porzeczka i agrest

Ania Hosz
Ania Hosz Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Galantyna.pl
Porzeczka agrest

Porzeczka agrest 300

0
Do niedawna myślałam, że agrest to po prostu agrest a ostatnio na Wikipedii wyczytałam, że agrest to też porzeczka i prawidłowo powinno się mówić „porzeczka agrest”:) Super! To właśnie podoba mi się w Zobacz więcej
owsianka jagodowo- malinowo- porzeczkowo - agrestowa ! składniki: 2łyżki płatków owsianych górskich łyżka otrąb pszennych łyżka otrąb owsianych pół łyżki zarodków pszennych szklanka wody łyżeczka Zobacz więcej
Porzeczka od Teściów posłużyła mi nie tylko do przygotowania frużeliny, ale również pysznego: słodko- kwaśnego kompotu. Kompot z czerwonej porzeczki z agrestem to idealna propozycja na gorące dni Zobacz więcej
Pierwsze na blogu muffiny, na pewno nie ostatnie bo od pewnego czasu jestem fanką tych szybkich i prostych babeczek. Na początek słodko-kwaśne, sezonowe muffiny o wilgotnym wnętrzu. MUFFINY Z AGRESTEM Zobacz więcej
Ciasto szybkie, proste do zrobienia. Lekko kwaskowe i znika jeszcze ciepłe. Przypomina mi moją babcię i dzieciństwo robiła ona podobne ciasto. 4 szklanki maki typ 500 1 i 3/4 szklanki cukru 1/2 Zobacz więcej
upieczeniu jest jak dla mnie trochę za suche. 6 jajek 2/3 szkl cukru 2 łyżki domowego cukru waniliowego szczypta soli 6 łyżek oleju 1,5 szkl mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 4 łyżki Zobacz więcej
To ciasto jak dla mnie jest rewelacyjne. Idealne dla tych, co nie lubią zbyt słodkich ciast. Jest ono kwaskowe, ale bardzo smaczne. Proste w wykonaniu i niedrogie. Warto je zrobić :) Kruche z agresto- Zobacz więcej
Szybkie ciasto na niedzielny deser. Jeśli macie w ogródku krzaki agrestu lub porzeczki w piętnaście minut nazrywacie owoców. Składniki na blachę 25/30 cm: 250 g mąki krupczatki 250 g masła lub Zobacz więcej
Przygotowanie: 120 minut. Liczba porcji z przepisu: 10 kawałków. Składniki Spód Wypełnienie Beza 110 gram masła 180 gram mąki pszennej 20 gram migdałów 1 żółtko trzy łyżki cukru pudru szczypta soli Zobacz więcej
deser z porzeczkami i agrestem - osładzamy sobie życie - FinezjaNiedrogo - bloog.pl Bloog Kuchnia załóż bloga zaloguj MENU FinezjaNiedrogo sałatka z bobem (10.07.2014)deser z porzeczkami i agrestem Zobacz więcej
Fajne ciasto mam dla Was dzisiaj. Jest to ciasto ucierane z agrestem i porzeczką białą. Jest ono tak aromatyczne, wilgotne , powiedziałabym nawet że zakalcowate i takie pyszne, polecam. Jogurtowe Zobacz więcej
Ostatnio zakochałam się w kompotach, bardzo je polubiłam. Są smaczne nie posiadają chemii tak jak soki ze sklepu a przede wszystkim są orzeźwiające. Składniki - 1 kg czerwonych porzeczek - 200 g Zobacz więcej
Szybki kompot do obiadu ;) Potrzebne składniki: 3 szklanki wody 1/2 szklanki cukru szklanka czerwonych porzeczek szklanka agrestu Sposób wykonania: Zagotowujemy 3 szklanki wody z 1/2 szklanką cukru. Zobacz więcej
Połączenie czarnych porzeczek i agrestu okazało się strzałem w 10. Wszystko w domowy kisielu idealnym na deser. 200g. czarnych porzeczek 200g. agrestu 2,5 szkl. wody 3 czubate łyżki mąki ziemniaczanej Zobacz więcej
Składniki: 0,5 kostki margaryny 0,5 kostki masła 1 drobnego cukru 3 łyżki cukru pudru 4 jaja (białka i żółtka osobno) 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 2 szklanki mąki+ 1 łyżka mąki cukier waniliowy Zobacz więcej
Kolejna propozycja skubańca tym razem główną rolę grają w nim czerwone porzeczki - moje ulubione:). Składniki - kostka margaryny - szklanka cukru + 1 szklanka do białek - 3 łyżeczki proszku do Zobacz więcej
Idealny sposób na wykorzystanie letnich owoców.. robi się je bardzo szybko a smakują znakomicie! Polecam! :) Muffinki z agrestem i czerwoną porzeczką Składniki (na 12 sztuk): szklanka mleka szklanka Zobacz więcej
Kompot z czarnej porzeczki i agrestu Sezon owocowy w pełni, więc wykorzystuję okazję i gotuję moje ulubione kompoty, które wypijamy do obiadu i nie tylko. Dla mnie klasyka to kompot z czarnej Zobacz więcej
Grzechem jest nie wykorzystywać sezonowych owoców. Jeszcze większym grzechem jest ich nie zamrozić. W tym roku z zapasami na zimę wręcz szaleję: mam już truskawki, jagody, rabarbar, agrest, czerwoną Zobacz więcej
tłuszczem i wykładamy papierem do pieczenia. Nakładamy białe ciasto, następnie kakaowe. Układamy agrest, posypujemy czerwoną porzeczką. 6 białek ubijamy na sztywną pianę, dodajemy 2 łyżki cukru. Zobacz więcej