pork belly

Anula
Anula Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Anula's Kitchen
Aromatic pork belly hot pot...

Aromatic pork belly hot pot... 115

0
{{headerMessage}}
of pork belly from the freezer and said - 'Do something with it' - and I did :) oh yes! I was sceptical about leaving the rind on, I was afraid it will be slimy etc. but no, it turned out great: very Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Nie ma jak rozpocząć nowy tydzień porządnym, treściwym śniadaniem. Wprawdzie bardzo lubię kanapki z dużą ilością warzyw, ale Pork Belly Cubano urzekło mnie swoją mięsną prostotą. Danie pochodzi z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Rozpusta w ustach - to chyba najbardziej trafiony opis tego dania. Chrupiąca skórka, rozpływające się na języku mięso, cudowny sos. Czy może być coś lepszego? Jak pamiętacie w poprzedniego przepisu, Zobacz więcej
Anula
Anula Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Anula's Kitchen
Chinese Pork Balls...

Chinese Pork Balls... 42

0
{{headerMessage}}
- but not too much, just a hint, it's a more of a "bow" towards the Asian cuisine, rather than an "authentic" recipe. But I liked it that way, and because they were quite mild, my two little girls Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pork belly. Nie mówcie, że to nie brzmi słodko. W zeszłym roku były przebojem w londyńskich restauracjach. Podawano je na ostro, na słodko, w ziołach, sosie śliwkowym. W stylu kolonialnym i po Zobacz więcej
{{headerMessage}}
as you like. Cut little rectangular shapes - width of your sausages - and roll each sausage in the piece of dough. Place your sausage rolls on greased baking tray and brush with some beaten egg. Bake Zobacz więcej
{{headerMessage}}
wieprzowej z sosem tatarskim carrot dip with hazelnuts, black pudding croquette with apple sauce, pork ham hock terrine with tartare sauce pieczone buraki, kozi ser, zielone liście, kandyzowane Zobacz więcej
wojciech
wojciech Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Wkoło jedzenia
Placki, placki, placki!

Placki, placki, placki! 811

3
{{headerMessage}}
spożyłem dotychczas i że najprawdopodobniej obciążyłem swoją karmę". Fakt było tej trzody trochę - kotlety, karkówki, schabowe, golonki, parówki, kaszanki, szyneczka, pork belly bacon, cevapcici, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
.... and finally he found the best combination - which you can find below! This process uses cheaper cuts of meat and what's even more important - you know what you're eating! No chemicals, unnatural Zobacz więcej
{{headerMessage}}
są tu również ogromne ilości ziół i przypraw! Na przykład makaron z serem. Najprostsza potrawa na świecie, a jednak przyrządzona w odpowieni sposób i otrzymujemy wykwintne i niewiarygodnie pyszne Zobacz więcej
Dzi
Dzi Obserwuj blogaObserwujesz bloga
karmelowy.pl
Glazurowany boczek z szybkowaru

Glazurowany boczek z szybkowaru 552

1
{{headerMessage}}
35 minut. Zdejmij pokrywę (uprzednio wypuszczając parę) i gotuj na średnim ogniu, aż sos zgęstnieje. Pokrój boczek na plasterki i podawaj z polany sosem wraz z makaronem ryżowym. Smacznego! English Zobacz więcej
{{headerMessage}}
z podróży. Na razie tylko wspomnę,że jadłem tam przepyszny,dwukrotnie pieczony pork belly (czyli taki bardziej tłusty polski boczek).Prawdopodobnie był marynowany w miodzie, a podano go zpapryczkami Zobacz więcej
{{headerMessage}}
jeszcze kilka minut, żeby smaki się połączyły Wszystkie wersje pochłaniaj ze smakiem zagryzając tradycyjnym chlebem na zakwasie English version Ingredients (2 servings) the simple version around 100g Zobacz więcej
{{headerMessage}}
w plastry i podawaj z żurawiną, chrzanem albo ćwikłą jako główne danie z ziemniakami albo jako dodatek do kanapek. Ingredients: raw pork belly - 2 kg mustard - 2 tablespoons dried marjoram - 2 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. I niech wszystko się udaje! Tak jak moja fasolka po bretońsku. Fasolka po bretońsku. | Baked beans (Polish style). Składniki | Ingredients: 500 g suchej fasoli "piękny Jaś" | dry navy beans 300 g Zobacz więcej
{{headerMessage}}
the difference with that tomato sauce in it...), - added leek to frying onions - and unfortunately didn't have the pork rind... Hope you'll try to make cassoulet one day - as it's truly rewarding Zobacz więcej
{{headerMessage}}
this recipe and then wait for some SBD recipies ;) Smalec ze skwarkami / Lard with cracklings Składniki / Ingredients: 500 g słoniny / skinless pork fat 500 g boczku lub ścinek wędlin / pork belly 1 Zobacz więcej
kornik
kornik Obserwuj blogaObserwujesz bloga
kornik w kuchni
Konkurs fotograficzny - wyniki

Konkurs fotograficzny - wyniki 180

0
{{headerMessage}}
) Konkurs fotograficzny - wyniki Przesłodka tarta z dynią Kokosowy gulasz z łososiem i ananasem Chleb z kaszą jęczmienną Odrywane bułeczki czosnkowe Zupa kukurydziana z kurkami Placki z jabłkami Zobacz więcej