potrawy z cielęciny

{{headerMessage}}
Wiele jest smacznych potraw, które w nazwie mają czyjeś imię lub nazwisko. Trafiają do codziennego użytku stając się synonimem dań, które tylko w pewnym stopniu odzwierciedlają oryginał (np. „ Zobacz więcej
{{headerMessage}}
{{headerMessage}}
"Mięsa - najlepsze potrawy i marynaty" książka wydawnictwa Świat książki, można kupić ją tutaj. W książce znajdziemy prawie 100 przepisów na mięsa, tajemnicą każdego mięsa jest marynata. Książka jest Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Klasyczne danie pod nazwą vitello tonnato przygotowuje się z marynowanej i lekko ugotowanej cielęciny (tak, żeby była różowa i delikatna w środku) w białym winie z warzywami. Następnie sos Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dziś potrawa w sam raz na upały cielęcina z dużą ilościa przepysznych warzyw. Uwielbiam takie potrawy. Wrzucam wszystko na głęboką patelnie i gotowe :) Szybko i zdrowo. Etli türlü czyli turecki gulasz Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Na zdjęciu nie wyglądają zbyt pięknie, ale zabrakło czasu na zrobienie lepszego zdjęcia...Danie nabrało specyficznego smaku i aromatu dzięki użyciuprzyprawy do mięs Marsyl.. 1 kg żeberek 1 kg młodej Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Łazanki to danie typu „lepiej smakuje niż wygląda” Łatwe do przygotowania, najwięcej czasu zajmuje poszatkowanie kapusty (przynajmniej mnie). Różne są wersje tej potrawy, u mnie dzisiaj z białą Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Saltimbocca*, torodzaj popularnejwłoskiejpotrawy, któraprzyrządzana jest z rozbitego płatacielęcinyorazszynki, z dodatkiem szałwii,zwijana w rulon i obsmażana z dodatkiem białegowina. Nieraz Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Bardzo smaczny gulasz, inny w smaku od tych tradycyjnych i dobrze nam znanych. Aromatyczny dzięki przyprawie ras el hanout, a pożywny i sycący dzięki dodatkowi ciecierzycy. W Maroku do większości tego Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ziele angielskie Jamajskie Prymat ma zniewalający aromat, w którym rozpoznać można nuty kardamonu, goździków, cynamonu, gałki muszkatołowej, pieprzu i wielu innych lubianych przypraw. Całe ziarna Zobacz więcej
Mirabelka
Mirabelka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Mirabelkowy blog
Szaszłyki w stylu arabskim

Szaszłyki w stylu arabskim 165

0
{{headerMessage}}
Szaszłyki są nieodłącznym elementem kuchni krajów arabskich. Oczywiście istnieje milion wersji przyrządzania i podania takiej potrawy. Najczęściej wukorzystuje się mięso jagnięce, ale cielęcina czy Zobacz więcej
agga
agga Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Na talerzu
Kwiaty do ozdabiania

Kwiaty do ozdabiania 84

0
{{headerMessage}}
Stanowi idealne uzupełnienie owoców mango i pikantnych sałatek. Ze skorupką cukrową znakomicie pasuje do deserów i naleśników. Jest nieodzownym zielem kuchennym. Jego liście, kwiaty i pączki nadają Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ciekawe podejście do klasyki, czyli kotleta cielęcego. Pietruszka jest często niedoceniana, a jej smak jest tak ciekawy, że warto go włączać w potrawy poza zupami. Pesto: solidna garść listków Zobacz więcej
karolcia_zip
karolcia_zip Obserwuj blogaObserwujesz bloga
www.kuchniacaroline.pl
Koperek suszony

Koperek suszony 41

0
{{headerMessage}}
15 lipca 2012 by Caroline Firma MARSYLmnie koperkiem suszonym, który przetestowałam przy przygotowaniu kapusty na krótko. Koperek uprawiany jest prawie na całym świecie. Posiada silny aromat i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Danie lekkostrawne, bardzo delikatneoraz bogate w żelazo, cynk, magnez, kwas foliowy i wit. B12. Do potrawy warto dodać kaszę, pieczone ziemniaki lub ryż. Polecam również osobom stosującym zasady Zobacz więcej
{{headerMessage}}
skracamy czas pieczenia. "Indyk madras" ma delikatną, niemal kremową konsystencję, która idealnie współgra z ostrawym, aromatycznym sosem. Bardzo aromatycznym, bo przyprawa madras składa się z: Zobacz więcej
{{headerMessage}}
włoskich lub maku sprawdza się wszędzie, gdzie standardowym dodatkiem jest wanilia lub gorzki migdał – a gdzie poszukuje się bardziej ciekawej nuty. Crème brûlée intrygująca w połączeniu z foie gras, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Święta to szczególne dni, kiedy w koło unosi się wiele zapachów smacznych potraw, a my dosłownie zjadamy je oczami. Jednym z takich dań są bez wątpienia jaskółcze jaja, znane i bardzo lubiane. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Święta to szczególne dni, kiedy w koło unosi się wiele zapachów smacznych potraw, a my dosłownie zjadamy je oczami. Jednym z takich dań są bez wątpienia jaskółcze jaja, znane i bardzo lubiane. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
i tam, dzięki czemu smak potrawy jest niesamowity. W przypadku braku kokosowego mleka można je zastąpić naturalnym jogurtem. Końcowy efekt będzie również całkiem niezły. Co do mięsa lub ryby w tym Zobacz więcej