potrawy z dzika w słoikach

MamaKini
MamaKini Obserwuj blogaObserwujesz bloga
W garze mieszane
Gulasz drobiowy

Gulasz drobiowy 1401

0
przez nas produkty są fantastycznym uzupełnieniem potrawy. Pieczarki dodają naturalnego smaku, delikatności na podniebieniu i uzupełniają gulasz a przyprawa, Kurczak dziki jest niezastąpiona, nie Zobacz więcej
Laktoowo
Laktoowo Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Lakto Owo
Jesień Oh My God

Jesień Oh My God 103

0
Po urlopie rzeczy znowu dzieją się w psycho-trybie, pędzę i ganiam. W trzy dni nie wiedzieć skąd nagle przyszły przymrozki i nie można już myć rano głowy, zaczął się sezon grzewczy i na cienkie Zobacz więcej
bigos, albo coś "a la bigos". Inspirowałam się przepisem z książki "Dzika kuchnia" Łukasza Łuczaja. Ingrediencje: pół kilo kapusty kiszonej (prawdziwej kiszonej, nie kwaszonej, która jest z dodatkiem Zobacz więcej
. Papier ryżowy moczymy na chwilę w wodzie, następnie układamy na desce. Na papier wykładamy porcję farszu i zwijamy. Postępujemy tak z pozostałymi składnikami. Sajgonki smażymy na patelnio dobrze Zobacz więcej
Codogara
Codogara Obserwuj blogaObserwujesz bloga
codogara
Bigos myśliwski

Bigos myśliwski 96

1
Bigos myśliwski nie ma swojego odpowiednika w innych krajach. To oryginalna nigdzie indziej niewystępująca potrawa (chyba, że w słoikach na wyspach Brytyjskich). Przez długie lata do jego Zobacz więcej
Witam jak juz wiecie miałam zablokowany dostęp do bloga ponieważ padł mi dysk…same problemy na szczęście już wszystko odzyskane! i jestem z Wami na pierwszy strzał rzucam potrawę chińską z dzikim Zobacz więcej
przejechać z nimi całą Polskę :) Kolejnym stoiskiem, na którym zatrzymałem się i zacząłem degustację to stoisko z wędlinami i kiełbasami wiejskimi. Jednak nie ma co swojskie wyroby. Nabyłem do domu Zobacz więcej
dziczyzny. Smakuje i pachnie knieją oraz wiatrem. W poniższej wersji, sarna została podana z kartoflami ugotowanymi na parze, polana sosem grzybowym, pochodzącym z potrawy. Do dziczyzny wyśmienicie Zobacz więcej
Cukier różany jest wspaniałym dodatkiem do słodkich wypieków. Nadaje potrawie pięknego różanego zapachu. Najlepiej stosować go do różnego rodzaju biszkoptów i mas. Jedynym warunkiem jest posiadanie Zobacz więcej
Apetyt Smaku
Apetyt Smaku Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Apetyt Smaku
Nalewka Różana

Nalewka Różana 2865

3
Pierwszy raz tą nalewkę zrobiłam rok temu. W tym roku nie mogłam nie zrobić kolejnej. Likier różany jest przepyszny! Jest słodki, gęsty i baaardzo aromatyczny. Ja najczęściej używam go podczas Zobacz więcej
Dzisiaj kilka kolejnych szybkich pomysłów z serii 'Każda wariatka ma w słoiku kwiatka'. Pąki dzikiego bzu w zalewie octowej Jeżeli u Was również nie kwitnie jeszcze dziki bez, proponuję jak najprędzej Zobacz więcej
monika
monika Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia nasza polska
Zakwas na żur

Zakwas na żur 25

0
Kwaśne zupy są dla kuchni polskiej, i ogólnie – kuchni słowiańskiej, bardzo typowe. Ich podstawę stanowią kiszone rośliny – buraki, dziki barszcz, szczaw, kapusta, ogórki, niekiedy nawet grzyby, a Zobacz więcej
lubisz bardzo pikantnych potraw) 1 łyżeczka kminu rzymskiego pół łyżeczki ziarenek pieprzu pół łyżeczki kurkumy 1 łyżeczka soli Wykonanie: Do garnka wlej ocet i dodaj cukier, kiedy zacznie bulgotać Zobacz więcej
Dzika róża w syropie - Przetwory - W kuchni i ogrodzie - bloog.pl Bloog Kuchnia załóż bloga zaloguj MENU W kuchni i ogrodzie Dzika róża w syropie (30.09.2014)Buraczki konserwowe Zobacz więcej
? Macie dzień czy dwa na przygotowania. Ja postanowiłam pokazać po prostu to, co robiłam ostatnimi dniami i opowiedzieć troszkę o adaptogenach, czyli substancjach roślinnych podnoszących odporność. Zobacz więcej
z kurczakiem,papryką i mozzarellą (30.10.2014)Dzika róża w syropie (30.09.2014)Buraczki konserwowe (30.09.2014) Sałatki Szybka sałatka z czerwoną fosolą i selerem konserwowym 28. 11.2014 | 20:28 Zobacz więcej
i używany jako dodatek do potraw słodkich. Czarny jest jak dziki kociak. Ma mocno korzenny, by nie powiedzieć wędzony aromat i wymaga dużej ostrożności. Oba ziarna z jabłkami czy dynią stanowią Zobacz więcej
dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam. Zobacz więcej
. Zajmuję się też promocją bloga i przepisów. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", Zobacz więcej
O leczniczych właściwościach czosnku nie trzeba wspominać. Jest dobry na wszystko. Moja mama mawiała, że jest dobry na wszelkie bolanie i kuśki stawanie. Zapewne miała rację. Teraz tego wątku rozwijać Zobacz więcej