potrawy z dzika w słoikach

MamaKini
MamaKini Obserwuj blogaObserwujesz bloga
W garze mieszane
Gulasz drobiowy

Gulasz drobiowy 1405

0
przez nas produkty są fantastycznym uzupełnieniem potrawy. Pieczarki dodają naturalnego smaku, delikatności na podniebieniu i uzupełniają gulasz a przyprawa, Kurczak dziki jest niezastąpiona, nie Zobacz więcej
Laktoowo
Laktoowo Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Lakto Owo
Jesień Oh My God

Jesień Oh My God 108

0
Po urlopie rzeczy znowu dzieją się w psycho-trybie, pędzę i ganiam. W trzy dni nie wiedzieć skąd nagle przyszły przymrozki i nie można już myć rano głowy, zaczął się sezon grzewczy i na cienkie Zobacz więcej
bigos, albo coś "a la bigos". Inspirowałam się przepisem z książki "Dzika kuchnia" Łukasza Łuczaja. Ingrediencje: pół kilo kapusty kiszonej (prawdziwej kiszonej, nie kwaszonej, która jest z dodatkiem Zobacz więcej
. Papier ryżowy moczymy na chwilę w wodzie, następnie układamy na desce. Na papier wykładamy porcję farszu i zwijamy. Postępujemy tak z pozostałymi składnikami. Sajgonki smażymy na patelnio dobrze Zobacz więcej
Codogara
Codogara Obserwuj blogaObserwujesz bloga
codogara
Bigos myśliwski

Bigos myśliwski 112

1
Bigos myśliwski nie ma swojego odpowiednika w innych krajach. To oryginalna nigdzie indziej niewystępująca potrawa (chyba, że w słoikach na wyspach Brytyjskich). Przez długie lata do jego Zobacz więcej
Witam jak juz wiecie miałam zablokowany dostęp do bloga ponieważ padł mi dysk…same problemy na szczęście już wszystko odzyskane! i jestem z Wami na pierwszy strzał rzucam potrawę chińską z dzikim Zobacz więcej
przejechać z nimi całą Polskę :) Kolejnym stoiskiem, na którym zatrzymałem się i zacząłem degustację to stoisko z wędlinami i kiełbasami wiejskimi. Jednak nie ma co swojskie wyroby. Nabyłem do domu Zobacz więcej
zawartości mioglobiny, która jest źródłem dobrze przyswajalnego żelaza. Dla mnie, jedną z najważniejszych cech dziczyzny jest fakt, że mięso to jest wolne od paszy wzbogacanych substancjami Zobacz więcej
Cukier różany jest wspaniałym dodatkiem do słodkich wypieków. Nadaje potrawie pięknego różanego zapachu. Najlepiej stosować go do różnego rodzaju biszkoptów i mas. Jedynym warunkiem jest posiadanie Zobacz więcej
Apetyt Smaku
Apetyt Smaku Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Apetyt Smaku
Nalewka Różana

Nalewka Różana 2913

3
Pierwszy raz tą nalewkę zrobiłam rok temu. W tym roku nie mogłam nie zrobić kolejnej. Likier różany jest przepyszny! Jest słodki, gęsty i baaardzo aromatyczny. Ja najczęściej używam go podczas Zobacz więcej
Dzisiaj kilka kolejnych szybkich pomysłów z serii 'Każda wariatka ma w słoiku kwiatka'. Pąki dzikiego bzu w zalewie octowej Jeżeli u Was również nie kwitnie jeszcze dziki bez, proponuję jak najprędzej Zobacz więcej
monika
monika Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia nasza polska
Zakwas na żur

Zakwas na żur 27

0
Kwaśne zupy są dla kuchni polskiej, i ogólnie – kuchni słowiańskiej, bardzo typowe. Ich podstawę stanowią kiszone rośliny – buraki, dziki barszcz, szczaw, kapusta, ogórki, niekiedy nawet grzyby, a Zobacz więcej
lubisz bardzo pikantnych potraw) 1 łyżeczka kminu rzymskiego pół łyżeczki ziarenek pieprzu pół łyżeczki kurkumy 1 łyżeczka soli Wykonanie: Do garnka wlej ocet i dodaj cukier, kiedy zacznie bulgotać Zobacz więcej
Dzika róża w syropie - Przetwory - W kuchni i ogrodzie - bloog.pl Bloog Kuchnia załóż bloga zaloguj MENU W kuchni i ogrodzie Dzika róża w syropie (30.09.2014)Buraczki konserwowe Zobacz więcej
? Macie dzień czy dwa na przygotowania. Ja postanowiłam pokazać po prostu to, co robiłam ostatnimi dniami i opowiedzieć troszkę o adaptogenach, czyli substancjach roślinnych podnoszących odporność. Zobacz więcej
z kurczakiem,papryką i mozzarellą (30.10.2014)Dzika róża w syropie (30.09.2014)Buraczki konserwowe (30.09.2014) Sałatki Szybka sałatka z czerwoną fosolą i selerem konserwowym 28. 11.2014 | 20:28 Zobacz więcej
i używany jako dodatek do potraw słodkich. Czarny jest jak dziki kociak. Ma mocno korzenny, by nie powiedzieć wędzony aromat i wymaga dużej ostrożności. Oba ziarna z jabłkami czy dynią stanowią Zobacz więcej
dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam. Zobacz więcej
. Zajmuję się też promocją bloga i przepisów. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", Zobacz więcej
O leczniczych właściwościach czosnku nie trzeba wspominać. Jest dobry na wszystko. Moja mama mawiała, że jest dobry na wszelkie bolanie i kuśki stawanie. Zapewne miała rację. Teraz tego wątku rozwijać Zobacz więcej