porzeczka z imbirem

Dżem z czerwonej porzeczki i imbiru Uwielbiam dodatek imbiru do dżemów czy konfitur. Będąc kolejny raz u Mamy nazbierałam znowu czerwoną porzeczkę, którą tym razem zrobiłam z jego dodatkiem, to co Zobacz więcej
Marmolada z porzeczek to jak najbardziej letnie danie. Ale z cebulą i chili? Ano tak! Jak wiecie, uwielbiam mieszać smaki. Porzeczki gotowane z cebulą, imbirem, chili, czosnkiem i papryką dają w Zobacz więcej
..Ech, plany moje nie mają końca. Dziś mam dla Was cudowne połączenie smaków! Słodko, kwaśno, cierpkie porzeczki w zestawieniu z cynamonem i imbirem tworzą zestaw idealny. Aromat nie do opisania. Zobacz więcej
Nasz ogród, jak co roku zresztą, obrodził w ogromną wręcz ilość czerwonej porzeczki. Możliwości wykorzystania tych cudownie kwaskowatych owoców są bardzo duże, począwszy od dżemów, konfitur, dodatków Zobacz więcej
300 gram czarnej porzeczki, 2-3 łyżki brandy z wanilią, cukier, 300 ml śmietany kremówki, 3 łyżeczki żelatyny. Czarną porzeczkę zalać wrzącą wodą tak, aby nie zupełnie przykryła owoce, zagotować. Zobacz więcej
Kolejny pomysł na wykorzystanie marmolady z czarnej porzeczki– tym razem wytrawnie jako składnik marynaty do mięs. Polędwiczka wieprzowa w marynacie z naszej rodzimej czarnej porzeczki dzięki Zobacz więcej
około 30-40 minut; polecam, jest pysznie, szybko i jak widać - efektownie! Składniki: około 400 - 450 g nadzienia porcja ciasta francuskiego jajko lub woda do posmarowania brzegów ciasta Nadzienie: Zobacz więcej
z połowy cytryny masło (do wysmarowania foremek) – 1 łyżka mąka pszenna (do wysypania foremek) – 1 łyżka sól, pieprz Sładniki konfitury: znajdzieciena stronie z przepisem na Chutney z porzeczek, Zobacz więcej
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 Zobacz więcej
Lekki , pyszny koktajl, wspomagający Odchudzanie. 15 dag .czarnych porzeczek 5 dag.borówek czerwonych ze słoiczka 1 cm.starego świeżego imbiru 300 ml.mleka 1/2% 0.5 pomarańczy odrobina miodu Zobacz więcej
klliisiaa
klliisiaa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Mon petit-dejeuner, j'adore!
327.

327. 52

0
Pełnoziarnista kasza kuskus z mlekiem waniliowym, gruszką, imbirem, cynamonem, porzeczkami i czekoladą, zielona herbata malinowa Ostatnie śniadanie przy muzyce z Eski Rock. To strasznie przykre, że w Zobacz więcej
potrzebujemy: - filiżankę kakao - filiżankę soku z czarnej porzeczki - 1.5 filiżanki mąki ryżowej (lub innej bezglutenowej) - opakowanie proszku do pieczenia - 1/3 filiżanki oleju - 1/3 filiżanki Zobacz więcej
maminek61
maminek61 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Maminek kulinarny
Nalewki Maminka

Nalewki Maminka 478

1
Prawie wszystkie nalewki zostały wykonane przez Maminka i niektóre z nich mają po kilka lat. Jedynie nalewkę wiśniową dostaliśmy od Ani a w przygotowaniu nalewka miętowa, ale na nią musimy chwilkę Zobacz więcej
marghe
marghe Obserwuj blogaObserwujesz bloga
MiszMasz Marghe
Chłodnik melonowy

Chłodnik melonowy 61

0
2 melony kantalupa pół melona miodowego 2 pomidory malinowe garść czerwonych porzeczek 1 cm świeżego imbiru 1/2 ząbka czosnku kilka listków bazylii 1 łyżka octu owocowego (najlepiej domowej roboty ;) Zobacz więcej
tej samej ogrodowej mięty tyle ze świeżej. Odstawiłam do lodówki by smaki się przeniknęły a lemoniada dobrze schłodziła. Z porzeczek i imbiru kandyzowanego ugotowałam sok z którego przygotowałam Zobacz więcej
U mnie już powoli zaczyna się szaleństwo zamykania w słoiki smaków lata:) Puste słoiki i słoiczki z niecierpliwością czekają bym zapełniła je pysznymi przetworami. A plany w tym roku mam bardzo Zobacz więcej
Kurczak w delikatnym sosie z zielonego groszku, z dodatkiem słodkiego dżemu porzeczkowego. Składniki: 1 podwójny filet z kurczaka 1 łyżeczka mielonego imbiru 1 marchewka 2 łyżki masła 1 puszka Zobacz więcej
z imbirową nutą Sezon na owoce z zamrażalki uważam za otwarty! Mam w domu dwa zamrażalniki wypełnione sezonowymi letnimi owocami i gdy przychodzi styczeń zaczynam z nich korzystać. Porobiłam Zobacz więcej
Wspaniały dodatek do pieczonego camemberta, ryb, mięs, jako dodatek do kanapki itp. Składniki: 300 g czerwonych porzeczek 2 duże czerwone cebule 1 ząbek czosnku 65 g brązowego cukru muscovado 1 duża Zobacz więcej
Składniki: Inspiracja:rozkosze stolu 0,5 kg czerwonych porzeczek ( bez szypułek ) 3 łyżki octu winnego ( lub ewent. 5% ocet spirytusowy ) 8 łyżek cukru 2 łyżki czerwonego wytrawnego wina pół łyżeczki Zobacz więcej