poncz do kruchego ciasta

doprowadzając do przypalenia. Gdy ugotowany grysik będzie zimny zmiksować go z masłem. Przygotowaną masę wyłożyć na upieczony placek bez orzechów, najlepiej nasączony wodą lub innym ponczem, na masę Zobacz więcej
– piernikowe Greckie ciasto z orzechów włoskich Piernikowe muffinki z żurawiną Ciasteczkowy kalendarz adwentowy Piernikowe łańcuchy Ciasteczka dla Mikołaja Ciasteczk anyżowe Kruche ciasteczka Zobacz więcej
doprowadzając do przypalenia. Gdy ugotowany grysik będzie zimny zmiksować go z masłem. Przygotowaną masę wyłożyć na upieczony placek bez orzechów, najlepiej nasączony wodą lub innym ponczem, na masę Zobacz więcej
js28
js28 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smacznie z Joanną
Moja krówka

Moja krówka 419

0
1 łyżka wody Masa budyniowa: 0,5 l mleka 1 szkl. cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki mąki pszennej 1,5 kostki masła Poncz: 0,5 szkl. zaparzonej kawy zbożowej Polewa: 8 dag kruchych krówek 2 - 3 Zobacz więcej
edit
edit Obserwuj blogaObserwujesz bloga
kucharzenieedi
Królewski

Królewski 2410

2
Placek Królewski to ciast, które od zawsze było obecne w mojej kuchni. Pamiętam go z czasów dzieciństwa a teraz przybrał trochę inny wymiar. W różnych częściach kraju jest znany pod innymi nazwami, Zobacz więcej
molka
molka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
kulinarne pyszności Molki
(bez tytułu)

(bez tytułu) 179

1
przygotowania 60 minut składniki ciasto 1/2 kg mąki 15 dag margaryny 2 jajka 2 łyżki miodu prawdziwego 2 łyżeczki sody oczyszczonej smażone orzechy 30dag orzechów włoskich 10dag cukru 2 łyżki wody Zobacz więcej
(szwajcarskie) Pierniczki Basler Läckerli II (szwajcarskie) Piernik z nadzieniem morelowym (austriacki) Piernik nadziewany powidłami (ulubiony) Pepparkakor (szwedzkie pierniczki) Piersi z kurczaka z Zobacz więcej
. Pozostawiamy do wyrośnięcia w ciepłym miejscu. Gdy nasze babeczki wyrosną , czyli zrównają się prawie z wysokością foremki ,wkładamy je do dobrze nagrzanego piekarnika ( 180 C ) i odpiekamy na złoty Zobacz więcej
na bazie zmielonych orzechw z odrobin skrki pomaraczowej i rumu. Schneeballen - przypominajce w smaku co midzy faworkami a tustym ciastem kruchym, najczciej czym nadziane lub przynajmniej polane. Zobacz więcej
śmietankowy 3 płaskie łyżeczki żelatyny 1/3 szklanki mleka rodzynki 10 dkg sparzone galaretka pomarańczowa lub wiśniowa owoce (ananas, pomarańcza,mandarynka itp) 2 opakowania ciasteczek maślanych Zobacz więcej
patyczka". 4. Wyjąć z piekarnika i pozostawić w blaszce przez ok. 10 minut. Nakłuć babkę dość gęsto drewnianym patykiem do szaszłyków lub wykałaczką, polać lukrem lub nasączyć ponczem. . Poncz: 3 Zobacz więcej
babeczka
babeczka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
blog babeczka
Orzechówka

Orzechówka 2469

0
orzechów. KREM: 2 budynie waniliowe ugotowane według przepisu na opakowaniu; 200 g masła; skórka starta z pomarańczy. PONCZ: 1 łyżka kawy rozpuszczalnej; 1/2 szklanki wrzątku. POLEWA: 100 g mlecznej Zobacz więcej
Biszkopt cappuccino: 4 jajka 1 łyżka mąki ziemniaczanej 2 łyżki mąki pszennej 3 łyżki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki cappuccino (w proszku) Krem: 600 g śmietany 30% 500 g serka Zobacz więcej
katie's wonders
katie's wonders Obserwuj blogaObserwujesz bloga
katie's wonders
Rhubarb cake

Rhubarb cake 63

0
Rhubarb cake Dostałam rabarbar działkowy. Jako, że sezon w pełni postanowiłam zaadaptować w celach słodko-konsumpcyjnych. Znudziła mi się prosta metoda na ciasto na kruchym spodzie, potrzebowałam Zobacz więcej
Szarlotka o niepowtarzalnym smaku, delikatnie waniliowa. Kilka warstw kruchego, maślanego ciasta, biszkoptu i waniliowego kremu, na bazie domowego budyniu i śmietanki kremówki. Szarlotka zupełnie Zobacz więcej
dodałam jeszcze łyżeczkę proszku do pieczenia aby ciasto nie było zbite Składniki masy: 1 budyń waniliowy lub śmietankowy z cukrem mleko (ilość zgodna informacją na opakowaniu) 1 żółtko 1 łyżka mąki Zobacz więcej
Uwielbiam ananasa, zarówno świeżego jak i tego z puszki. Toteż ciasto z jego udziałem nie mogło źle smakować. Wypiek stanowi biszkopt nasączony kokosowo-cytrynowym ponczem, z budyniowo-maślanym kremem Zobacz więcej
Czekoladowa wersja słynnej tarte bourdaloue to pierwszy przepis z naszego jesiennego słodkiego bufetu.Delikatne nadzienie migdałowe, kruche czekoladowe ciasto i gruszka. W tym deserze zdecydowanie Zobacz więcej
pieczenia i później także:) Strasznie dużo roboty jest przy samym obieraniu fasoli- ale warto poświęcić trochę czasu, bo sam tort okazał się FANTASTYCZNY Ale po kolei -ciasto można wyłożyć po brzegi Zobacz więcej
około 35-40 minut w temp. 180st. Ostudzić i przekroić na 3 części. Poncz: 1/2 szklanki soku z malin, 1/4 szklanki wody. Sok zmieszać z wodą. Odstawić. Krem maślany: 600 ml mleka, 200g masła, 100g Zobacz więcej