pory w boczku

. Farsz do naleśników: . Białą część pora pokroić w krążki. Plasterki boczku wędzonego pokroić w kostkę. Na rozgrzanym oleju przesmażyćboczek, dodać por i dusić go do miękkości. Doprawić solą , Zobacz więcej
Składniki: 2 szklanki mąki pszennej, 3/4 kostki masła, 5 dkg drożdży, 3/4 szklanki wody, 3 jajka, 1/2 szklanki śmietany, 1/2 szklanki mleka, 30 dkg boczku wędzonego, 2 pory, ser żółty, ugotowany Zobacz więcej
Znakomita przekąska na śniadanielub kolację, równie pyszna na zimno jak i na ciepło. Tartaletki z boczkiem i porami ok. 8-10 tartaletek Ciasto kruche: 250g mąki 125g masła, pokrojonego na drobne Zobacz więcej
Kolejny dzień, kolejna tarta Okazuje się, że nie tylko ja lubię, cenię i szaleję za tartami. Dzisiejsze ‚głosowanie’ pokazało, że bardziej pożądany jest przepis na tartę, więc ta dzisiejsza to wersja Zobacz więcej
, bo zasadnczym kryterium jakości wszelkich owoców morza jest ich świeżość. To takie danie raczej które najlepiej przygotować będąc na wakacjach w rejonach połowów, gdzie można bezpośrednio od rybaka Zobacz więcej
nóż i rozmień na drobno pora i plastry boczku. Zagotuj też wodę na makaron. Szybko i bezproblemowo stworzysz coś, co będzie niezłym obiadem. Przecież to Ty rządzisz w kuchni! ;) Szybkie spaghetti z Zobacz więcej
TARTA Z PORAMI I BOCZKIEM Będąc wczoraj w sklepie chciałam „nabyć drogą kupna” królika. Ale niespodziewanie mój mąż postawił weto. Zupełnie nie wiem dlaczego, bo już parokrotnie przygotowywałam Zobacz więcej
przepisu. Tarta z porami i boczkiem Na dwie formy do tarty 22cm Ciasto: 250 gr mąki 100 gr smalcu -- pokrojony w kostke 25 gr sera żółtego – starty sól morska 1/2 łyżeczki rozmarynu -- suszony, lub Zobacz więcej
soli 140 g zimnego masła 1 żółtko 1-2 łyżki zimnej wody nadzienie: 3 pory (tylko białe części) ok. 150 g wędzonego boczku lub wędzonej szynki Speck 50 g parmezanu 1 jajko + 2 żółtka 1 (niepełna) Zobacz więcej
"częściej") chodzi o zwykłe lenistwo :-) tyle mniej więcej zajmuje zrobienie pysznej tarty z boczkiem, porami i serem, jeśli nie powstydzimy się użycia gotowego ciasta francuskiego. robienie go Zobacz więcej
. Przekładamy do jakiejś miseczki. Pory myjemy, przekrajamy wzdłuż na pół i kroimy (już poprzecznie) na niezbyt cienkie paski (ok.5mm). Wrzucamy na pozostały po boczku tłuszcz i smażymy do miękkości. Zobacz więcej
boczku najlepiej wędzonego 2 duże pory 100ml śmietany 30% 100 g pieczarek sól, pieprz, tymianek, oregano Przygotowanie: Pieczarki kroimy w półplasterki i smażymy chwilę na patelni. Na drugiej patelni Zobacz więcej
Aromatyczny, lekko porowy w smaku, syty i oryginalny makaron z pesto z pora z wędzonym boczkiem. Bardzo dobre i ciekawe danie. Polecam. Nawet osobom, które nie przepadają za porem powinno smakować, Zobacz więcej
Krucha tarta z porami i boczkiem Delikatne i kruche ciasto wypełnione apetycznym nadzieniem. Boczek i pory to świetne połączenie, a jeśli jeszcze do tego dodamy masę serowo-jajeczną to stworzymy Zobacz więcej
Dzisiaj coś dla fanów pora. Czyli coś dla mnie, za to zdecydowanie nie dla K... Makaron z pesto z pora i wędzonym boczkiem Składniki: makaron tagliatelle - 200 g wędzony boczek - 120 g por - 2 duże Zobacz więcej
: 1 jajo 150 gramów gęstej kwaśnej śmietany 2 szczypty czarnego pieprzu szczypta gałki muszkatałowej (opcjonalnie) farsz: około 400 gramów porów 1 strąk papryki (dałam 0,5 czerwonej i 0,5 Zobacz więcej
Cenię niespodzianki, jakie sprawiają mi nieatrakcyjne z pozoru warzywa. Por to zwykle dodatek, niedoceniany, upchnięty na siłę w ciasnej siatce z włoszczyzną, która ugotowana bywa bazą zupy. Zobacz więcej
Zapraszam dziś na roladki z piersi kurczaka z porami i boczkiem. Pory i boczek to świetne połączenie smakowe, a w połączeniu z sosem pomidorowym i cebulą tworzą niesamowicie pyszne danie:). Polecam. Zobacz więcej
francuskie (około 25 dag) 20 dag chudego wędzonego boczku 1 por oliwa do smażenia 2 jajka 200 ml śmietany ukwaszonej 15 dag sera z szarą (niebieską) pleśnią- np. Roguefort, Gorgonzola, polski Zobacz więcej
skorzystania z receptur publikowanych w ich serwisie. Reklama Sama byłam mile zaskoczona tym co z tego wyszło. Gwarantuje, że apetyt rośnie w miarę jedzenia! Potrzebujemy: 3 ładne pory około 15-20 Zobacz więcej