pomysł na wykorzystanie żółtek

WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 20 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 6 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 2 Składniki: Mięso pozostałe z zupy (u mnie dwa małe udka kurczaka), 20 dag pieczarek, średnia Zobacz więcej
Lubimy takie ciastka. Proste, kruche i smaczne. Pachną wanilią, a i mój mały Alergik śmiało może je jeść, ponieważ są bez mleka i białka ( tak, uczula go tylko białko kurze - żółtko już jest ok). Samo Zobacz więcej
Sezon na truskawki ciągle trwa dlatego postanowiłam Wam ułatwić zadanie i umieścić moje przepisy z tymi owocami w jednym miejscu.Mam nadzieję,że będziecie zadowoleni. 1. Truskawkowy sernik na zimno Zobacz więcej
Nie raz przekonałam się, że z serka kanapkowego można wyczarować fajne danie, o czym mogliście poczytać chociażby tu – rolada szpinakowo – łososiowa – czy też stworzyć bardzo prosty i pyszny deser w Zobacz więcej
6 Sposobów na wykorzystanie chałwy Zauważyłam, że ostatni wpis sernik z polewą chałwową cieszył się u was dość dużym zainteresowaniem, dlatego postanowiłam podsunąć wam kilka pomysłów jak możecie Zobacz więcej
Mi jako fance Pavlovej (na którą zużywam najczęściej 6 białek) często zdarza się, że pozostają same żółtka. Oto kilka pomysłów na ich wykorzystanie. Jedno nadprogramowe żółtko: Zapiekane pióra ze Zobacz więcej
Ciasto na niedzielę: Žemlovka : Nerdy Cookin' Nerdy cookin’ Nerdy walkin’ Nerdy thinkin’ Smaki dzieciństwa Kuchnia Gdańska Wszystkie wpisy O mnie / współpraca Ciasto na niedzielę: Žemlovka Nerdy, 27 Zobacz więcej
7 POMYSŁÓW NA WYKORZYSTANIE MĄKI KOKOSOWEJ W KUCHNI - Zdrowa Dieta, Odchudzanie i przepisy kulinarne Chudnij Ćwiczenia Dieta Metamorfozy Oczyszczanie organizmu Suplementy Jedz Desery Kolacje Napoje Zobacz więcej
BIAŁKOWE NISKOKALORYCZNE NALEŚNIKI Kocham naleśniki -mogłabym je jeść tonami na śniadanie, obiad i kolację. Niestety ich niewątpliwym minusem jest kaloryczność. Od dłuższego czasu starałam się znaleźć Zobacz więcej
CZEŚĆ! Dzień dobry w piąteczek! Słoneczko za oknem i od razu chce się żyć! Chociaż muszę przyznać, że temperatura od kilku dni jest dla mnie za wysoka, to lepsze to niż chmury i deszcz. Ale przejdźmy Zobacz więcej
Bób to roślina strączkowa, która jest jedną z najdłużej uprawionych roślin w historii ludzkości. Ma mnóstwo składników odżywczych, zawiera w sobie dużo białka, obniża poziom cholesterolu i wspomaga Zobacz więcej
Kulinarny aforyzm : Dzień świętego Kazimierza resztki zimy uśmierza. Przysłowie polskie Na pewno wszyscy już zjedli swoje świąteczne indyki oraz ich resztki (niestety nie byłam w stanie wcześniej Zobacz więcej
Do tego deseru najbardziej nadają się dojrzałe lekko ciemne już banany. Bardzo szybko się to robi i nie wymaga specjalnych umiejętności, a jest pyszny. Banany włożyć do żaroodpornego naczynia i Zobacz więcej
Pyszny,lekko kwaskowy orange curd przygotowałam po raz pierwszy z myślą o wykorzystaniu go do muffinek.Jednak,gdy curd był już gotowy stwierdziłam,że może posłużyć jako smarowidło do chleba,czy Zobacz więcej
Katarzyna Leśniak20 sierpnia 2013 20:54 Jak najbardziej można dodać całe jajka. Wówczas waga cukinii to ok. 300-330 gramów. Jeśli dajemy same żółtka, to waga cukinii nie powinna przekraczać 300 Zobacz więcej
Smyk
Smyk Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
smykwkuchni.blogspot.com
Nowy pomysł na leczo!

Nowy pomysł na leczo! 27

Przepis na leczo z cukinii, młodych warzyw i cieciorki! Zapowiadany nowy przepis na leczo! Leczo robię na bardzo wiele różnych sposobów, zazwyczaj w zależności od tego co mam akurat w lodówce, umonie Zobacz więcej
Zapraszam na ciasteczka do kawy, Poniewaz po marcepanowych ciastkach zostaly mi zoltka-poszlam za ciosem I napieklam kruchych ciastek. Skladniki: 3 zoltka 300 gr maki 80 gr cukru pudru 150 gr masla- Zobacz więcej
Dzisiaj bez długich wstępów, pomysł na wykorzystanie pieczonej/smażonej/grillowanej/gotowanej ryby z poprzedniego dnia (nadaje się również ryba wędzona oraz tuńczyk z puszki). Dobra będzie się każda Zobacz więcej
Jest wiele przepisów, które wymagają użycia samych żółtek np. pączki, faworki, keks. A co z białkami? Mi właśnie zostało parę białek i postanowiłam zrobić niezwykle proste ciasto – piegusa (piegusek, Zobacz więcej
Kiedyś zima natknęłam się na przepis z wykorzystaniem skórek arbuza. Niestety nie pamiętam gdzie to było, jednak w głowie utkwiło mi, że gdy tylko zacznie się sezon na arbuzy na pewno wykorzystam Zobacz więcej