portobello

{{headerMessage}}
Lepiej walczyćocoś, niż żyć bez celu. Sadzone jajka na portobello z kaszą kuskus, pokruszoną fetą i przyprawami. Fried eggs with portobello mushroom withcouscous, feta cheese and spices. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Muza na wakacjach, a mnie omijają słowa i pomysły. Zatem szybki wstęp i niech zdjęcia przemówią za mnie Szerokie, płaskie, brązowe kapelusze pieczarek portobello kuszą możliwościami. Dumnie poniosą Zobacz więcej
Vin
Vin Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Co tak pachnie?
Faszerowane Portobello

Faszerowane Portobello 1670

0
{{headerMessage}}
Znowu zostałam sama na weekend z młodszą córą,więc dzisiaj szybki wegański obiad dla 1 osoby (córcia od święta dostała słoiczek). Bardzo szybkie i proste w przygotowaniu, jednak bardzo smaczne – Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ha ! nie ma jak mięcho. U nas dzisiaj karkówka w sosie portobello. Dlaczego portobello ? ano dlatego, że do sosu użyłam pieczarek portobello. Wyszło pysznie. 500g schabu karkowego 1 cebula 250g Zobacz więcej
swojska baba
swojska baba Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kulinarne Wariacje
Nadziewane portobello

Nadziewane portobello 1704

0
{{headerMessage}}
O włoskich grzybach pisałam już przy okazji innego postu. Teraz chcę dodać jedynie to, że świetnie nadają się one do faszerowania i zapiekania. Stąd tez mój dzisiejszy przepis, na nadziewane i Zobacz więcej
Sezonowy garnek
Sezonowy garnek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Sezonowy garnek
Portobello faszerowane

Portobello faszerowane 125

0
{{headerMessage}}
Portobello faszerowane Wielkie, dojrzałe pieczarki o kolorze brązowym to Portobello. Są bardziej wyraziste w smaku od małych, białych pieczarek i można je przyrządzać na mnóstwo sposobów. Ja dziś Zobacz więcej
ZIOLKOWKUCHNI
ZIOLKOWKUCHNI Obserwuj blogaObserwujesz bloga
ZIÓŁKO W KUCHNI
Nadziewane Portobello

Nadziewane Portobello 881

0
{{headerMessage}}
Nie wiem czy mieliście okazję kiedyś smakować grzybków Portobello, bo ja od pierwszego razu się w nich zakochałam. Przypominają mi grzyby leśne - ich smak jest dużo bardziej intensywny niż pieczarki. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
czy prawdziwki. Dziś jednak chciałabym przedstawić fantastyczne wegetariańskie danie z dużą pieczarką portobello w roli głównej. Portobello to grzyb o kilkunastocentymetrowej średnicy kapelusza, Zobacz więcej
Marius Vakovičius
Marius Vakovičius Obserwuj blogaObserwujesz bloga
W SMAK
Portobello faszerowane

Portobello faszerowane 1304

1
{{headerMessage}}
Pieczarki portobello pochodzą z Ameryki. Są większe od pieczarek europejskich - ich kapelusze mogą mieć średnicę nawet kilkunastu centymetrów. Podobnie jak inne pieczarki, zawierają sporo Zobacz więcej
bocado
bocado Obserwuj blogaObserwujesz bloga
wkuchnibezdubli.blox.pl
Nadziewane portobello

Nadziewane portobello 846

0
{{headerMessage}}
czyli wykwintna przystawka dla "bezmięsnych" No bardzo fajny wynalazek z tymi portobello. Nadziać je można wszystkim co wręce wpadnie. U mnie wersja dla "bezmięsnych" lub piątkowa, kiedy to małżonek Zobacz więcej
Wyraczynka
Wyraczynka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia z wyrakiem
Pieczarki portobello

Pieczarki portobello 1649

2
{{headerMessage}}
Pieczarki portobello znalazły się w mojej kuchni całkiem przypadkiem. Szukając czegoś zupełnie innego, przypadkiem zauważyłam ich duże brązowe kapelusze. Ponieważ czasem robię zakupy kierując się Zobacz więcej
{{headerMessage}}
kotlety, układamy na blaszce wyłożonej papierem, smarujemy delikatnie olejem i pieczemy przez około 20 minut w piekarniku z jednej strony, a po przewróceniu 15 minut ( temp. 180 stopni ). Zobacz więcej
sisters
sisters Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Paleta Smaku
Faszerowane portobello

Faszerowane portobello 97

0
{{headerMessage}}
Smak pieczarek kojarzy mi się z... pizzą. I żeby nie kusić kubków smakowych i nie pobudzać apetytu stosunkowo rzadko kupuję te grzyby – nie wodzę się na pokuszenie :) Ale ostatnio skusiły mnie piękne, Zobacz więcej
annazona
annazona Obserwuj blogaObserwujesz bloga
dania kontra ania
Portobello (Kraków)

Portobello (Kraków) 76

0
{{headerMessage}}
Portobello – restauracja i sklepik, którego kolorowa witryna pełna włoskich delikatesów zaciekawiała mnie zawsze, gdy przejeżdżałam ulicą Królowej Jadwigi. Dopiero niedawno zdecydowałam się w końcu Zobacz więcej
{{headerMessage}}
encontradas na floresta. Cogumelos, morangos selvagens, amoras pretas…Tantos mirtilos que comia! Os agricultores também os vendiam muito barato. Não é como cá, que por uma caixinha de 100g paga-se 2… Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Nie macie pomysłu na obiad lub kolację? Polecam portobello faszerowane komosą i serkiem kozim:) http://deliciousplace.pl/blog/pieczarki-portobello-faszerowane-quinoa/ Zobacz więcej
doowa
doowa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Moje Małe Czarowanie
Portobello nadziane quinoą

Portobello nadziane quinoą 196

1
{{headerMessage}}
Ulubione nasze grzyby czyli pieczarki portobello nadziane zdrowymi ziarnami komosy ryżowej, zwanej także quinoą to pyszny obiad albo fantastyczna przystawka. Polecam gorąco do spróbowania. Portobello Zobacz więcej
{{headerMessage}}
W Walentynki na kolacje proponuję podać nadziewane pieczarki portobello. Smak takiej pieczarki do złudzenia przypomina smak mięsa. Jest to wyrośnięta pieczarka brązowa. Chłoną smaki i zapachy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Portobello Road Market- to chyba jeden z najsławniejszych targów w Europie. Odwiedziny obowiązkowo w sobotę, w godzinach porannych. Najbliższa stacja metra:Notting Hill Gate. Wstęp darmowy.Problem Zobacz więcej