Od kiedy wróciłam do Warszawy pogoda wcale mnie nie rozpieszcza. Zimne, szare dni bez słońca nie napawają optymizmem. Trzeba sobie jakoś radzić! Mi samopoczucie poprawiła ta gorąca, sycąca zapiekanka
Zobacz więcej
Zainspirowałam się przepisem Pascala, lecz on zapiekał surowego kurczaka w piekarniku i podlewał go jasnym piwem. U mnie był wcześniej ugotowany w rosole. Oprócz tego wzbogaciłam smak kurczaka
Zobacz więcej
Nadeszła pora na pora Dawno nie witał w mojej kuchni więc postanowiłam go w końcu zaprosić. Dla towarzystwa zaprosiłam jeszcze kurczaka, zieloną cebulkę i kaszę. No i kilka drugoplanowych osobników.
Zobacz więcej
Takim smacznym obiadkiem ugościła mnie jakiś czas temu moja ukochana ciocia Zosia. Danie jest bardzo proste, szybkie w przygotowaniu a co najważniejsze naprawdę bardzo dobre!!! Doskonale nadaje się do
Zobacz więcej
Bardzo lubię pory. Zajadam się takimi z rosołu, uwielbiam z nimi ostre sałatki. Ostatnio zapiekaliśmy na nich piersi kurczaka. To było dobre danie, a przepis na pierś kurczaka na porach na stałe
Zobacz więcej
Jeśli znudziły się Wam klasyczne potrawy z piersi kurczaka to mam alternatywę w postaci piersi na porach przykrytej cienką warstwą majonezu. Danie szybkie, praktycznie robi się samo a efekt naprawdę
Zobacz więcej
Dzisiejsza propozycja to danie dla zabieganych. Piersi kurczaka, por i trochę przypraw pozwoli nam wyczarować szybkie i pyszne danie. Ja przyprawiłam kurczaka klasycznie solą i pieprzem, ale możemy
Zobacz więcej
Dania z porem rzadko bywają na moim stole. Pora zawsze traktowałam jako składnik do rosołu, ale nie jako danie. Trzeba to zmienić! Duszony por smakuje wyśmienicie. Pierś z kurczaka z duszonym porem na
Zobacz więcej
Maślany kurczak w delikatnym sosie z porów, lekki i syty obiad. Podane z ziemniaczkami zadowoli każdego, a tymianek i estragon świetnie podkreślą smak. Robi się w mig : ) Składniki: - 2 filety z
Zobacz więcej
Jakoś ostatnio tak się składa, że często na naszym stole goszczą pory. Lubię je dodawać do mięsa bo zaostrzają jego smak, ale są delikatniejsze od cebuli. W dzisiejszym daniu spisały się znakomicie.
Zobacz więcej
Jedna z moich ulubionych potraw. Ze względu na kaloryczność jadam ją rzadko, ale z menu chyba nigdy całkiem nie zniknie :) Najczęściej serwuję z tymi ziemniakami i surówką z pora. Może Was dziwić, że
Zobacz więcej
Bardzo dobrze smakuje z ryżem bądź kaszą. Mięta niesamowicie zmienia smak tego dania jak nie macie mięty to nie zabierajcie się za przyrządzanie tej potrawy. Jak ktoś lubi można dodać trochę soku z
Zobacz więcej
Przepis podejrzałam na Kwestii Smaku – momentalnie spodobał mi się pomysł dodania do potrawki tymianku. Jak to ja, dokonałam drobnych modyfikacji – oryginalny przepis zakłada podsmażenie kurczaka
Zobacz więcej
Pyszne i ekspresowe mięsko do obiadu znalezione na Po prostu pyszne. Podaję z moimi niewielkimi zmianami. Składniki: 2 piersi z kurczaka 1 niepełna szklanka wody 1 duży por 1 cebula liść laurowy,
Zobacz więcej
Składniki: 2 piersi z kurczaka 6-7 dużych pieczarek 1 biała część pora 1 kostka rosołowa 200 g sera żółtego przyprawa do kurczaka vegeta Sposób wykonania: Każdy filet przekrawamy i robimy z niego dwa
Zobacz więcej
Niedzielny obiad przygotowywał Ojciec więc potrawa nie mogła być zbyt skomplikowana. Czasami moje eksperymenty kulinarne nie lądują w żołądkach rodziny. Na błędach sie człowiek w końcu uczy także tak
Zobacz więcej
Prześladują mnie ostatnio pory. Nie umiem wymyślić dania, które nie miałoby go w składzie. Nic nie poradzę, trochę Was pomęczę tym pysznym warzywkiem. Jest lekkie, zdrowe, idealne danie na upalne dni.
Zobacz więcej
Składniki, czyli co nam będzie potrzebne (porcja dla 4 osób): 600 g piersi z kurczaka 1 kg porów (zielone i białe części) maggi W tym czasie kroimy pora w półtalarki. Zamarynowanego kurczaka wraz z
Zobacz więcej
Szybki i efektowny obiad, w sam raz dla niezapowiedzianych gości:) VN:F [1.9.22_1171] Rating: 10.0/10 (1 vote cast) Pierś z kurczaka z porami w cieście francuskim , 10.0 out of 10 based on 1 rating
Zobacz więcej
Kurczaka w porach robiłam już kilka razy. Spotkałam się z wersją zapiekaną w piekarniku. Ja osobiście jednak wolę dusić go na patelni. Raz, dwa i gotowe. Podczas duszenia mięsa powstaje pyszny kremowy
Zobacz więcej