potrawy mięsne

Moje przeliczniki: 1 szklanka [cup] = 235 ml 1/2 szklanki = 120 ml 1/3 szklanki = 80 ml 1/4 szklanki =60 ml 1 łyżka stołowa = 14,79 ml 1 łyżeczka = 4,93 ml 1/2 łyżeczki = 2,46 ml 1/4 łyżeczki = 1,23 Zobacz więcej
Sos morelowy powstał z myślą o tych, którzy lubią połączenie smaku mięsa z lekką słodyczą. Ja do takich osób zdecydowanie należę, więc dla mnie taka para, to para idealna. Taki sam sos można zrobić z Zobacz więcej
Trochę inna odmiana duszonej, podsmażonej wołowiny ze słodkawym i lekko kwaskowym sosem. Ciekawa alternatywa dla tradycyjnych potraw mięsnych. Można podawać z Zobacz więcej
Tomek Lach
Tomek Lach Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Zajadam.pl
Faszerowane cukinie

Faszerowane cukinie 159

3
Cukinia to warzywo, które daje duże pole do kulinarnego popisu. Stanowi świetny dodatek do wielu potraw mięsnych, ale równie dobrze... zobacz › Zobacz więcej
Dynię zmieszać ze startymjabłkiem, pokropić lekko sokiem z cytryny , dodać do smaku soli , cukru ipieprzu Rodzynki namoczyć , po 5 -10 min osączyć Wszystkie składniki wymieszać dodać majonez i Zobacz więcej
Idealny sos do wędlin i innych mięsnych potraw. Wystarczy wymieszać, doprawić i gotowe- w 5 minut! Składniki: 1 szklanka dżemu żurawinowego, szklanki startego chrzanu, 1 łyżka musztardy, sok z Zobacz więcej
Pilavy, pilavy, pilavy....Ile wersji pilawów jest w Turcji trudno zliczyć. Danie popuarne i uwielbiane przez Turków. Może być dodatkiem do potraw mięsnych jak i warzywnych. Do dań z pilawem bardzo Zobacz więcej
KuchenneWariacje
KuchenneWariacje Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchenne Wariacje
Gruszka

Gruszka 195

0
Gruszka to fantastyczny słodki owoc, który można wykorzystać na różne sposoby, dlatego też w najbliższym czasie zamieszczę kilka potraw czy też słodkości zawierających właśnie gruszeczki. Będą to Zobacz więcej
karkówka Nie da się ukryć, że przyszła jesień. W tak chłodne dni szukamy przede wszystkim rozgrzewających potraw. Czytelnicy mojego bloga najchętniej zaglądają do przepisów na nalewki. Na drugim Zobacz więcej
uszepti
uszepti Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smaczne Przepisy
Leczo

Leczo 707

1
Leczo, to węgierska potrawa na bazie papryki i mięsa. Leczo powinno być dość ostre, jednak warto doprawiać zgodnie z indywidualnymi preferencjami. Leczo smakuje zarówno ze świeżym pieczywem jak i Zobacz więcej
Wesołych Świąt! Drodzy czytelnicy! Już jutro na Naszych stołach pojawią się nie tylko kolorowe jajeczka, ale również poświęcone potrawy, kolorowe ciasta, mazurki i potrawy mięsne. Chciałabym Wam Zobacz więcej
świetny dodatek do dań mięsnych, warzywnych, wytrawnych placuszków i potraw z grilla 4 średnie pomidory 1 średnia zielona papryka 1 cebula siekana pietruszka, szczypiorek, bazylia, tymianek, Zobacz więcej
Bardzo orzeźwiający NAPÓJ MARCHWIOWO-PORZECZKOWY, jest znakomitym dodatkiem do obiadu. Będzie świetnie pasował np. do cielęcych zrazików w sosie węgierskim . Idealnie smakuje także z potrawami z Zobacz więcej
RainDrop
RainDrop Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Passionfruit
Pikantny sos Buffalo

Pikantny sos Buffalo 189

0
Sos Buffalo jest nieodłącznym składnikiem skrzydełek Buffalo (Buffalo Wings)jest jednak na tyle smaczny i uniwersalny, że może towarzyszyć dowolnym potrawom, zarówno mięsnym, jak i rybnym czy Zobacz więcej
Jedna z tradycyjnych potraw mięsnych (zaraz obok schabowego, kotletów mielonych czy bitek). Składniki: 1 kg mięsa wołowego 2 cebule 20 dag chleba żytniego 1 jajo 2 łyżki masła 2 szklanki bulionu sól, Zobacz więcej
Chutney (czyt. czatnej) to gęsty sos wywodzący się z kuchni indyjskiej, używany do potraw mięsnych i wegetariańskich. Sporządzany jest z owoców i warzyw, z rodzynkami, czosnkiem, cebulą, musztardą i Zobacz więcej
Galaretki mięsne robię bardzo często. Wieprzowe, wołowe, z drobiu, mieszane. Tym razem na Wielkanoc w planie była mała porcja galaretek z kurczaka. A , że kupiłam na Święta gęsią pierś to przy okazji Zobacz więcej
Bardzo aromatyczna mieszanka przypraw według receptury amerykańskiego szefa kuchni Briana Polcyna specjalizującego się w daniach kuchni francuskiej, a zwłaszcza w wyrobach mięsnych. Tę mieszankę Zobacz więcej
w kategorii Kino i Kuchnia, kuchnia francuska, potrawy, PRZEPISY i oznaczony tagami Cailles en sarcophagi, ciasto francuskie, foie gras, Przepiórki w sarkofagach, trufle, Uczta Babette. Dodaj Zobacz więcej