popping

Amarantus, zwany też szarłatem, to jedno z najstarszych, uprawianych na świecie zbóż. Ma postać szkarłatnych kolb składających się z mnóstwa drobnych ziarenek. Jest ziarnem bardzo odżywczym i Zobacz więcej
Dziękuję wszystkim za miłe i wspierające słowa! Jesteście wspaniali :* Mam nadzieję, że uda mi się tam dostać. Mój tata planuje rozmowę z dyrektorem szkoły, bo coś podejrzanie małe zrobili klasy. Zobacz więcej
Powrót do normalnych śniadań po Świętach jest trudny. Bardzo trudny. Dopóki nie skończę ciasta z lodówki, jest praktycznie niemożliwy! Dopiero dziś udało mi się zjeść coś normalnego, a mamy już Zobacz więcej
Staramy się zdrowo odżywiać: jemy dużo warzyw, posiłki mniej więcej o stałych porach, nie kupujemy produktów z listą składu na pół opakowania itp Te same zasady stosujemy w żywieniu naszego smyka. Zobacz więcej
Uwielbiam takie ciasteczka! Nie tylko zdrowe, bo wegańskie, bez glutenu i rafinowanego cukru, ale i niezwykle pyszne. W dodatku, zrobisz je naprawdę szybko i nie będziesz do tego potrzebował Zobacz więcej
Dziewczyny, czytałyście Mary Poppins? Ja tak. Dopóki mi się książki nie rozleciały i już nie było co składać :) A teraz przerabiam ten temat z córką. Ostatnio byłyśmy bardzo ciekawe, jak właściwie Zobacz więcej
Na jesienne poranki nie ma złotego środka... chyba, że jest to pełna miseczka ciepłej, kremowej jaglanki. Czekoladowa wersja smakuje jeszcze lepiej niż klasyczna na mleku. Jest bardziej aromatyczna Zobacz więcej
Amarantus ekspandowany nazywany jest poppingiem, stąd dzisiejsza nazwa :) U mnie w sklepie osiedlowym jest półeczka ze zdrową żywnością. Czasem zdarza mi się coś kupić ;) O amarantusie już kiedyś Zobacz więcej
Dietetyczne ciasteczka, które zrobicie w 15 minut i to bez użycia miksera ! Trudno im się oprzeć i są dla tych , którzy ciągle sięgają po coś słodkiego. Zdrowe ciasteczka w kilka minutek !To mniej niż Zobacz więcej
Bardzo szybkie do zrobienia i zdrowe ciasteczka, wzbogacone o popping z amarantusa, do spożywania którego zachęcałam tutaj. Polecam na podwieczorek lub odżywczą przekąskę w ciągu dnia. Warto Zobacz więcej
Śmieją się ze mnie, że ciągle coś kombinuję.Rzadkopiekę ten sam chleb, chyba że na specjalne zamówienie. Tak jest z chlebem żytnim. On go uwielbia. Mi pieczenie go już nie przynosi takiej satysfakcji, Zobacz więcej
Najlepsze śniadanko od jesieni do wiosny: ciepła, sycąca na kilka godzin owsianka. Dla pracujących raczej na weekend, bo gotuje się na wolnym ogniu przynajmniej kwadrans. Owsiankę jadałam wiele lat Zobacz więcej
Pomimo ,iż mamy luty...to w powietrzu czuć wiosnę. Ptaszki śpiewają..a oczyma pragniemy już dostrzegać wilgotnych pączków na otaczających nas drzewach. Szukamy zielonych kosmyków trawy, świeżych Zobacz więcej
Dzisiaj mam dla Was przepis na rozpływające się w ustach ciasteczka, z samych zdrowych składników, czyli z poppingu z amarantusa, banana- który nadaje słodyczy- oraz chrupkich i słodkich bakalii. Zobacz więcej
Dawno nie robiłam niczego z amarantusa i trochę zatęskniłam. W koszyku z produktami do szybkiego wykorzystania znalazł się popping i mąka z dyni, a w lodówce czekało otwarte mleko kokosowe i tahina. Zobacz więcej
Dzisiejsza propozycja to bezglutenowy deser budyniowy na ciepło :) Pycha! Składniki: Budyń: litra mleka (ja użyłam ryżowego) 1 żółtko 3 lekko czubate łyżki skrobi kukurydzianej 1 łyżka syropu Zobacz więcej
Muffinki jogurtowe w naszej kwartetowej kuchni są faworytem- są lekkie, delikatne i wilgotne. Dzisiaj wersja z bananem i borówką :) Składniki: 1 szklankamąki orkiszowej typ 700 2 łyżeczki proszku do Zobacz więcej
W ramach niedzieli wybrałam się dziś do „Nowych Horyzontów” na „Amy”. Nie chcę tu się rozwodzić nad samym filmem, czy zagłębiać w jej historię, bo każdy już pewnie coś słyszał, coś o tym wie. Zobacz więcej
Proste, szybkie i pyszne, a daktyle nadają im karmelowego posmaku. Doskonałe na energetyczny dodatek do drugiego śniadania albo przekąskę piknikową. Doskonale zastąpią niejedno ciastko z kremem i nie Zobacz więcej