Pyszne ciasto o wyjątkowo brzydkiej nazwie. Skąd się ona wzięła ? Mogę się tylko domyślać, że od sposobu wykonania – bez przesadnej dokładności, wręcz niedbale. A im bardziej ciasto wyjdzie „
Zobacz więcej
Popapraniec - przepis | Przepisy kulinarne Przepisy kulinarne Sprawdzone pyszne kulinarne smakołyki Agnieszki Napoje Ciasta i desery Mięso Ryby Bezmięsne Zupy Dodatki Popapraniec - przepis Przepisy na
Zobacz więcej
Popapraniec to przepyszne ciasto, tylko sama nazwa może nie za piękna, no ale coś w tym jest, bo właśnie jest takie popaprane, przynajmniej samo ciasto biszkoptowe. Ciasto wbrew pozorom bardzo łatwe
Zobacz więcej
Popapraniec Nazwa dla ciasta iście popaprana:) Dlaczego ktoś wpadł na taki pomysł? No cóż nikt tego nie wie. Mogę tylko się domyślać, że chodzi o liczbę różnych składników użytych do jego
Zobacz więcej
Ciasto Popapraniec Popapraniec to pyszne ciasto o trzech kolorach i smakach, przełożone kremem budyniowym i kwaśnym dżemem porzeczkowym. Wykończone gorzką czekoladą z prażonymi migdałami. Składniki na
Zobacz więcej
Skąd nazwa ciasta? Zapewne od sposobu jego przygotowania. I choć na pierwszy rzut oka może się wydawać ono dość skomplikowane to zapewniam że jego przygotowanie nie powinno sprawić żadnego problemu. A
Zobacz więcej
Ciasto Popapraniec Składniki na formę o wymiarach około 24 x 32cm: 8 dużych jaj 2 szklanki cukru 100ml oleju rzepakowego 1 i 1/2 łyżeczki octu 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej 1 i 1/2 łyżeczki proszku
Zobacz więcej
Najczęściej tak się je nazywa, choć spotkałam się także z innymi, mniej ładnymi nazwami. Ale zostańmy przy popaprańcu, mój nie jest tak kontrastowy ponieważ użyłam cukru trzcinowego. A wiadomo on daje
Zobacz więcej
Ostatnio mój synuś ząbkuje także mam trochę mniej czasu na wypieki.Szukałam czegoś szybkiego w wykonaniu ale jednak nietypowego.Chciałam również wykorzystać dżem porzeczkowy na ,który domownicy mieli
Zobacz więcej
Jak sama nazwa wskazuje ciasto „inne”, ale jednakowoż pyszne. Jak się masa nie będzie chciała zsiąść, jak zazwyczaj nam, to należy wstawić ją do lodówki na czas jakiś. Efekt murowany. Składniki:
Zobacz więcej
Przepis na to ciasto ja mam już bardzo długo i kiedyś było u mnie w domu bardzo często choć ostatnio o nim troszkę zapomniałam. Wczoraj było tak prościutko u mnie więc dzisiaj to nadrobiłam i
Zobacz więcej
W pierwszej kolejności zaciekawiła mnie nazwa, a potem całe ciasto, w którym kolory przeplatały się między sobą, a ciasto wyglądało jak tęcza. Przepis znalazłamtu, nie byłabym jednak sobą gdybym
Zobacz więcej
Kakaowo-makowo-kokosowy biszkopt przełożony kremem budyniowym i dżemem porzeczkowym. Popapraniec to ciasto na prawdę pyszne, tylko ma brzydka nazwę. Skąd ta nazwa mogę sie tylko domyślać, że od
Zobacz więcej
Ostatnie dni były pasmem kulinarnych porażek, które skutecznie studziły mój zapał do spędzania czasu w kuchni. Sprzęty ochlapane kremówką, przypalone … Czytaj dalej
Zobacz więcej
Ciasto Popapraniec nazwę ma mało zachęcającą, choć wybrana została nieprzypadkowo : ) Ciasto łączy w sobie bardzo wiele smaków – kokosowy, śmietankowy, kakaowy, czekoladowy i także lekko kwaskowy za
Zobacz więcej
Składniki : 5 jajek 1 szkl. mąki 1 szkl. cukru 1/4 szkl. oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka kakao 1/2 szkl. maku 1/2 szkl. wiórków kokosowych Masa budyniowa: 1/2 l mleka 2 budynie
Zobacz więcej
Popapraniec - ciasta (14) - Kurcze sPieczone - bloog.pl Bloog Kuchnia załóż bloga zaloguj MENU Kurcze sPieczone Popapraniec (01.05.2015)Rolada z indyka z żurawiną i serem (26.04.2015)Lasagne bolognese
Zobacz więcej
Ciasto popapraniec – biszkopt z kremem, w którym znajduje się trochę maku, trochę wiórków kokosowych, kakao oraz nieco soku z buraków dla uzyskania różowego koloru. Zamiast niego można użyć odrobiny
Zobacz więcej
O tym cieście usłyszałam jakiś czas temu od męża. Miał okazję jeść je u kogoś i tak mu posmakowało, że strasznie namawiał mnie, abym też je upiekła. Przyznam się, że gdy znalazłam na niego przepis u
Zobacz więcej
Kakaowo-makowo-kokosowy biszktopt przełożony kremem budyniowym i dżemem porzeczkowym. Składniki: Biszkopt: 7 jaj 1 szkl. mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1,5 szkl. cukru 0,5 szkl. oleju
Zobacz więcej