por w winie

Cytrynowy sandacz zporami wbiałym winie 0 Flares Facebook 0 Pin It Share 0 Google+ 0 Filament.io Made with Flare More Info'> 0 Flares Składniki: 500g filetu zsandacza 1 duży por 4 łyżki mąki 1 Zobacz więcej
Dawno nie było nic wytrawnego na blogu. Postanowiłam to nadrobić. Dzisiaj zapraszam Was na przepyszną marchewkę duszoną razem z porem w białym winie..... Pyszności. Przepis mam od Ewy która na Zobacz więcej
Pory w białym winie z kurczakiem Już od jakiegoś czasu Adam prosił mnie o przyrządzenie porów w jego ulubionym sosiku z białego wina. Smakują całkowicie inaczej niż sobie zazwyczaj wyobrażamy smak Zobacz więcej
Ubóstwiam tak przygotowane piersi z kurczaka. Zresztą nie tylko ja. Kiedy mój kuzyn pojawił się późnym wieczorem najedzony, uparcie odmawiając obiadu, szybko zmienił zdanie dowiedziawszy się, że jest Zobacz więcej
Biała kiełbasa i kurczak w białym winie z porami 6 surowych białych kiełbasek1 podwójna nieduża pierś kurczaka1 łyżka suszonych płatków słodkiej papryki1 por - biała część2 łyżki koncentratu Zobacz więcej
Cudowna herbatka na ... » Ryba w porach i pieczarkach na białym winie To niezwykle proste danie oszałamia swoim smakiem. Byłam mocno zaskoczona, jaki doznania daje kombinacja porów z pieczarkami ale Zobacz więcej
Oto jedno z dań, które nigdy mi się nie znudzi. Tak przygotowany kurczak z pewnością może stanowić popisowe danie. Kurczak duszony w winie z dodatkiem innych aromatycznych składników to naprawdę Zobacz więcej
Lekka sałatka z wędzonym ... » Pieczeń z porem duszonym na maśle i winie To jedno z moich ulubionych dań. Sprawdza się w każdej sytuacji i pasuje na wiele okazji. Na co dzień, kiedy robię tą pieczeń Zobacz więcej
Składniki (3 porcje): ryba: 2 porcje łososia sól morska 3 łyżki pesto pistacjowo - limonkowego warzywa: 3 pory (tylko białe części)pokrojone w talarki 2 łyżki masła 1/3 szklanki białego, wytrawnego Zobacz więcej
Fettuccine z duszonymi porami w białym winie i pangrattato czyli posypka z startego, czerstwego chleba smażonego na oliwie. Brzmi fajnie- smakuje jeszcze lepiej. Pewnego dnia oglądając, któryś z Zobacz więcej
Sytuacja wygląda następująco: zrobiliście imprezę, ktoś przyniósł białe wino, które nie podpasowało nawet najbardziej pijanym gościom. Rano sprzątacie, widzicie że resztka została na dnie. Trochę Zobacz więcej
czosnku 8. Biała część małego pora 9. 1/2 szklanki białego wytrawnego wina 10. 1/2 opakowania serka mascarpone 11. Sól i świeżo mielony pieprz 12. Kilka listków mięty 13. Tarty parmezan (opcjonalnie) Zobacz więcej
Jeśli macie ochotę na makaron ale sos pomidorowy Wam się znudził proponuję bardzo prostą odmianę w postaci śmietankowego sosu z porów z dodatkiem białego wina. Połączenie wina z porami jest tak Zobacz więcej
Makaron to potrawa, która chyba najczęściej gości na moim stole. Kiedy nie mam konkretnego pomysłu, gotuję gar pasty, rozgrzewam na dużej patelni oliwę i dorzucam z lodówki wszystko, co mi się w miarę Zobacz więcej
i... ... powstał przepis na przepyszne mule! Mule w sosie z białego wina, z dodatkiem pora i selera naciowego. Sos jest wyrazisty w smaku, idealnie pasuje do muli. Mule oczywiście świeże, przed ich Zobacz więcej
(biała część), - 700 g pieczarek pokrojonych w plasterki, - 600 ml bulionu drobiowego, - 200 ml białego wytrawnego wina, - 4 łyżki śmietany 18% - sól, pieprz Masło rozgrzewamy. Wrzucamy na nie pora. Zobacz więcej
(biała część), - 700 g pieczarek pokrojonych w plasterki, - 600 ml bulionu drobiowego, - 200 ml białego wytrawnego wina, - 4 łyżki śmietany 18% - sól, pieprz Masło rozgrzewamy. Wrzucamy na nie pora. Zobacz więcej
nastrój. PRODUKTY: Zawijaski: 0,5 opakowania ciasta francuskiego 50g cheddara 1 łyżka posiekanego rozmarynu Jajko Zupa: 1 opakowanie Pomysłu na... francuską zapiekaną zupę cebulową 2 duże cebule 1 Zobacz więcej
ugotowanym na sypko. Składniki: 4 pojedyncze filety z kurczaka ok. 5 -6 cm dobrej jakości kiełbasy (wiejska, myśliwska itd) 2 małe cebule 1 mały por 3 ząbki czosnku ok. 0,5 szklanki białego wina Zobacz więcej
mąką. Ponakłuwać widelcem. Ciasto podpiec w temperaturze 190 stopni przez kilkanaście minut. Farsz: 2-3 większe pory, 2-3 większe fenkuły (kopry włoskie), 1/2 szklanki białego półsłodkiego wina, 1/4 Zobacz więcej