por po francusku

Rozsmakowaliśmy się w przekąskach ;) Mąż odgraża się, że kupi nowy zestaw ciężarków do ćwiczenia przez te przekąski. ;) Tym razem coś na ostro w delikatnym połączeniu: ciasta francuskiego i pora Zobacz więcej
Mam dziś dla Was pomysł na prosty, a efektowny i pyszny obiad. Bardzo lubię to danie(nic dziwnego,skoro jest w nim por - mój faworyt) i co jakiś czas do niego wracam. Popatrzcie, jakie to łatwe: Zobacz więcej
Składniki : 1 por na osobę ( wybieram jak najgrubsze, z dużą białą częścią) ok. 100 g. łososia wędzonego na 1 pora po 1/2 blatu gotowego ciasta francuskiego na porcję 2 łyżki oliwy łyżka masła sól, Zobacz więcej
Ciasto francuskie daje nieograniczone pole do popisu i za to je kochamy. U mnie dziś szybkie sakiewki, idealne na imprezę, kolację czy obiad. A żeby nie było zbyt nudno zrobiłam je z dwoma różnymi Zobacz więcej
Gotowania dla niegryzącej "lepszej połowy" ciąg dalszy, czyli francuski krem z pora. Zupa jest pyszna, bardzo prosta w przygotowaniu i przede wszystkim na każdą kieszeń. 3 duże pory (białe części) 6 Zobacz więcej
Czasem to lodówka natchnie nas do gotowania. Tak było w tym przypadku – miałam w lodówce dwa pory i ciasto francuskie… Składniki: opakowanie ciasta francuskiego dwa pory – tylko białe końcówki średnia Zobacz więcej
Mada
Mada Obserwuj blogaObserwujesz bloga
MadaWKuchni
Francuska tarta z porem

Francuska tarta z porem 103

0
"Pora na dobranoc, bo już księżyc świeci..." śpiewał małż., gdy przygotowywałam tę tartę, zaraz po upieczeniu kilkudziesięciu pierniczków. Nie miałam już siły na tradycyjne kruche ciasto, wspomogłam Zobacz więcej
wygląda. Połączenie delikatnej ryby z aromatycznym porem w chrupiącym cieście może być propozycją nie tylko na codzienny obiad ale również na świąteczny stół… Zapraszam, oto pyszny dorsz w porach w Zobacz więcej
Chyba pory to jednak moje ulubione warzywo. Tutaj w połączeniu z serem Camembert, wcześniej był pomysł na wersję z suszoną śliwką – SAŁATKA POROWA Z SUSZONĄ ŚLIWKĄ. Równie wspaniale wychodzi jako Zobacz więcej
Odkryłam ostatnio bardzo fajny przepis. Vichyssoise czyli francuski chłodnik z pora. Nigdy wcześniej nie jadłam zimnej zupy z pora i przyznaję, że to bardzo fajny pomysł. Chłodnik jest delikatny i Zobacz więcej
Pyszne, zdrowe i szybkie danie obiadowe. Polecam! Łosoś w cieście francuskim z porami Składniki: · ładny filet z łososia · cytryna · sól · pieprz · por · odrobina oliwy · płat ciasta francuskiego · Zobacz więcej
Kolejna szybka przekąska, kolejne paszteciki, proste, smaczne, a mało pracochłonne. To zasługa gotowego ciasta francuskiego, nam pozostaje tylko przygotować farsz - wymieszać serek z porem i Zobacz więcej
Szybki i efektowny obiad, w sam raz dla niezapowiedzianych gości:) VN:F [1.9.22_1171] Rating: 10.0/10 (1 vote cast) Pierś z kurczaka z porami w cieście francuskim , 10.0 out of 10 based on 1 rating Zobacz więcej
Łosoś - delikatna ryba, którą można przygotować na wiele sposobów. To nie pierwszy i nie ostatni raz kiedy ją przyrządzałam, ponieważ należy do moich ulubionych ryb. Potrzebujemy (na 2 porcje): 350 g Zobacz więcej
) 2 łyżki masła klarowanego duży por korzeń pietruszki sól, pieprz czarny suszona natka pietruszki cytryny płat ciasta francuskiego żółtko jajka płatki papryki/mak/siemię lniane do posypania Zobacz więcej
Poniżej prezentuję przepis, który często, ba nawet bardzo często towarzyszy mi w ostatnim czasie. Bardzo przypadło mi do gustu takie połączenie smakowe, więc tartę z poniższego przepisu przygotowuję Zobacz więcej
do gustu, a jak się okazało wieczorem, nie tylko mnie. Przygotowałam ciastka francuskie z pieczarkami i porem... WYTRAWNE CIASTKA FRANCUSKIE Z PIECZARKAMI I POREM Składniki: gotowe ciasto francuskie Zobacz więcej
Danie przygotowane przeze mnie na wielkanocny obiad. Podałam z warzywami z patelni - mieszanka fasolki, ziemniaczków i suszonych pomidorów. Dla mnie pycha! Soczysty łosoś, maślane pory i Zobacz więcej
Przygotowuję na imprezę menu francuskie i inspiracji szukam raczej u współczesnych mistrzów kuchni, niż w nieśmiertelnej klasyce (bo klasyka już u mnie była). Wpadł mi w ręce przepis Pascala Zobacz więcej
ok. 700 g porów (najlepiej odmiana Jolant) ok. 200 g kiełbasy lisieckiej porcja ciasta francuskiego 1/2 kieliszka białego wytrawnego wina sól, pieprz mieszanka ziół organicznych (Hambleden) Jeśli nie Zobacz więcej