potrawy bez pszenicy

W najnowszym numerze dwumiesięcznika E!stilo znajdziecie cztery moje przepisy, wraz ze zdjęciami: znane wam z blogu serniczki jaglane z figą, znajdujące się w „Kuchni polskiej bez pszenicy” chmurki Zobacz więcej
przyrządzić z niego wspaniałe, atrakcyjne potrawy. Nawet dzieci niejadki z zaciekawieniem będą próbować ten makaron. Smak bardzo dobry. Opakowanie przyjazne dla oka ;) Bez konserwantów i sztucznych Zobacz więcej
Racuszki to... czy może bułeczki? Z wyglądu te pierwsze, w smaku zaś - jak te drugie. Chrupiące dzięki mące z pszenicy durum, bez użycia jajek czy mleka, za to z waniliowym napojem sojowym. Do tego Zobacz więcej
Przy okazji gotowania bigosu ze świeżej kapusty, wspominałam Wam o kuchni kresowej. Otóż mój śp. Dziadek Staś, Tata mojej Mamy, pochodził z tamtych stron. Moja Mama dużo potraw gotuje i piecze do tej Zobacz więcej
W naszym świątecznym konkursie można wygrać trzy egzemplarze „Kuchni polskiej bez pszenicy”. Co prawda książki nie dotrą do laureatów przed Wigilią, ale na pewno będą miłym prezentowym akcentem na Zobacz więcej
Uwaga! Teraz będzie trochę przepisów z dziwnymi zdjęciami. To dlatego, że fotografować potrawy będę wtedy, gdy przepisy na nie będą już musztardą po obiedzie, czyli 24 grudnia. Potem podmienię Zobacz więcej
Arpa şehriye to rodzaj makaronu w kształcie łezki. Używa się go najczęściej do zup i pilawów. Jest dodatkiwm do pilawu z ryżu (ryżu na sypko) lub podstawą pilawu makaronowego. Wersja klasyczna to Zobacz więcej
Kutia jest przepysznym i bogatym deserem Wigilijnym, którego podstawą jest są ziarna pszenicy. Z racji tego, że moja kutia jest bezglutenowa, to zamieniłam pszenicę na wartościowy i smaczny brązowy Zobacz więcej
Kuchnia meksykańska odzwierciedla przyrodę, kulturę i ludność Meksyku. Łączy w sobie tradycje tubylczych Indian i wpływy hiszpańskich konkwistadorów. Opiera się głównie na kukurydzy i roślinach Zobacz więcej
Niech ktoś ze znajomych tylko spróbuje mi teraz narzekać, że wrzucamy ze Śliwką tylko bomby kaloryczne i już nie może patrzeć na naszego bloga pełnego apetycznych, zakazanych potraw! Kurczak fitness Zobacz więcej
Dzisiaj zaserwowałam sobie zapomnianą już praktycznie owsiankę. To niesamowite, ale ostatnio jadłam ją niecały miesiąc temu. Deszczowa aura i nowa miseczka zachęciły mnie jednak do ugotowania gęstej, Zobacz więcej
Dzisiaj zaserwowałam sobie zapomnianą już praktycznie owsiankę. To niesamowite, ale ostatnio jadłam ją niecały miesiąc temu. Deszczowa aura i nowa miseczka zachęciły mnie jednak do ugotowania gęstej, Zobacz więcej
Jestem zafascynowana książka pana Wiliama Davis’a „Kuchnia bez pszenicy” ponieważ nie tylko wyleczył mnie z bólu brzucha to okazuje się że jego przepisy również mogą stosować osoby które dbają by Zobacz więcej
Łukasz Goles
Łukasz Goles Obserwuj blogaObserwujesz bloga
BezKebaba
Pasta z pszenicy

Pasta z pszenicy 90

0
Bez Kebaba: Pasta z pszenicy Etykiety Bez Mięsa Budżetowo Dania główne Dodatki Kluski Na Kolacje Na Obiad Na Słodko Pieczywo Serie Sosy Zapiekanki Pasta z pszenicy 1 szkl. pszenicy 3 ząbki czosnku 2 Zobacz więcej
wykorzystane proponowane produkty.Potrawy nie moga zawierać maki pszennej! Zgłoszenie należy umieścić w komentarzu pod tym wpisem, podpisać oraz podać swój adres e-mail. Zachęcam też do polubienia Zobacz więcej
garnkofilia
garnkofilia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Garnkofilia
PIECZARKI W MARYNACIE

PIECZARKI W MARYNACIE 244

0
: pieczarki - u nas był to średni garnek pieczarek 1/3 szklanki oliwy 1/4 szklanki octu balsamicznego 1/4 szklanki syropu z agawy 3 łyżki sosu sojowego - Tamari bez pszenicy szczypta pieprzu Składniki Zobacz więcej
. Zachęcam też do polubienia profili na facebooku: BadaPak KLIK BezPszenicy KLIK 4) zwycięzców wybieram ja (Bez Pszenicy) do dnia 13 grudnia, tego też dnia zostana ogłoszone wyniki konkursu 5) za Zobacz więcej
W sobotę 21 lutego odbyło się kolejne SZALONE WSPÓLNE GOTOWANIE!! :-) :D 10 mistrzyń kuchni postanowiło przyrządzić kilka Zdrovo Karmelovych potraw :-) Ja robiłam za degustatorkę ;-) W menu znalazły Zobacz więcej
Bulgur to rodzaj kaszy robionej przeważnie na bazie twardej pszenicy, którą otrzymuje się w procesie parowania, rozdrabniania i suszenia, tradycyjnie na słońcu. Potrawy z bulguru są popularne na Zobacz więcej