potrawy z dziczyzny

Ladyessex
Ladyessex Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Jedzenie z Pasją
Borówka do mięs

Borówka do mięs 169

0
Lekko gorzka i cierpka, a do tego słodka. Dżem z borówki brusznicy z dodatkiem kwaśnych, wiejskich jabłek to idealny dodatek do potraw z dziczyzną. Zobacz więcej
Cześć =) W ubiegłą niedzielę mój ojciec obchodził 60-te urodziny i z tej okazji zaprosił całą rodzinę do podinowrocławskiego Zajazdu "Pod Kogutkiem". Uroczystość była bardzo udana, a goście zadowoleni Zobacz więcej
Cześć =) Specjalnością naszego bloga i tym, co między innymi odróżnia nas od innych, jest spora ilość prezentowanych potraw z dziczyzny. Najlepszą porą na dziczyznę jest jesień i zima. Wtedy właśnie Zobacz więcej
majeczkaaa2
majeczkaaa2 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Wanilia z cynamonem...
Tymianek

Tymianek 89

0
z góry na dół, wzdłuż łodygi. Zastosowanie: - szerokie, do potraw gotowanych i pieczonych; - niezastąpiony dodatek do potraw tłustych; - szczegóknie polecany do zup, sosów, ziemniaków, potraw z Zobacz więcej
Cześć =) Specjalnością naszego bloga i tym, co między innymi odróżnia nas od innych, jest spora ilość prezentowanych potraw z dziczyzny. Spowodowane jest to moim zamiłowaniem do łowiectwa i wspaniałym Zobacz więcej
"Mięsa - najlepsze potrawy i marynaty" książka wydawnictwa Świat książki, można kupić ją tutaj. W książce znajdziemy prawie 100 przepisów na mięsa, tajemnicą każdego mięsa jest marynata. Książka jest Zobacz więcej
Specjalnością naszego bloga i tym, co przede wszystkim będzie odróżniać nas od innych, będzie spora ilość prezentowanych potraw z dziczyzny. Spowodowane jest to moim zamiłowaniem do łowiectwa, chęcią Zobacz więcej
Specjalnością naszego bloga i tym, co przede wszystkim będzie odróżniać nas od innych, będzie spora ilość prezentowanych potraw z dziczyzny. Spowodowane jest to moim zamiłowaniem do łowiectwa, chęcią Zobacz więcej
Cześć =) Specjalnością naszego bloga i tym, co między innymi odróżnia nas od innych, jest spora ilość prezentowanych potraw z dziczyzny. Spowodowane jest to moim zamiłowaniem do myślistwa i wspaniałym Zobacz więcej
15 sierpnia 2012 by Caroline Czosnek granulowany to moja kolejna nad wyraz często używana przyprawa. Czosnek poza zastosowaniem przyprawowym, ma także silne właściwości antybiotyczne i wzmacniające Zobacz więcej
. Abcmojejkuchni 3. Arcia 4. Bożena62 5. Anna 6. Kawoszka 7. Barbara 8. Szana 9. Dziunia_1951 10.Wierzbamara Gratulujemy i zachęcamy do pozostania z nami. Wszyscy zwycięzcy otrzymają maila z prośbą o Zobacz więcej
na ucztę dla podniebienia :) I bardzo się cieszę, że wreszcie Białystok zaczyna „kulinarnie wybijać się”, nie tylko sieciówkami, pizzeriami, ale i oryginalnymi lokalami, które w swoich kartach mają Zobacz więcej
Oto przepis na pierwszą z potraw, które przygotowywaliśmy w sobotę na warsztatach „Smaki dziczyzny”. Składniki na 2 osoby: 50 dag comber sarni wędzony marchew pietruszka pół małego pora 2 łyżki Zobacz więcej
z jelenia z borowikami zapiekany w cieście francuskim oraz pasztet z dzika. Przepisy podam później. Było pysznie i ciekawie. Dowiedziałam się m.in jak w warunkach domowych uwędzić mięso i poznałam Zobacz więcej
harmonizuje z niektórymi potrawami mięsnymi (baranina, dziczyzna) i rybami. Rozmaryn poprawia smak zup jarzynowych, ciemnych sosów, smażonych ziemniaków i pizzy. Szczególnie dobrze komponuje się z Zobacz więcej
kanapki z pasztetem (teryną) z kaczki. Jest to pasztet domowej roboty, wykonany przez żonę znajomego myśliwego, z upolowanej przez niego kaczki. Pasztet taki można kupić również w sklepie. Pasztet z Zobacz więcej
oldfork
oldfork Obserwuj blogaObserwujesz bloga
oldfork
Liście laurowe

Liście laurowe 121

0
są do marynowania grzybów, śledzi i ogórków. Stosujemy je także do kwaszenia np. kapusty. Stosowane są do: peklowania mięs pasztetów gulaszu zupy grochowej/fasolowej kapuśniaku, barszczu czerwonego, Zobacz więcej
Ziele angielskie Jamajskie Prymat ma zniewalający aromat, w którym rozpoznać można nuty kardamonu, goździków, cynamonu, gałki muszkatołowej, pieprzu i wielu innych lubianych przypraw. Całe ziarna Zobacz więcej
Zapraszamy do udziału w naszej czwartej akcji kulinarnej "Kuchnia gruzińska". Akcja będzie trwała przez miesiąc - od 9 listopada do 9 grudnia 2013 r. Przepisy należy dodawać naDurszlakulub wrzucać Zobacz więcej
, którą przygotowałem razem z moją koleżanką, która również specjalizuje się w kuchni myśliwskiej. Dzik podany został z buraczkami i kartoflami. Zachęcam wszystkich do samodzielnego przygotowania Zobacz więcej