por i śliwki gęś

Taką zupę można przyrządzić, gdy mamy całą gęś lub kaczkę a nie pieczemy jej w całości, lecz wykorzystujemy poszczególne elementy lub ją luzujemy. Można też ugotować ją ze skrzydełek oraz podrobów. Do Zobacz więcej
Arbuzowe mojito Ilość wyświetleń w roku 2013: 2320 Roladki – tortilla z łososiem Ilość wyświetleń w roku 2013: 1647 Pasztet z gęsi Ilość wyświetleń w roku 2013: 1439 Ciasto kruche z owocami leśnymi Zobacz więcej
że , miałam okazje raz w życiu to zrobić:), Wspomnienie i doświadczenie na cale życie:) Dawniej używano też krwi kury i królika -choć rzadziej częściej z gęsi. Charakterystyczny smak nadaje czarninie Zobacz więcej
pomarańczowym, batatami i kalarepką, na chlebowym farszu, a w niedzielę ja sama upiekłam gęś z porami, śliwkami i cząstkami jabłek. Piekłam tę gęś długo, w niskiej temperaturze, zainspirowana Zobacz więcej
Rosół... Każdy z nas zna rosół. Każdy ma wspomnienia z nim związane... Dla mnie smak rosołu z gołębia z domowym makaronem i warzywami z przydomowego ogródka to smak dzieciństwa i odwiedzin u Babci. Zobacz więcej
niedawno przeczytałam, że znajoma zrobiła na obiad karczek w kapuście, ze śliwkami. zabrzmiało tak apetycznie, że po prostuMUSIAŁAM to zrobić, i poprosiłam Tunię o przepis :) podzieliła się, zrobiłam Zobacz więcej
Confit de canard, konfitowana kaczka to jeden z najsmaczniejszych sposobów na kacze mięso jakie do tej pory poznałam. Uwielbiam tradycyjnie pieczoną kaczkę z pomarańczami albo z jabłkami i żurawiną, Zobacz więcej
Piersi gęsi w sosie śliwkowym - Dziczyzna - DeliciousEating - bloog.pl Bloog Kuchnia załóż bloga zaloguj MENU DeliciousEating Piersi gęsi w sosie śliwkowym (22.04.2014)Sałatka z rukolą w sosie z Zobacz więcej
Szerokiej 9, Obiad i deser był GENIALNY! rozpływał się w ustach... Ja zamówiłam gęś pieczoną podawaną z flanem z kaszy pęczak i borowików, śliwkami confit, faszerowanym porem i sosem śliwkowym - Zobacz więcej
gęsie marynowane w Maderze, zawinięte w boczek i usmażone smażona marynowana w wódce pierś z gęsi, z czerwoną cebulą, chilli, imbirem, żółtą papryką i melonem czernina bez krwi, na wywarze z gęsiny z Zobacz więcej
Byłam pewna, że w dzieciństwie jadłam bażanta. Mama jednak pozbawiła mnie tych złudzeń ;) Wychodzi na to, że zarówno po raz pierwszy go jadłam, jak i robiłam. Nie mam zatem porównania do innego Zobacz więcej
z czekoladą i truskawkami ŚNIADANIE Proziaki – bieszczadzkie bułeczki na sodzie Truskawkowy koktajl z płatkami owsianymi Koktajl truskawkowy z pieczonym burakiem i kaszą jaglaną Kaszka Zobacz więcej
po ostatnim bardzo prostym przepisie, pora na małe wyzwanie - mianowicie na luzowanie kości. oczywiście, ci którzy mają wprawę, stwierdzą, że to żadne wyzwanie, ale nie znam zbyt wielu osób, które to Zobacz więcej
ser pleśniowy ser ricotta ser żółty sezam soczewica sos ostrygowy sos rybny sos sojowy stilton surimi suszone pomidory szałwia szczaw szczypior szparagi szpinak szprotki szynka szynka dojrzewająca Zobacz więcej
Popularne posty Penne z kurczakiem i pieczarkami w sosie serowym z rukolą i migdałami Nie zrobiłam dzisiaj domowego makaronu, ale pyszny sos zrekompensował mi ten brak. Pasty to są takie moje Zobacz więcej
, z kiełków pszenicy, z owsa, pszennej bulgar, pszennej durum, wszystkich pszennych mąk. Warzywa boćwina, brokuły, burak szwajcarski, cebula czerwona, cebula hiszpańska, cebula żółta, chrzan, cykoria, Zobacz więcej