potrawka z królika w winie

Chyba znalazłam sposób na polubienie jesieni ... Trzeba ją ... zaakceptować. Spróbować chociaż ... Zaczyna mi się udawać, myślę tylko o samych przyjemnościach, które ze sobą niesie - długie wieczory w Zobacz więcej
Składniki : ok. 70 dag mięsa z królika 3 marchwie 2 duże pietruszki 5 ząbków czosnku 2 średnie cukinie 4 cebule sól, pieprz, tymianek, cząber, oregano tłuszcz do smażenia natka pietruszki, koper Zobacz więcej
Sezon na dynię trwa nadal. W tym roku zagościło w naszych lasach wyjątkowo dużo pięknych grzybów, więc i z nimi można było poszaleć. Oczywiście można je łączyć z dynią i poszerzać swój repertuar Zobacz więcej
Polędwica wieprzowa to jedno z łatwiejszych i smaczniejszych mięs. Zamarynowane, lekko podsmażone, z dodatkiem czerwonego wina niemal rozpływa się w ustach... Ilość porcji:cztery lub sześć mniejszych Zobacz więcej
200 g kurek 400 ml bulionu 2 łyżki masła klarowanego 1 drobno posiekana cebula 150 g ryżu na risotto 1/2 szklanki białego wytrawnego wina 3 łyżki tartego sera - może być parmezan lub polski Bursztyn 1 Zobacz więcej
Warzywa, przyprawy, wołowina i wino Zobacz więcej
Wołowina z żurawiną duszona w winie Wołowina z żurawiną duszona w winie to bardzo smaczne, aromatyczne danie, które można podać nawet na wyjątkowe okazje, bo smakuje wybornie. Bardzo lubię wołowinę i Zobacz więcej
Bardzo lubię golonkę, ale wieprzowa należy do mięs tłustych. Znalazłam świetną alternatywę, aby móc cieszyć się smakiem goloneczki w lżejszej wersji - golonka z indyka zapiekana w piekarniku, a do Zobacz więcej
Pyszne mięso, kruche i soczyste. Schab jest duszony w dość niskiej temperaturze i dzięki temu mięso nie wysycha i jest soczyste. Cały sekret mięsa polega na marynacie a ta jest tu bardzo aromatyczna. Zobacz więcej
niecodziennikpary
niecodziennikpary Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
niecodziennikpary
Potrawka z królika

Potrawka z królika 342

Z racji tego, że Dziadek hodował króliki, potrawka z ich mięsa to wspomnienie z mojego dzieciństwa. Królik duszony z warzywami i śmietaną często gościł na naszym stole, a ponieważ blog to także Zobacz więcej
Grace
Grace Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Grace w kuchni
Comber z królika w czerwonym winie

Comber z królika w czerwonym winie 1576

Nigdy wcześniej nie robiłam dań z królika, chociaż słyszałam, że jest to najzdrowsze mięso. Wiem, że klasykiem jest królik w śmietanie, ale miałam ochotę na wersję "na dziko" - w czerwonym wytrawnym Zobacz więcej
Dziś proponuję proste danie wegańskie, które przyrządza się w niecałe pół godziny. Aromatyczna, gęsta potrawka bakłażanowa z winnym posmakiem doskonale komponuje się z neutralną w smaku kaszą jaglaną. Zobacz więcej
Kiedy chcemy sprawić miłą niespodziankę ukochanej osobie to śniadanie do łóżka zawsze będzie strzałem w dziesiątkę! I choć i kanapka z serem w towarzystwie herbaty z cytryną przyniesiona na tacy Zobacz więcej
Danie na poniedziałek! Super zdrowo, szybko, tanio i najważniejsze bardzo smacznie. Wątróbka drobiowa w białym winie z porami dla tych, którzy lubią wątróbkę, bo wątróbkę albo się lubi albo Zobacz więcej
Potrawka z królika z dodatkiem śmietany | ekspansja smaku Strona główna walentynki Współpraca artykuły i recenzje O blogu lubiane strony Potrawka z królika z dodatkiem śmietany Luty 25, 2016, In: Zobacz więcej
Dziś kuchnia Polska w najlepszym wydaniu - piersi z kaczki w czerwonym winie. Mięsko wychodzi soczyste,winne i aromatyczne.Polecam na niedzielny obiad,świąteczne danie bądź walentynkową kolację. Zobacz więcej
Skład. 1 tuszka z królika 1 1/2 szklanka białego wina 4 ząbki czosnku 1 średniej wielkości cebula 1 łyżka kminu rzymskiego 1 zielona papryczka chilli sól, pieprz ok. 100ml śmietany 18% pęczek natki Zobacz więcej
Pyszny gulasz pieczarkowy z dodatkiem kalafiora, cukini i marchewki, wolnowarzony w porzeczkowym winie z dodatkiem przecieru pomidorowego - wyszedł przepyszny! Pieczarki wcześniej podsmażyłam Zobacz więcej
Przepis na proste i szybkie w wykonaniu jednogarnkowe danie. Odrobina czerwonego wina w połączeniu z ziołami nadaje mu ciekawy smak, a dodatek papryczki chili sprawi, że potrawka nas rozgrzeje. Zobacz więcej
Niedawno natknęłam się w markecie na niecodzienne mięso - z kangura. A że lubimy z Moim K. kosztować nowości, postanowiliśmy go spróbować. Z tego co wyczytałam, mięso kangura - mimo iż czerwone Zobacz więcej