porter z rabarbarem

Szczegóły 20 czerwiec 2013 Składniki: (przepis na 6-8 osób) 800 g wołowiny na gulasz 400 g obranego rabarbaru 500 ml piwa porter 1 kostka wołowa do zupy 1 cebule czerwone 1 cebula biała 1 papryczka Zobacz więcej
taką błyszczącą glazurę. Postanowiłem więc zamarynować mięso tak jak to robię zazwyczaj (sól, pieprz, kumin, kolendra, wędzona papryka i cynamon), a pobawić się z glazurą, którą zrobiłem z miodu Zobacz więcej
piernik Pierre'a Hermé) Pain d' Épices (francuski pienik) z Ladurée Pasztet z pistacjami i suszonymi śliwkami (ulubiony) Pâté z wątróbek drobiowych z galaretką z rabarbaru Pie żurawinowy z likierem Zobacz więcej
świętomarcińskie Rolada z faszerowanego szczupaka Sałatka śledziowa z burakami (szwedzka) Schab pieczony z liści laurowymi Schab z nadzieniem jabłkowo żurawinowym (pyszny) Schab z nadzieniem Zobacz więcej
cynamonowe (szwajcarskie) CIASTA, CIASTECZKA, TORTY Baba drożdżowa (wilgotna) Baba drożdżowa (Neli Rubinstein) Baba drożdżowa (Magdy Gessler Zobacz więcej