potrawka z warzyw

Uwielbiam obiady, które można przygotować błyskawicznie i wykorzystać przy tym praktycznie dowolne składniki, które tracą powoli swoją świeżość w lodówce : ) Potrawka z indyka i letnich warzyw Zobacz więcej
Składniki : ok. 70 dag mięsa z królika 3 marchwie 2 duże pietruszki 5 ząbków czosnku 2 średnie cukinie 4 cebule sól, pieprz, tymianek, cząber, oregano tłuszcz do smażenia natka pietruszki, koper Zobacz więcej
Buraki występują w naszej kuchni najczęściej w postaci surówek, więc dziś pragnę Was zachęcić do poszerzenia menu o potrawkę z użyciem tego bogatego warzywa. Składniki: 3 buraki 1 cebula 1 marchewka Zobacz więcej
Lubię takie szybkie i pyszne propozycje obiadowe. Pomidorowa potrawka z piersią kurczaka i warzywami, świetnie sprawdzi się na obiad lub kolację na ciepło. Zpowodzeniem też możecie zapakować ją do Zobacz więcej
Już wielokrotnie podkreślałam, że uwielbiam warzywa i staram się je jadać pod każdą postacią-surowe, pieczone, duszone i w koktajlach. Odkąd pamiętam moim ulubionym dodatkiem do mięsa na obiad są Zobacz więcej
To danie przygotowałam na szybki obiad, powstało ze składników które miałam w domu, wyszło bardzo smaczne i aromatyczne. Uwielbiam takie dania z dużą ilością warzyw, potrawka smakuje najlepiej na Zobacz więcej
Bardzo syta i aromatyczna potrawka z cieciorki, warzyw, z kurkumą i mleczkiem kokosowym. Dodane świeże zioła ( kolendra, oregano i mięta) oraz kurkuma nadają potrawce wyjątkowego smaku i koloru. Zobacz więcej
Gotowanie pysznych obiadów jednogarnkowych wychodzi mi chyba najlepiej. W dodatku jeśli są dietetyczne to tym lepiej. Bo to danie było pyszne, takie zwykłe, z tego co było w lodówce, a doskonale Zobacz więcej
Szybki w przygotowaniu obiad z kurczakiem w kremowym sosie z białymi warzywami. Taki obiad możemy podać z ryżem lub ziemniakami. 500 g filetu z piersi kurczaka Sól Pieprz Przyprawa uniwersalna typu Zobacz więcej
s Ta zima działa na mnie dziwnie – bo normalnie jem bardzo mało mięsa, nie mam na nie ochoty i raczej rzadko gotuję -tak teraz mam ochotę na treściwe, często właśnie mięsne dania. Więc gotuję zupy z Zobacz więcej
Kiedyś już podawałam pomysł, co zrobić z mięsem z rosołu (klik –przepis). Dziś mam kolejną propozycję, do której przygotowania możemy wykorzystać zarówno kurczaka z rosołu, jak i pieczonego kurczaka, Zobacz więcej
Sycący pomysł na (kolejny kolorowy) obiad. Generalnie w naszym domu (i rodzinie) lubimy konfiguracje makaronowo - (raz mięsno raz serowo) - warzywne lub w wersji (bezglutenowej) z ryżem lub kaszą. Do Zobacz więcej
Składniki: podudzia z kurczaka filety 6 sztuk, olej rzepakowy 6 łyżek, mąka kukurydziana 3 łyżki, marchew 3 sztuki, papryka czerwona 2 sztuki, cebula 1 sztuka, pieczarki 8 sztuk, ząbki czosnku 2 Zobacz więcej
Jajka, wspaniałe białko i wiosenny przysmak.Danie lekkie ,dietetyczne i smaczne.Jeśli dodamy parówkę no.sojową lub zwykłą i zielony groszek , będzie bardzo sycacym daniem. 6 jajek 30 dag.pieczarek 2 Zobacz więcej
Na zewnątrz wiatr, deszcz i smutek w sercu. Nie zgadzam się z tym co dzieje się w otaczającym nas świecie. Nie godzę się na podejmowanie za nas decyzji, za odbieranie głosu, za odbieranie możliwości Zobacz więcej
Wiosna...cieplejszy wieje wiatr Tak, tak za oknem już śpiewają rano ptaki, dzień coraz dłuższy i znowu chce się żyć Zmieniamy ubrania na lżejsze, więc dlaczego nie zmienić potraw na lżej strawne? Już Zobacz więcej
Smak Zdrowia
Smak Zdrowia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smak Zdrowia
Potrawka z kaszy bulgur

Potrawka z kaszy bulgur 174

Składniki: kasza bulgur sucha (100g) cebula (100g) marchew (300g) 2 ząbki czosnku suszone pomidory (25g) groszek (100g) oliwa (10ml) przyprawy (sól, pieprz, chili) Przygotowanie: Cebulę kroimy w Zobacz więcej
niecodziennikpary
niecodziennikpary Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
niecodziennikpary
Potrawka z królika

Potrawka z królika 193

Z racji tego, że Dziadek hodował króliki, potrawka z ich mięsa to wspomnienie z mojego dzieciństwa. Królik duszony z warzywami i śmietaną często gościł na naszym stole, a ponieważ blog to także Zobacz więcej
Dzisiaj coś dla mięsożerców, albo może powinnam napisać- dla koneserów mięsnych smaków. Podroby nie wszystkich jedzących mięso przekonują. Faktycznie, można kochać albo nienawidzić. Ja jako dziecko Zobacz więcej