potrawy z dziczyzny

Ladyessex
Ladyessex Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Jedzenie z Pasją
Borówka do mięs

Borówka do mięs 161

0
Lekko gorzka i cierpka, a do tego słodka. Dżem z borówki brusznicy z dodatkiem kwaśnych, wiejskich jabłek to idealny dodatek do potraw z dziczyzną. Zobacz więcej
Cześć =) W ubiegłą niedzielę mój ojciec obchodził 60-te urodziny i z tej okazji zaprosił całą rodzinę do podinowrocławskiego Zajazdu "Pod Kogutkiem". Uroczystość była bardzo udana, a goście zadowoleni Zobacz więcej
Cześć =) Specjalnością naszego bloga i tym, co między innymi odróżnia nas od innych, jest spora ilość prezentowanych potraw z dziczyzny. Najlepszą porą na dziczyznę jest jesień i zima. Wtedy właśnie Zobacz więcej
majeczkaaa2
majeczkaaa2 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Wanilia z cynamonem...
Tymianek

Tymianek 74

0
Tymianek(kuchniafrancuska) - przyprawa o silnym aromacie i gorzkim posmaku. Tymianek pochodzi z rejonu Morza Śródziemnego, a obecnie uprawiany jest w całej Europie. Świeży tymianek dodajemy do potrawy Zobacz więcej
Cześć =) Specjalnością naszego bloga i tym, co między innymi odróżnia nas od innych, jest spora ilość prezentowanych potraw z dziczyzny. Spowodowane jest to moim zamiłowaniem do łowiectwa i wspaniałym Zobacz więcej
"Mięsa - najlepsze potrawy i marynaty" książka wydawnictwa Świat książki, można kupić ją tutaj. W książce znajdziemy prawie 100 przepisów na mięsa, tajemnicą każdego mięsa jest marynata. Książka jest Zobacz więcej
Specjalnością naszego bloga i tym, co przede wszystkim będzie odróżniać nas od innych, będzie spora ilość prezentowanych potraw z dziczyzny. Spowodowane jest to moim zamiłowaniem do łowiectwa, chęcią Zobacz więcej
Specjalnością naszego bloga i tym, co przede wszystkim będzie odróżniać nas od innych, będzie spora ilość prezentowanych potraw z dziczyzny. Spowodowane jest to moim zamiłowaniem do łowiectwa, chęcią Zobacz więcej
Cześć =) Specjalnością naszego bloga i tym, co między innymi odróżnia nas od innych, jest spora ilość prezentowanych potraw z dziczyzny. Spowodowane jest to moim zamiłowaniem do myślistwa i wspaniałym Zobacz więcej
ostry, palący i słodkawy smak. Dodaję ją praktycznie do każdej przyrządzanej potrawy, przyprawiam nim mięsa, doprawiam sałatki i sosy, posypuję pizzę, zapiekanki i tosty. Producent poleca czosnek Zobacz więcej
Jakokiełznać kapryśną dziczyznę, co pewna mama robiła, żeby przygotowywane przez nią potrawy były dłużej ciepłe, jakim obrusem udekorować stół,co teściowa wie o brudnych garnkach – między innymite Zobacz więcej
na ucztę dla podniebienia :) I bardzo się cieszę, że wreszcie Białystok zaczyna „kulinarnie wybijać się”, nie tylko sieciówkami, pizzeriami, ale i oryginalnymi lokalami, które w swoich kartach mają Zobacz więcej
Oto przepis na pierwszą z potraw, które przygotowywaliśmy w sobotę na warsztatach „Smaki dziczyzny”. Składniki na 2 osoby: 50 dag comber sarni wędzony marchew pietruszka pół małego pora 2 łyżki Zobacz więcej
Wczoraj po raz pierwszy uczestniczyłam w warsztatach kulinarnych organizowanych przez Makro. Naszym zadaniem było przyrządzenie potraw z dziczyzny, która była tematem przewodnim tego spotkania. Pod Zobacz więcej
harmonizuje z niektórymi potrawami mięsnymi (baranina, dziczyzna) i rybami. Rozmaryn poprawia smak zup jarzynowych, ciemnych sosów, smażonych ziemniaków i pizzy. Szczególnie dobrze komponuje się z Zobacz więcej
kanapki z pasztetem (teryną) z kaczki. Jest to pasztet domowej roboty, wykonany przez żonę znajomego myśliwego, z upolowanej przez niego kaczki. Pasztet taki można kupić również w sklepie. Pasztet z Zobacz więcej
oldfork
oldfork Obserwuj blogaObserwujesz bloga
oldfork
Liście laurowe

Liście laurowe 111

0
Liść laurowy znamy również jako ziele laurowe, wawrzyn czy liść bobkowy. Ma dość przyjemny korzenny zapach i gorzkawy smak. Liście najlepiej dodawać w całości do potraw jednaj można do niektórych dań Zobacz więcej
. Zielem angielskim przyprawiamy różne mięsa, takie jak baraninę, wieprzowinę, cielęcinę, a także kiełbasy i konserwy mięsne. Dodaje się je także do marynat, sosów i tłustych potraw, które uzyskują Zobacz więcej
smakoszom, ze względu na niewystępujące nigdzie indziej połączenia smaków i ciekawe sposoby przyrządzania i podawania potraw. Gruzja to kraj skąpanych w ciepłym słońcu zboczy gór na których uprawia Zobacz więcej
Cześć =) Specjalnością naszego bloga i tym, co między innymi odróżnia nas od innych, jest spora ilość prezentowanych potraw z dziczyzny. Spowodowane jest to moim zamiłowaniem do myślistwa oraz Zobacz więcej