała każdemu. Tarta prowansalska. 200g mąki 100g zimnego masła 3 łyżki zimnej wody 2 jajka Zobacz więcej
Jemista, zapisywane często jako gemista, to wegetariańskie danie, będące jednym z greckich klasyków. Zdecydowanie pysznych klasyków! Bywa, że do farszu dodaje się również mielone mięso, ale ja wolę Zobacz więcej