pot-au-feu

Vive la cuisine!
Vive la cuisine! Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Vive la cuisine!
Pot-au-feu

Pot-au-feu 63

1
ViveLaCuisine • Pot-au-feu Do poprawnego wyświetlania strony wymagane jest wsparcie JavaScript. W tym celu prosimy go włączyć lub użyć przeglądarki, która go wspiera. À LA CARTE WARTO WIEDZIEĆ Zobacz więcej
" specjaly znowu wracaja na stoly w nowszych wersjach. I wszyscy je lubia i doceniaja bo przypominaja znajome smaki i zapachy z dziecinstwa. Chyba kazdy ma cos takiego, ja na przyklad ciagle pamietam Zobacz więcej
oignon émincé 10 g de cèpes séchées huile Pour la farce:On fait revenir dans l'huile les champignons de paris et les oignons....on ajoute ensuite les cèpes réhydratées, la choucroute (coupée au Zobacz więcej
Le Murzynek est le gâteau au chocolat polonais qui est simple à faire mais qui plaira à tout le monde. Généralement il est servi avec un glaçage au chocolat.Pour ma part, je l'ai simplement soupoudré Zobacz więcej
Avec cette recette je participe au Calendrier de l'Avent Gourmand 2014 lancée par Stéphane. Aujourd'hui, nous ouvrons la 13 ème case de notre calendrier de l'Avent culinaire. Chaque jour du 1er au 25 Zobacz więcej
J'avais un pot de griottes au sirop entammé et je ne voulais pas perdre ces précieux petits fruits. Je me suis donc mise à la recherche d'une recette sympathique et différente. J'ai regardé des images Zobacz więcej
victoria
victoria Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Picantecooking
Cocido madrileño

Cocido madrileño 10

0
) i przyrządziła dla nas, rodziny oraz przyjaciół cocido. Na wideo można również zobaczyć i poczuć prawdziwą hiszpańską atmosferę rodzinnych spotkań w gronie przyjaciół. Film jest w języku Zobacz więcej
papryka, cukinia, w letniej emulsji z zielonej herbaty, limonek i miodu. "Pot au feu" i bretoński homar. Plastry młodej wołowiny z Koekelare, chutney z pomidorów i karczocha, sos "marchand de vin en Zobacz więcej
, ciecierzyca i gdybyś komuś było mało jeszcze gigantyczne klopsy z mielonego mięsa nazywane po katalońsku pilotes. Andora - zaśnieżone Pireneje i średniowieczne kościółki. Danie może trochę się Zobacz więcej
z pot au feu albo daube provençale. Petits farcis to przykład kuchni oszczędnej, gospodarującej pozostałościami z obiadu czy kolacji. Składniki: 500 g mielonego mięsa wołowego, wieprzowego lub Zobacz więcej
purée de fraises et la maïzena. Fouetter vivement le mélange. Mettre la casserole sur le feu sans arrêter de fouetter. Laisser épaissir la préparation. Ajouter le beurre. Une fois la consistance Zobacz więcej
kuchni.Lekka,smakowita zupa z dodatkiem świeżych warzyw.Gości w codziennej kuchni ,ale jest też idealna gdy zawitają goście.To podstawa wszystkich sosów i świetna baza dla innych zup. Francuzi maja Zobacz więcej
jest najbardziej dietetyczne z dań), ale na razie wróćmy do zupy. Pho to najprawdopodobniej przekształcona nazwa pot-au-feu, czyli francuskiego gulaszu z wołowiny (choć istnieje także teoria, że zupa Zobacz więcej
Tartines gratinées à la provençale 15 Mai 2015, 11:58am | Publié par Bistro de Jenna Tartines gratinées à la provençale ( chèvre, thym, aubergines et tapenade noir) INGREDIENTS: (pour 3 personnes) 2 Zobacz więcej
Tartines gratinées à la provençale 15 Juin 2015, 06:59am | Publié par Bistro de Jenna Tartines gratinées à la provençale (chèvre, thym, aubergines et tapenade noir) INGREDIENTS: Zobacz więcej
WiktoriaG
WiktoriaG Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pyza made in Poland
Zupy Azji: phở

Zupy Azji: phở 42

2
kolonizatorów. Wskazywać na to może podobieństwo do francuskiej zupy pot-au-feu.Powstanie wietnamskiej nazwy tłumaczy się tym, że zupa ta była sprzedawana bezpośrednio z bambusowych nosideł (phở Zobacz więcej
spaceage
spaceage Obserwuj blogaObserwujesz bloga
więcejyofu!
ZIELONA ZUPA

ZIELONA ZUPA 270

0
Haute Cusine (not Oat Cuisine)! doskonale oddaje intencje autorki. To dania, które mogłyby się znaleźć w najlepszych restauracjach (tarta z cebuli z chutneyem gruszkowym, wegańskie pot au feu, Zobacz więcej
, sur le feu doux. Une fois bien brillantes réserver pour refroidir. Mixer dans un petit robot pour obtenir le coulis bien épais. Préchauffer votre four à 180C. Séparer les blanc et les jaunes dans Zobacz więcej
arachidowego, cukru i jajek smażone na patelni); drobne przekąski (puszka sardynek na gorąco z pieczywem, ryż z ikrą łososia); kompletny posiłek w jednej miseczce (spaghetti z sosem orzechowym, pot Zobacz więcej