pot-au-feu

{{headerMessage}}
Jak już wcześniej wspominałam, w niedzielę nastawiłam się na testowanie mieszanek Royal Brand, które do mnie niedawno dotarły. Na pierwszy ogień poszedł gulasz pot - aufeu. Przyrządziłam go zgodnie Zobacz więcej
Vive la cuisine!
Vive la cuisine! Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Vive la cuisine!
Pot-au-feu

Pot-au-feu 74

1
{{headerMessage}}
ViveLaCuisine • Pot-au-feu Do poprawnego wyświetlania strony wymagane jest wsparcie JavaScript. W tym celu prosimy go włączyć lub użyć przeglądarki, która go wspiera. À LA CARTE WARTO WIEDZIEĆ Zobacz więcej
{{headerMessage}}
" specjaly znowu wracaja na stoly w nowszych wersjach. I wszyscy je lubia i doceniaja bo przypominaja znajome smaki i zapachy z dziecinstwa. Chyba kazdy ma cos takiego, ja na przyklad ciagle pamietam Zobacz więcej
{{headerMessage}}
-20 morceaux et rouler chaque petite boule et l'applatir pour obtenir un cercle de pâte (un peu comme pour farcir des pierogi). Déposer une cuillère de farce au centre de la pâte et la replier sur Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Le Murzynek est le gâteau au chocolat polonais qui est simple à faire mais qui plaira à tout le monde. Généralement il est servi avec un glaçage au chocolat.Pour ma part, je l'ai simplement soupoudré Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Avec cette recette je participe au Calendrier de l'Avent Gourmand 2014 lancée par Stéphane. Aujourd'hui, nous ouvrons la 13 ème case de notre calendrier de l'Avent culinaire. Chaque jour du 1er au 25 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
J'avais un pot de griottes au sirop entammé et je ne voulais pas perdre ces précieux petits fruits. Je me suis donc mise à la recherche d'une recette sympathique et différente. J'ai regardé des images Zobacz więcej
victoria
victoria Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Picantecooking
Cocido madrileño

Cocido madrileño 12

0
{{headerMessage}}
) i przyrządziła dla nas, rodziny oraz przyjaciół cocido. Na wideo można również zobaczyć i poczuć prawdziwą hiszpańską atmosferę rodzinnych spotkań w gronie przyjaciół. Film jest w języku Zobacz więcej
Vive la cuisine!
Vive la cuisine! Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Vive la cuisine!
Blanquette de veau

Blanquette de veau 33

1
{{headerMessage}}
, nieskomplikowane w wykonaniu, należy do rodziny dań duszonych lub gotowanych wolno pod przykryciem tak jak pot-au-feu, coq au vin, wołowina po burgundzku czy flamandzka karbonada. Składniki: Zobacz więcej
SmakLick
SmakLick Obserwuj blogaObserwujesz bloga
SmakLick
Kolacja życia w Hostellerie Le Fox

Kolacja życia w Hostellerie Le Fox 113

0
{{headerMessage}}
papryka, cukinia, w letniej emulsji z zielonej herbaty, limonek i miodu. "Pot au feu" i bretoński homar. Plastry młodej wołowiny z Koekelare, chutney z pomidorów i karczocha, sos "marchand de vin en Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, ciecierzyca i gdybyś komuś było mało jeszcze gigantyczne klopsy z mielonego mięsa nazywane po katalońsku pilotes. Andora - zaśnieżone Pireneje i średniowieczne kościółki. Danie może trochę się Zobacz więcej
Vive la cuisine!
Vive la cuisine! Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Vive la cuisine!
Petits farcis

Petits farcis 40

0
{{headerMessage}}
z pot au feu albo daube provençale. Petits farcis to przykład kuchni oszczędnej, gospodarującej pozostałościami z obiadu czy kolacji. Składniki: 500 g mielonego mięsa wołowego, wieprzowego lub Zobacz więcej
Bistro de Jenna
Bistro de Jenna Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Bistro de Jenna
Curd aux fraises

Curd aux fraises 22

0
{{headerMessage}}
purée de fraises et la maïzena. Fouetter vivement le mélange. Mettre la casserole sur le feu sans arrêter de fouetter. Laisser épaissir la préparation. Ajouter le beurre. Une fois la consistance Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Rosół to świetna rozgrzewajaca zupa,zima też samkuje najlepiej.Od dawna już rosół za mną chodził.I nie tylko sama zupa,ale rozpływająca się w ustach sztuka mięsa w sosie musztardowym.Przyznam Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jak wiadomo, przez niemal sto lat Wietnam znajdował się pod francuskim protektoratem – miało to, jak można się domyślić, ogromny wpływ także na charakter wietnamskiej kuchni. Dzięki znajomości Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Tartines gratinées à la provençale 15 Mai 2015, 11:58am | Publié par Bistro de Jenna Tartines gratinées à la provençale ( chèvre, thym, aubergines et tapenade noir) INGREDIENTS: (pour 3 personnes) 2 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Tartines gratinées à la provençale 15 Juin 2015, 06:59am | Publié par Bistro de Jenna Tartines gratinées à la provençale (chèvre, thym, aubergines et tapenade noir) INGREDIENTS: Zobacz więcej
WiktoriaG
WiktoriaG Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pyza made in Poland
Zupy Azji: phở

Zupy Azji: phở 55

2
{{headerMessage}}
kolonizatorów. Wskazywać na to może podobieństwo do francuskiej zupy pot-au-feu.Powstanie wietnamskiej nazwy tłumaczy się tym, że zupa ta była sprzedawana bezpośrednio z bambusowych nosideł (phở Zobacz więcej
{{headerMessage}}
korzenie Phở? Okazuje się, że we Francji i w Chinach! Kolonizatorami Wietnamu byli bowiem Francuzi, którzy sprowadzili tam krowy, wcześniej Wietnamczykom nieznane. Podobieństw więc można szukać we Zobacz więcej
spaceage
spaceage Obserwuj blogaObserwujesz bloga
więcejyofu!
ZIELONA ZUPA

ZIELONA ZUPA 276

0
{{headerMessage}}
rozdziałów. Oprócz typowych zup (Soup Kitchen: 10 minutowe kukurydziane consommé, kameruńskie mafé, pożywna zupa z fasolu adzuki) i sałatek (Urban Garden: sałatka ziemniaczano-buraczana, sałatka Zobacz więcej