pory na zime

Przyznam się , że pierwszy raz sama zrobiłam przecier pomidorowy. Do tej pory zadowalałam się kupnym koncentratem . Ostatnio naszła mnie myśl, żeby jednak zrobić przecier w domu. Obawiałam się Zobacz więcej
Pora na pomidora! Po zajęciach kuchennych ze śliwkami przyszła pora na pomidory. Zrobiłam już dużo soków i przecieru, bo pomidorów mam w tym roku urodzaj :) Wydaje mi się, że ciagle przebywam w kuchni Zobacz więcej
sie zachwycac. Zupa z dzisiejszego menu jest prosta, ma nieskaplikowany sklad, ot zaledwie dwa podstawowe skladniki. Jest szybka i idealna na zime. Zawiesista, kremowa o przyjemnym smaku. Pierwszy Zobacz więcej
cudowna rzecz, ale niestety troche kosztowna : ( Jak już będę zarabiał miliony to sobie kupię ! :) Kolejną dawką wiedzy, była wiedza o lampach Quantuum, których cena nie jest wygórowana a są naprawdę Zobacz więcej
faszerowac rowniez suszona cukinie. Jesli ktos nie ma mozliwosci lub czasu na suszenie, gotowe juz wysuszone warzywa mozna kupic na bazarze lub w sklepach z przyprawami tzw: baharatçı lub aktar. Zobacz więcej
dokładnie mieszam. Zostawiam tak na około godzinę – ogórki z cebulą i czosnkiem puszczą przez ten czas sok. W tym czasie ocet przelewam do garnka, stawiam na małym gazie i doprowadzam do wrzenia. Zobacz więcej
Zupy są i powinny być inne w zależności od pory roku. W upalne dni, kiedyapetyt jest zdecydowanie mniejszy spokojnie mogą nam zastąpić syty obiad, w zime natomiast – ach, czy jest coś bardziej Zobacz więcej
ze strudzonymi imprezowiczami, jako porę odwiedzin wybraliśmy godzinę 18:00. Był to strzał w dziesiątkę, bowiem uniknęliśmy tłumów, ale nie byliśmy też jedynymi gośćmi w knajpie. Lokal jest malutki, Zobacz więcej
pieczenia 1 dzień temu Moje Wypieki Deser jaglany migdałowo - truskawkowy 2 dni temu Inspirowane Smakiem Krem ze szparagów i porów 2 dni temu In my coffee kitchen Curry z kurczaka z makaronem 1 Zobacz więcej
i fasoli to jedna z najstarszych znanych jarzyn,bardzo zdrowa i pozywna.Najczesciej jest skladnikiem z... Pianka truskawkowa z agar-agar Blyskawiczny ,przesmaczny deser, nawet bez koniecznosci Zobacz więcej
. 1 tydzień temu SISTERS' COOKING Muffinki korzenne z jabłkami 1 tydzień temu Twardy Szparag Obwarzanek jak w Krakowie – wspaniały i prosty! 1 tydzień temu Tak sobie pichcę ... Rozetki - skandynawskie Zobacz więcej
americanissimo è nell'ispirazione, con il burro di a... 4 dni temu Kalinin-grad - Znów jestem tam gdzie zawsze.Z tym, że tym razem po raz pierwszy lecieliśmy tylko we dwoje samolotem. Do tej pory Zobacz więcej
tylko we dwoje samolotem. Do tej pory nawet nie zauważyłam na Okęciu tego mi... 5 dni temu Gotujący facet Risotto a'la Andrzej - Ryż jest jednym z moich ulubionych dodatków do dań. Często bywa też Zobacz więcej
* to the next level,* direbbero i miei amici americani.Perchè americanissimo è nell'ispirazione, con il burro di a... 4 dni temu Kalinin-grad - Znów jestem tam gdzie zawsze.Z tym, że tym razem po raz Zobacz więcej