potrawy gorace

{{headerMessage}}
Jak już wielokrotnie wspominałam, gdy robię placki ziemniaczane, robię ich dużo. To kolejne potychdanie do przygotowania następnego dnia po zjedzeniu ich uprzednio w formie tradycyjnej. Polecam w Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Stare ziemniaki w piwnicy wyglądają już coraz mniej apetycznie (no niestety, nie jest to piwnica - sklep Babci Broni, tylko klitka w bloku). Trzeba wymyślać potrawy, w których da się je podać Potworom Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Koniec sezonu karczochowego niestety nadchodzi. W czasie jego trwania przynajmniej raz w tygodniu mamy na stole cos "karczochowego". Uwielbiamy to warzywo (o dziwo dzieci tez! ). Potrawa, ktora Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Te kotleciki zawsze mi smakowały. Ogólnie lubie potrawy bez mięsa, można je jeść z sosem jogurtowym jako samodzielne danie lub jako dodatek do kotleta (tak na polska nutę, w Turcji raczej nikt nie je Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Broccoli affogati in salsa di pomodoro to potrawa dosc popularna we Wloszech, zwlaszcza na Sycylii. Oczywiscie istnieje wiele sposobow na jej przygotowanie - tyle ile kucharek tyle odmian tej potrawy. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
i przyprawiamy galka muszkatalowa i sola. Przygotowanie potrawy Naczynie zaroodporne smarujemy niewielka iloscia beszamela. Na nalesnik nanosimy grilowany plaster baklazana potem porcje masy serowej Zobacz więcej
Jolanta kolanowska
Jolanta kolanowska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
mojacalabria
Sos cebulowo-sliwkowy

Sos cebulowo-sliwkowy 49

0
{{headerMessage}}
gesty dolewamy nieco wody lub zimnego mleka ). Uwaga! Gorace potrawy nigdy nie miksujemy z zamknietym blenderze jest to niebezpieczne,natomiast mozemy jak najbardziej korzystac w takiej sytuacji z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Powoli chyba muszę zaakceptować myśl, że święta się skończyły i znów nadeszła szara rzeczywistość :-( do następnych świąt jeszcze daleko a mnie lenistwo życiowe jakoś nie opuszcza. Więc wraz z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pyszne,proste szybkie danie lubiane przez wszystkich,szczegolnie dzieci.To chyba najbardziej znana potrawa z jablek w kuchni polskiej.Jablek nie powinno zabraknac w zadnej diecie,bo maja nie tylko Zobacz więcej
{{headerMessage}}
... idealny na zimowe, gorace, sycące danie. Eintopf Składniki: nieduża biała kapusta kilogram łopatki wieprzowej pokrojonej w kostkę 50 dag schabu z kością - pokrojony w plastry 4 pomidory (użyłam Zobacz więcej
majka
majka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
kalejdoskop kulinarny
Linguine avellinesi.

Linguine avellinesi. 125

1
{{headerMessage}}
To niesamowite jak gusta kulinarne zmieniaja sie podczas naszego zycia... Podobno co 7 lat zmienia sie nasz smak czego ja jestem zywym przykladem :) Jeszcze do niedawna nie cierpialam pora, cebuli i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
z ziolami, cebula z wbitym w nia gozdzikiem oraz kawalkami marchwi. Gotuje calosc pod przykryciem okolo 25 minut. Uwaga: w przypadku soczewicy jak i wszytskich strackzowych nie solimy dania na Zobacz więcej
{{headerMessage}}
naprawde czesto ,bo jest zdrowa i daje wspaniale zolte zabarwienie potrawom. Zapraszam! Pierogi ze szpinakiem i serem " na stojaco" Przepis na 4 porcje Ciasto .400 gr maki pszennej .1 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
ryzem pilau. W tym momencie mam ochote zlapac pierwszy pociag do Londynu i zjesc talerz porzadnej kormy! Dzieki jakosci i smaku swoich potraw zyskali w nas stalych bywalcow, przy okazji wizyt w Zobacz więcej
Kochaj Indie
Kochaj Indie Obserwuj blogaObserwujesz bloga
KochajIndie
(bez tytułu)

(bez tytułu) 124

1
{{headerMessage}}
do smaku 1. W garnku rozgrzej ghee i na gorace wrzuc ryz, Podsmaz do momentu az wiekszosc ziaren zmieni kolor na bialy z przezroczystego. Zalej 1 litrem wody, dodaj gozdziki, karadamon i cynamon, sol Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ta potrawa jest znana jak Polska dluga i szeroka,,a czy we Wloszech jest podobnie?--zdecydowanie tak!!!! Jakkolwiek nazwiemy --to zawsze beda "kluchy"-wiec maja absolutne "wziecie ". Jezeli sie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, dodaj przyprawy i zurawine. Po uplywie kilku minut nie wiecej niz 3) dodaj krewetki i samphire. Przykrec ogien i duz do momentu az krewetki sa gorace (jesli uzywasz surowych podsmaz do momentu az sa Zobacz więcej
emilia
emilia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Turcja od kuchni
Lokma - tureckie pączki

Lokma - tureckie pączki 95

0
{{headerMessage}}
zabiera wiele czasu ani trudu. Dziś lokma jest częstym gościem na tureckich stołach. W Izmirze - gdzie mieszkam lokma jest popularna z jeszcze innego względu. Jest potrawą rozdawaną podczas świąt, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Polenta-magiczna potrawa,gosci na wloskich stolach i co wazne ma tam niemal centryczna pozycje-dlaczego magiczna? Przygotowuje sie ja z maczki kukurydzianej,a raczej z "kaszy" kukurydzianej no i Zobacz więcej