portobello

Lepiej walczyćocoś, niż żyć bez celu. Sadzone jajka na portobello z kaszą kuskus, pokruszoną fetą i przyprawami. Fried eggs with portobello mushroom withcouscous, feta cheese and spices. Zobacz więcej
Muza na wakacjach, a mnie omijają słowa i pomysły. Zatem szybki wstęp i niech zdjęcia przemówią za mnie Szerokie, płaskie, brązowe kapelusze pieczarek portobello kuszą możliwościami. Dumnie poniosą Zobacz więcej
Vin
Vin Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Co tak pachnie?
Faszerowane Portobello

Faszerowane Portobello 1035

0
Znowu zostałam sama na weekend z młodszą córą,więc dzisiaj szybki wegański obiad dla 1 osoby (córcia od święta dostała słoiczek). Bardzo szybkie i proste w przygotowaniu, jednak bardzo smaczne – Zobacz więcej
O włoskich grzybach pisałam już przy okazji innego postu. Teraz chcę dodać jedynie to, że świetnie nadają się one do faszerowania i zapiekania. Stąd tez mój dzisiejszy przepis, na nadziewane i Zobacz więcej
Nie wiem czy mieliście okazję kiedyś smakować grzybków Portobello, bo ja od pierwszego razu się w nich zakochałam. Przypominają mi grzyby leśne - ich smak jest dużo bardziej intensywny niż pieczarki. Zobacz więcej
czy prawdziwki. Dziś jednak chciałabym przedstawić fantastyczne wegetariańskie danie z dużą pieczarką portobello w roli głównej. Portobello to grzyb o kilkunastocentymetrowej średnicy kapelusza, Zobacz więcej
Marius Vakovičius
Marius Vakovičius Obserwuj blogaObserwujesz bloga
W SMAK
Portobello faszerowane

Portobello faszerowane 1187

0
Pieczarki portobello pochodzą z Ameryki. Są większe od pieczarek europejskich - ich kapelusze mogą mieć średnicę nawet kilkunastu centymetrów. Podobnie jak inne pieczarki, zawierają sporo Zobacz więcej
czyli wykwintna przystawka dla "bezmięsnych" No bardzo fajny wynalazek z tymi portobello. Nadziać je można wszystkim co wręce wpadnie. U mnie wersja dla "bezmięsnych" lub piątkowa, kiedy to małżonek Zobacz więcej
Pieczarki portobello znalazły się w mojej kuchni całkiem przypadkiem. Szukając czegoś zupełnie innego, przypadkiem zauważyłam ich duże brązowe kapelusze. Ponieważ czasem robię zakupy kierując się Zobacz więcej
ponownie zostałem zaczepiony w sklepie i po raz kolejny dałem się wciągnąć w kulinarne gierki. Tym razem pękata i rozlazła jak namiot cyrkowy pieczara, chwyciła mnie za kolano i szepnęła "Siemasz Zobacz więcej
Portobello – restauracja i sklepik, którego kolorowa witryna pełna włoskich delikatesów zaciekawiała mnie zawsze, gdy przejeżdżałam ulicą Królowej Jadwigi. Dopiero niedawno zdecydowałam się w końcu Zobacz więcej
encontradas na floresta. Cogumelos, morangos selvagens, amoras pretas…Tantos mirtilos que comia! Os agricultores também os vendiam muito barato. Não é como cá, que por uma caixinha de 100g paga-se 2… Zobacz więcej
Ulubione nasze grzyby czyli pieczarki portobello nadziane zdrowymi ziarnami komosy ryżowej, zwanej także quinoą to pyszny obiad albo fantastyczna przystawka. Polecam gorąco do spróbowania. Portobello Zobacz więcej
W Walentynki na kolacje proponuję podać nadziewane pieczarki portobello. Smak takiej pieczarki do złudzenia przypomina smak mięsa. Jest to wyrośnięta pieczarka brązowa. Chłoną smaki i zapachy Zobacz więcej
Portobello Road Market- to chyba jeden z najsławniejszych targów w Europie. Odwiedziny obowiązkowo w sobotę, w godzinach porannych. Najbliższa stacja metra:Notting Hill Gate. Wstęp darmowy.Problem Zobacz więcej
Bardzo wdzięczną nazwę mają pieczarki portobello. Melodyjną, kojarzącą się z wykwintnym obiadem lub drogą przystawką. Za sprawą bardzo prostego przepisu możemy zaserwować sobie troszkę „luksusu” i Zobacz więcej
Bardzo wdzięczną nazwę mają pieczarki portobello. Melodyjną, kojarzącą się z wykwintnym obiadem lub drogą przystawką. Za sprawą bardzo prostego przepisu możemy zaserwować sobie troszkę „luksusu” i Zobacz więcej
do eksperymentowania... i koniecznie dajcie znać, czy smakowało... Składniki (dla 2 osób): 4 duże pieczarki portobello ser camembert świeża pietruszka i bazylia bułka tarta 1 łyżka masła oliwa sól, Zobacz więcej
Portobello czyli większe pieczarki brunatne, już od jakiegoś czasu dostępne z polskich upraw. Młoda odmiana jasnego koloru znana jest pod nazwą Crimini. Nie należy przechowywać ich dłużej niż 5 dni Zobacz więcej