Przepis na pot-au-feu

Vive la cuisine!
Vive la cuisine! Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Vive la cuisine!
Pot-au-feu

Pot-au-feu 83

ViveLaCuisine • Pot-au-feu Do poprawnego wyświetlania strony wymagane jest wsparcie JavaScript. W tym celu prosimy go włączyć lub użyć przeglądarki, która go wspiera. À LA CARTE WARTO WIEDZIEĆ Zobacz więcej
SMAKI I NIESMAKI
SMAKI I NIESMAKI Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
SMAKI I NIESMAKI
GULASZ POT - AU - FEU

GULASZ POT - AU - FEU 47

Jak już wcześniej wspominałam, w niedzielę nastawiłam się na testowanie mieszanek Royal Brand, które do mnie niedawno dotarły. Na pierwszy ogień poszedł gulasz pot - au – feu. Przyrządziłam go zgodnie Zobacz więcej
Jak pieknie mozna ugoscic wystawnymi daniami przygotowanymi godzinami w kuchni. Sek w tym ze nie zawsze mamy na to ochote i czas. Dlatego nie zapomnijmy ze co proste to tez dobre i czasem warto Zobacz więcej
Le Murzynek est le gâteau au chocolat polonais qui est simple à faire mais qui plaira à tout le monde. Généralement il est servi avec un glaçage au chocolat.Pour ma part, je l'ai simplement soupoudré Zobacz więcej
Avec cette recette je participe au Calendrier de l'Avent Gourmand 2014 lancée par Stéphane. Aujourd'hui, nous ouvrons la 13 ème case de notre calendrier de l'Avent culinaire. Chaque jour du 1er au 25 Zobacz więcej
skip to main | skip to sidebar Poule - au - pot a'la Henryk IV Henryk IV Wielki (ur. 13 grudnia 1553 w Pau w Nawarze, zm. 14 maja 1610 w Paryżu) – król Nawarry od 1572 i Francji od 1589 r., pierwszy z Zobacz więcej
Ingrédients Pâte: 250 g farine 125 ml de lait 2 cuil à soupe de beurre 1 oeuf 1 cuil à thé de sel 1 cuil à thé de sucre 1 cuil à thé de levure boulangère instantanée + 1 jaune d'oeuf pour Zobacz więcej
J'avais un pot de griottes au sirop entammé et je ne voulais pas perdre ces précieux petits fruits. Je me suis donc mise à la recherche d'une recette sympathique et différente. J'ai regardé des images Zobacz więcej
Compote de Golden au caramel beurre salé INGREDIENS: (pour 2 personnes) 5 pommes Golden 30 g de sucre roux jus de demi citron 1 c.à.café de extrait de vanille nature 2 c.à.café de cannelle Eplucher Zobacz więcej
SmakLick
SmakLick Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
SmakLick
Kolacja życia w Hostellerie Le Fox

Kolacja życia w Hostellerie Le Fox 118

Smaklick to prosty człowiek o mentalności kotleta schabowego. Kiedy jeszcze byłam pełzającym żuczkiem studencikiem szczytem kulinarnego wyrafinowania była dla mnie wyprawa z Krakowa do Warszawy i Zobacz więcej
Francuzi muszą kochać dania jednogarnkowe. W zasadzie najsłynniejsze potrawy upraszczają się do duszenia w jednym garze; boeuf bourguignon, pot-au-feu oraz jedyna w swoim rodzaju cielęcina – Zobacz więcej
Tartines gratinées à la provençale - Suivre ce blog Utilisez notre Reader et abonnez-vous aux meilleurs articles de ce blog ! Editer l'article Administration Connexion Créer mon blog Bistro de Jenna - Zobacz więcej
victoria
victoria Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Picantecooking
Cocido madrileño

Cocido madrileño 15

Cocido madrileño, czyli cocido po madrycku to jedna z najważniejszych klasycznych potraw kuchni hiszpańskiej. W Hiszpanii można znaleźć kilka rodzajów cocido (nazwa cocido z języka hiszpańskiego Zobacz więcej
Aubergines au béchamel INGREDIENTS: (pour 4 personnes) 6 aubergines moyennes de Provence huile d'olive 1 verre d'eau sel fromage râpé Pour le béchamel: 30 g de farine 450 ml de lait sel, Zobacz więcej
Bistro de Jenna
Bistro de Jenna Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Bistro de Jenna
Foie gras au torchon

Foie gras au torchon 791

C'est la dernière recette de l'année 2013. Merci pour vos visites, vos mots . Toutes mes pensées vont vers vous ! Je Vous souhaite un merveilleux Réveillon !!! _______________________________ Zobacz więcej
Bistro de Jenna
Bistro de Jenna Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Bistro de Jenna
Dessert au citron

Dessert au citron 31

Dessert au citron INGREDIENS: (pour 2 personnes) 3 citrons jeunes 60 g de sucre 1 sachet de sucre vanille naturelle 1 c.à soupe rase de maïzena 1 yaourt vanille 8 galets bretons Presser le jus des Zobacz więcej
Rosół to świetna rozgrzewajaca zupa,zima też samkuje najlepiej.Od dawna już rosół za mną chodził.I nie tylko sama zupa,ale rozpływająca się w ustach sztuka mięsa w sosie musztardowym.Przyznam Zobacz więcej
Bistro de Jenna
Bistro de Jenna Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Bistro de Jenna
Tarte au citron

Tarte au citron 29

Tarte au citron { Pâte sablé } INGREDIENTS: (pour 8 personnes) Pour la pâte sablée : 250 g de farine 125 g de beurre 70 g de sucre semoule ou glace 1 jaune d'oeuf 5 cl d'eau (ou de lait) 1 Zobacz więcej
Petits choux au thon-wasabi glaçage rose ༺༻ ༺༻ ༺༻༺༻ ༺༻ ༺༻ ༺༻༺༻ INGREDIENTS: (Pour 6 personnes) La pâte à choux: 125 g d'eau 125 g de lait 100 g de beurre 1 pincée de sel, 1 cc de sucre 140 g de farine Zobacz więcej
Bistro de Jenna
Bistro de Jenna Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Bistro de Jenna
Naans au fromages

Naans au fromages 49

Naans au fromages INGREDIENTS: (pour 4 personnes) 250 g de farine 200 g de crème fraîche 1/2 c.à café de bicarbonate alimentaire 1/2 c.à café de sucre 1/2 c.à café de sel 70 g de fromage frais (pour Zobacz więcej