por i śliwki gęś

Joaska
Joaska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
królestwo garów
Zupa grzybowa na gęsinie

Zupa grzybowa na gęsinie 467

0
{{headerMessage}}
Taką zupę można przyrządzić, gdy mamy całą gęś lub kaczkę a nie pieczemy jej w całości, lecz wykorzystujemy poszczególne elementy lub ją luzujemy. Można też ugotować ją ze skrzydełek oraz podrobów. Do Zobacz więcej
Shabbyeat
Shabbyeat Obserwuj blogaObserwujesz bloga
ShabbyEat
TOP 20 przepisów z 2013 roku

TOP 20 przepisów z 2013 roku 268

0
{{headerMessage}}
Arbuzowe mojito Ilość wyświetleń w roku 2013: 2320 Roladki – tortilla z łososiem Ilość wyświetleń w roku 2013: 1647 Pasztet z gęsi Ilość wyświetleń w roku 2013: 1439 Ciasto kruche z owocami leśnymi Zobacz więcej
{{headerMessage}}
że , miałam okazje raz w życiu to zrobić:), Wspomnienie i doświadczenie na cale życie:) Dawniej używano też krwi kury i królika -choć rzadziej częściej z gęsi. Charakterystyczny smak nadaje czarninie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
pomarańczowym, batatami i kalarepką, na chlebowym farszu, a w niedzielę ja sama upiekłam gęś z porami, śliwkami i cząstkami jabłek. Piekłam tę gęś długo, w niskiej temperaturze, zainspirowana Zobacz więcej
Agna
Agna Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Notatnik Kuchenny
Rosół - przepis podstawowy

Rosół - przepis podstawowy 500

0
{{headerMessage}}
. można go nabyć w postaci zupki chińskiej z makaronem. A mimo to każdy kucharz przygotowuje rosół po swojemu :) U mnie rosół różni się, w zależności od pory roku i dostępności produktów w sklepie i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
- albo ząbki, albo suszony w plasterkachtłuszcz do smażenia - gęsi smalec najlepszy, ale z dobrą margaryną też się da :)majeranek suszony,sól, pieprz przygotowanie: kotlety z karczku rozbić, posolić, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
pobić wymienione wyżej potrawy w przedbiegach. Za konfitowanie kaczki zabieram się zazwyczaj późną jesienią, by potem, gdy tylko przyjdzie mi na nie ochota, wygrzebać delikatne mięso, zanurzone w Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Piersi gęsi w sosie śliwkowym - Dziczyzna - DeliciousEating - bloog.pl Bloog Kuchnia załóż bloga zaloguj MENU DeliciousEating Piersi gęsi w sosie śliwkowym (22.04.2014)Sałatka z rukolą w sosie z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Szerokiej 9, Obiad i deser był GENIALNY! rozpływał się w ustach... Ja zamówiłam gęś pieczoną podawaną z flanem z kaszy pęczak i borowików, śliwkami confit, faszerowanym porem i sosem śliwkowym - Zobacz więcej
{{headerMessage}}
możliwość uczestniczyć. Odbyły się one w uroczym dworku-restauracji Krasnodwórw Warszawie. Prowadził je koordynator akcji i szef kuchni restauracji Bulaj w Sopocie Artur Moroz. Od niego dowiedziałam Zobacz więcej
{{headerMessage}}
hodował). I muszę przyznać, że mięso bażanta jest najbardziej “dzikie”, wyraziste w smaku. Dla mnie zdecydowanie lepsze od gęsi. Nie dziwię się, dlaczego bażant królował na polskich, królewskich Zobacz więcej
dorota20w
dorota20w Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Dorota smakuje
Walentynki – przepisy

Walentynki – przepisy 451

2
{{headerMessage}}
pieczona z jałowcem w białym winie Kurczak pieczony z cytryną i tymiankiem Roladki z indyka ze szpinakiem i suszonymi pomidorami Roladki z kurczaka z wątróbką i sliwką suszoną Gęś faszerowana Zobacz więcej
{{headerMessage}}
po ostatnim bardzo prostym przepisie, pora na małe wyzwanie - mianowicie na luzowanie kości. oczywiście, ci którzy mają wprawę, stwierdzą, że to żadne wyzwanie, ale nie znam zbyt wielu osób, które to Zobacz więcej
{{headerMessage}}
fasola flaki wołowe garam masala gałka muszkatołowa gorgonzola goździki granat groszek gruszka grzyby gęś imbir indyk jabłka jagody jajka jałowiec jogurt kaczka kajmak kakao kalafior kalarepa kalmary Zobacz więcej
{{headerMessage}}
sezamowy oliwki omułki oregano orzechy oscypek owoce kandyzowane papryka parmezan pasta curry pecorino pestki dyni pesto pieczarki piwo polędwica wieprzowa polędwica łososiowa pomarańcze pomidory por Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, okoń prążkowany, pstrąg tęczowy, ryba miecz, sardynka, sieja, snapper, sola, szczupak, śledź, tuńczyk błękitnopłetwy, żółty okoń. barrakudy, kawioru, łososia wędzonego, ośmiornicy, skrzydelnika, Zobacz więcej