potrawa z rydzów

{{headerMessage}}
Składniki: kilka rydzów (jak na zdjęciu) solidna łyżka masła (prawdziwego!) ząbek czosnku sól Rydze oczyścić pędzelkiem, jeśli są bardzo przybrudzone - szybko umyć i osuszyć. Na patelni roztopić Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Mimo, iż nie przepadam za imprezami plenerowymi i podawanymi w ich trakcie potrawami (siłą rzeczy niezbyt wyrafinowanymi i robionymi na tzw. „ilość”, średnio licząc się z jakością) – to jednak na Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Wykorzystując końcówkę sezonu grzybowego , przygotowałam coś szybkiego i mega grzybowego. Oszczędność składników i przypraw wydobywa z potrawy to co najlepsze- smak rydza i lasu . Smażone rydze z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
akcja prowokacja - żółtko W życiu każdego alergika nadchodzi moment, w którym musi dać się sprowokować ociupiną alergenu. Czasem się uda takiemu jednemu z drugim, a czasem nie. Nam się udało z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
grzybów ( ja akurat użyłam rydzów) kapusta kiszona około pół torebki pieprz sól jajko i bułka tarta do panierowania SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Przyrządzamy ciasto na naleśniki ; składniki po kolei Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ryby morskie, w tym śledzie znajdują się na liście potraw, które powinny często gościć na moim stole. Ażeby nie było nudno trzeba podawać je w różnej postaci – u mnie najczęściej są to sałatki, w Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Witajcie po krótkiej, niezapowiedzianej przerwie. Niestety coś musiałam zrobić nie tak i 7 przepisów, zdjęć, jednym słowem wszystko mi zniknęło:( Część z nich będę mogła odtworzyć ponownie Zobacz więcej
simplycookingman
simplycookingman Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Simply cooking, man!
Olej rydzowy

Olej rydzowy 317

0
{{headerMessage}}
Tym razem nie będzie przepisu, a raczej… reklama. Zachęcony artykułem w Przekroju, kupiłem sobie olej rydzowy. Jest on produkowany z nasion lnianki potocznie zwanej rydzem (ze względu na brunatny Zobacz więcej
mnhtn
mnhtn Obserwuj blogaObserwujesz bloga
miloscdojedzenia.pl
Sos Grzybowy

Sos Grzybowy 3444

0
{{headerMessage}}
Lato już za nami, a sezon grzybowy w pełni. Dlatego nie mogło tu zabraknąć przepisów z wykorzystaniem tego właśnie składnika. Grzyby uwielbiam od dawna- zarówno je zbierać jak i zjadać. Nadają one Zobacz więcej
{{headerMessage}}
by odpoczęły. Moje Szczęście natomiast wzięło się za grzyby. Mieszanka była to leśna poprzymrozkowa - zielonki i rydze. Skrojone poszły na suchą patelnię by nadmiar wody oddać, potem dostały świeżego Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, stanowią idealny dodatek, a my to lubimy. Zawsze staram się przygotować kilkanaście słoików na zimę i ususzyć puszkę grzybów - przydadzą się jeszcze do nie jednej potrawy :) Ta marynata nadaje się Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jemy Pijemy : ROCH - Widzę to tak (Oficjalny klip) Jemy Pijemy przepisy, smaki, jedzenie, potrawy, drinki, koktajle, kuchnia, przyprawy, Strony O mnie słów kilka Miejsca i ich smaki wtorek, 14 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Rydzom wystarczy zazwyczaj tylko patelnia i masło, ale nie stronią one również od bardziej wyszukanego towarzystwa. Smażone rydze są znakomite, kiedy więc udało mi się je upolować (metodą na Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. Spośród czterech potraw, które przygotowałam do tego materiału dwie urzekły mnie najbardziej. Pierwsza z nich to bliny z rydzami, druga to sałatka z ich dodatkiem, na którą przepis pojawi się już Zobacz więcej
{{headerMessage}}
: na patelni rozgrzewamy oliwę - pieczarki umyte i pokrojone w plastry okrągłe /krążki/ obtaczamy w mące gryczanej – układamy na patelni - lekko solimy – obsmażamy z jednej i drugiej strony aż Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Rydze to jedne z nielicznych grzybów, które lubię. I muszę Wam powiedzieć, że jestem pod tym względem szczęściarą. Mam bowiem dostawcę rydzów, który z chęcią mi je prezentuje w ilościach wręcz Zobacz więcej
katemi
katemi Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pod beskidzkim niebem
Gotujemy!

Gotujemy! 153

0
{{headerMessage}}
Przepisy strona główna beskid niski przepisy prasa stary dom zdrojowy święto rydza tapety ZetPeTy Zdrojowa Spiżarka BIULETYN środa, 14 listopada 2012 Gotujemy! Drodzy Czytelnicy! 17 listopada (sobota) Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, a w zasadzie Tezy Gastronomiczne. Kto jest jego autorem? To właśnie urodzinowa zagadka :D BTW. Zgadzacie się z Tezami? "Wszystkie potrawy na świecie można podzielić na potrawy zdrowe oraz potrawy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, polecam na początek przepisy zamieszczone wksiążeczce „Potrawy z hiszpańskiej tawerny”, wydanej wserii Biblioteczka Poradnika Domowego. „Potrawy zhiszpańskiej tawerny”, autorstwa Janiny Pałęckiej i Zobacz więcej