pork&bacon

tunaCooking
tunaCooking Obserwuj blogaObserwujesz bloga
tunaCooking
93. KAPUŚNIAK

93. KAPUŚNIAK 123

0
. Kapuśniak smakuje nawet lepiej następnego dnia. ----------------------------------------------------------------------------------------------------------- SAUERKRAUT (SOUR CABBAGE) SOUP 250g Zobacz więcej
Have to say I am still in love with "Hugh's Three Good Things (on a plate)". I have a feeling this is probably my first cookery book from which I will use every single recipe. It will take some time Zobacz więcej
minut.Zdejmij ocet z ognia i wmieszaj dżem i truskawki.Gdy polędwiczka jest już upieczona, wyjmij ją z piekarnika i odstaw na kilka minut aby „odpoczęła”. Następnie pokrój je na plastry i podawaj Zobacz więcej
minut. Po tym czasie wmieszaj kiełbasę i szpinak, gotuj przez 1-2 minuty, aż szpinak zacznie „więdnąć”. Następnie wmieszaj śmietankę, doprowadź zupę do wrzenia i dopraw solą i pieprzem do smaku. Zobacz więcej
is due to Monsieur T. who likes to mix his beloved pâtes, or pasta with it. This time, however, I decided to do a little experiment and roast pork chops with it. And guess what! I think I succeeded! Zobacz więcej
Anula
Anula Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Anula's Kitchen
Polish grey dumplings...

Polish grey dumplings... 55

0
Those dumplings are very popular in Greater Poland. Quick, budget friendly dish, that literally anyone can make. Traditional way of serving them will be with some pork scratching and caramelized Zobacz więcej
spożyłem dotychczas i że najprawdopodobniej obciążyłem swoją karmę". Fakt było tej trzody trochę - kotlety, karkówki, schabowe, golonki, parówki, kaszanki, szyneczka, pork belly bacon, cevapcici, Zobacz więcej
bazą jest clam juice, płyn uzyskany ze świeżo otwartych małży alboclam broth, czyli wywar z tychże (oba do kupienia gotowe, w butelkach, jeśli ktoś ma szczęście mieszkać w Stanach) zaprawiony dużą Zobacz więcej
Nie ma to jak tradycyjna, sycąca grochówka! Ja robiłam zupę tylko na wędzonce, ale można użyć też np. łopatki wieprzowej. There is nothing like a traditional, hearty split pea soup! I made the soup Zobacz więcej
called Marjoram. I recommend that you try my recipe especially if you have Christmas leftover ham or smoked bacon or other smoked meat. Like smoked pork neck bones. Smoky meat make it extra tasty. Zobacz więcej
begging of my journey! But I made it, in some way anyway ;) Pork and black pudding boudin, salt baked root vegetables, apple jelly, baby betroot, bacon crisp and roast onion puree During our last Zobacz więcej
cloves of garlic, whole - 1 teaspoon of sourdough bread starter or 1/2 sourdough bread slice, with crust on Soup: - 1 kg of pig's breast bone or ribs or chicken - few slices of panchetta or salami or Zobacz więcej
First of all I have a confession to make... I came to live in Ireland in 2006 and... it's only this month that... for the VERY FIRST time I've cooked AND eaten traditional Irish bacon and cabbage! I Zobacz więcej
) i pieczemy godzinę w 180 stopniach. Zanim wyjmiecie pasztetz foremki pozwólcie mu wystygnąć. Smacznego :) Ingredients: * 250 g chicken breast * 250 g raw bacon * 250 g pork neck * 250 g pork Zobacz więcej
w plastry i podawaj z żurawiną, chrzanem albo ćwikłą jako główne danie z ziemniakami albo jako dodatek do kanapek. Ingredients: raw pork belly - 2 kg mustard - 2 tablespoons dried marjoram - 2 Zobacz więcej
soup made of soured rye flour (akin to sourdough) and meat (usually boiled pork sausage or pieces of smoked sausage, bacon or ham). It is specific to Poland, where it is known as żur or żurek, and a Zobacz więcej
Składniki: 1300g słoniny 800g podgardla lub boczku 2 cebule 1 jabłko 1 łyżeczka majeranku, soli, pieprzu 5 ząbków czosnku *** Ingredients: 1300g of pork fat 800g bacon 2 onions 1 apple 5 cloves of Zobacz więcej
Lard is something very popular and 'natural' in Polish kitchens, and not only Polish ones for that matter. It's widely used in cooking and is something you have rather as something you would probably Zobacz więcej
) or French cornichons, pickled ceps, tartar sauce, horseradish, home-made mayonnaise (for example cranberry mayonnaise) Home MadePâté Makes 2 molds 12 x 25 cm Ingredients: 700 g boneless veal Zobacz więcej
przypieczone drobinki z dna patelni aż odparuje, po czym wmieszaj karkówkę i boczek. Podsmaż aż całość będzie podgrzana. Wmieszaj parmezan, bazylię, mascarpone, makaron i smaż przez kilka minut. Zobacz więcej