pomidory w soku własnym pasteryzowane

Witam serdecznie Pokażę w jaki sposób możemy przechowywać aronię na zimę, jeżeli nie mamy możliwości jej zamrożenia. Sposób jest bardzo prosty i możemy go wykorzystać nie tylko do aronii. Aronia jest Zobacz więcej
Owoce w soku są przetworami, które u mnie wiodą prym. Łatwo i szybko się je przygotowuje, dobrze zachowują cechy surowca, smak, zapach, zabarwienie. Są po prostu doskonałe! Przetwory pasteryzowane Zobacz więcej
Bardzo prosta sałatka z pieczonym kurczakiem. Świeży sok z pomarańczy dodaje jej lekkiego, cytrusowego smaku.. idealna jesienią i zimą :-) Czas przygotowywania:około 10 minut Ilość porcji:4 Składniki: Zobacz więcej
Owoce w sokach własnych, to „babcina” metoda na przetwory. Obecnie cukier jest tani, tak powszedni, że nie wyobrażamy sobie, jak można by było zrobić słoiki bez niego. Dawano sobie radę i dawać można. Zobacz więcej
Witam serdecznie Chciałabym zaproponować przepis na pyszny domowy sok brzoskwiniowy, który możemy przelać do butelek i za pasteryzować, lub wypić od razu po przygotowaniu. Sok jest bardzo smaczny Zobacz więcej
mariwanna
mariwanna Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Obiad gotowy!
Maliny w soku własnym

Maliny w soku własnym 1885

Znowu łapię lato, chwytam ciepło, nasycam się zapachem, podziwiam barwy. Zamykam je w słoikach, jak te malinki, które zimą będą przypominać słoneczne dni, leczyć ewentualne przeziębienie (oby się Zobacz więcej
leonard300
leonard300 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Pychotka blog kulinarny
Soki Lifeberry

Soki Lifeberry 24

Dziś zaprezentuje naturalne pyszne sokiLifeberry. Jak widać na powyższym zdjęciu opiszę 4 pyszne smaki. Wszystkie są to soki przecierowe.Cóż to znaczy? Już tłumaczę.Wszystkie owoce składają się z wody Zobacz więcej
Dostałam pyszne jeżyny i chciałam część z nich przechować na zimę. Chciałam też, by zawierały sto procent owoców, bez dodatku wody, by móc je dodać do zimowej rozgrzewającej herbatki lub płatków Zobacz więcej
Już widzę na każdym straganie pomidory do przetworów. Po malutku robię zapasy do spiżarni. Ten sposób jak dla mnie jest podwójnie dobry, bo po zjedzeniu pysznych warzyw do obiadu, można wypić sok Zobacz więcej
Obiad niedzielny: mięcho, ziemniaki, dodatki. Tym razem stanęło na karkówce. Ale żeby nie było do końca standardowo, dodałam do sosu świeżo wyciśnięty sok z jabłek. Jeżeli też jesteście szczęśliwymi Zobacz więcej
jelka
jelka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kulinarna pasja
Śliwki we własnym soku

Śliwki we własnym soku 1248

"Przepis Ireny Gumowskiej, autorki wielu poradników kulinarnych. Zaczerpnęłam go przed laty z jej książki "Słońce w Słoikach". Śliwki we własnym soku to smakołyk bardzo prosty do wykonania, który Zobacz więcej
lutka40
lutka40 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
szczeciniankagotuje
Wiśnie we własnym soku

Wiśnie we własnym soku 1174

Tysiące pasji i uspokojeń Wiśnie we własnym soku Wiśnie - dzisiaj zaczełam ja produkcję .Na pierwszy rzut poszły wiśnie już tak dojrzałe i soczyste ,że trzeba było na gwałt je zrywać .Nie mam Zobacz więcej
składniki: ok. 1000 g malin ok. 200 g cukier opcjonalnie: sok z1/2 cytryny wykonanie: Maliny partiami przekładamy do garnka i przesypujemy cukrem. Opcjonalnie wlewamy sok z cytryny. Garnek przykrywamy Zobacz więcej
Krys
Krys Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia u Krysi
Wiśnie we własnym soku

Wiśnie we własnym soku 442

Pamiętam, że moja Mama świeże owocezasypywała cukrem w słoiczkach i kiedy puściły sok, pasteryzowała je, ale również utrwalała owoce w zalewie przygotowanej z soku z owoców tego samego lub innego Zobacz więcej
Soczyste , kruche mięso o wyczuwalnych , delikatnych smakach cytryny i jabłka.Idealnie smakuje z gotowanymi ziemniakami i świeżymi warzywami. Sos powstały podczas pieczenia możemy zagęścić mąką lub Zobacz więcej
migotka28
migotka28 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Monia miesza i gotuje
Maliny w soku własnym

Maliny w soku własnym 199

W zimowej spiżarce nie może zabraknąć malin. Ja zamykam je w słoiczkach w soku własnym. Pyszny gęsty syrop wykorzystuje do herbatki lub rozcieńczam i robię kompot. Owocki natomiast można wykorzystać Zobacz więcej
gosik2.0
gosik2.0 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Rodzinka w Kuchni
Jagody w soku własnym

Jagody w soku własnym 70

Nastał czas przetworów. Do słoików wędrują: truskawki, agrest, czereśnie, porzeczki, botwina, szczaw i już powoli jagody. A z przetworów jagodowych najlepsze są soki (takie z okna) i jagody w soku Zobacz więcej
am.art
am.art Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
am.art kolor i smak
Wiśnie w soku własnym

Wiśnie w soku własnym 194

To chyba najłatwiejszy sposób na przetworzenie wiśni. Takie wiśnie możemy wykorzystać do wielu ciast i deserów, a sok po rozcieńczeniu jako pyszny napój. Składniki: 1 kg wiśni (waga po wypestkowaniu) Zobacz więcej
Jagody to doskonały dodatek do ciast czy deserów a także naturalne lekarstwo. Warto przygotować kilka słoiczków aby zimą móc cieszyć się ich smakiem. Składniki 1 kg jagód ok. 200 g cukru 1.Jagody Zobacz więcej
Krys
Krys Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia u Krysi
Jagody we własnym soku

Jagody we własnym soku 97

Mój kolejny sposób na zamknięcie w słoiczkach to co najlepsze i najbardziej wartościowe, to czarne jagody we własnym soku. Ponieważ nie są poddawane długiej obróbce termicznej a jedynie pasteryzowane Zobacz więcej