potrawy z głogu

{{headerMessage}}
.,zachęcająca do eksperymentowania,gotowania, bawienia się smakami.Pan Wojciech Modest Amaro odkrywa przed nami bogactwo smaków z z zastosowaniem nowych technologii wykorzystujących zapomniane Zobacz więcej
{{headerMessage}}
W zeszłym roku Franek nauczył mnie robić szwedzką zupę z róży, którą bardzo polubiłam. W tym roku znalazłam przepis na polską zupę z dzikiej róży w książce Hanny Szymanderskiej 'Kuchnia polska. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, owocową kaszę, idealną do słodkich potraw deserów. SKŁADNIKI: 1/2 szkl suchej kaszy jaglanej z gruszkami EcoBlik 300 ml wrzątku 2 łyżki miodu 2 jajka 1 łyżka cukru brązowego 2 łyżki otrąb owsianych Zobacz więcej
{{headerMessage}}
gałki muszkatołowej rośnie w naturze w osnówce (po angielsku będzie to „red mace”), która na żywo wygląda tak: (zdjęcie za Wiki, tutaj pełne dane o autorze) Taką osnówkęzbierano i suszono, w Europie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, tym razem były naprawdę smaczne. Podane z aromatycznym pomidorowym sosem były naprawdę przepyszne! Podsumowanie: Jak na razie porcje są solidne, składniki z których zostały wykonane degustowane Zobacz więcej
{{headerMessage}}
potraw robiła Klaudyna Hebda z Ziołowego Zakątka) i rycin. Trochę przepisów. Ciekawostki. Parę felietonów. Kupiłam. Przeglądam, czytam, zamierzam zabrać na wakacje i eksperymentować. Podoba mi się Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Eksperymentuję z pieczeniem mięs wg bardzo starych pomysłów .Odtwarzam smaki takimi jakimi były przed wiekami. Już kilka podobnych potraw na stałe zagościło na naszym stole. Dziś przyszła pora na Zobacz więcej
Liska
Liska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
White Plate
Śledzie marynowane w oleju lnianym

Śledzie marynowane w oleju lnianym 460

1
{{headerMessage}}
Kiedyś ich nie znosiłam, dziś za nimi przepadam. Jedna z niewielu potraw, o które pytam gości, zanim podam je na stół: Czy jesz śledzie? Niektórzy uwielbiają, inni zapewniają, że nigdy nawet ich nie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Śledzie marynowane w oleju lnianym Autor: Halina Joskowska Opublikowano: 13 marca 2014 r. W naszej wielowiekowej tradycji, w okresie postu jemy śledzie, odstawiamy natomiast tłuste potrawy mięsne. To Zobacz więcej
pistachio-lo
pistachio-lo Obserwuj blogaObserwujesz bloga
pistachio-lo
Śledzie w oleju lnianym.

Śledzie w oleju lnianym. 327

0
{{headerMessage}}
innych potraw. Śledzie w oleju lnianym 500 g solonych śledzi 50 ml wody 5 goździków 5 liści laurowych 1/2 łyżeczki pieprzu w ziarnach 2 łyżeczki suszonych owoców głogu* 5 ziaren ziela angielskiego Zobacz więcej
Trzeci talerz
Trzeci talerz Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Trzeci talerz
Amoniaczki z boru

Amoniaczki z boru 113

1
{{headerMessage}}
amoniaku wywietrzał. Więcej dań kuchni podkarpackiej znajdziecie TUTAJ Amoniaczki znalazły się na Liście potraw regionalnych. Zarejestrowane na niej "amoniaczki" z województwa kujawsko-pomorskiego, Zobacz więcej
Krokodyl
Krokodyl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pomarańcza
Dzikie rośliny w kuchni

Dzikie rośliny w kuchni 83

0
{{headerMessage}}
miękkie listki, doskonale smakują surowe. Już nie musimy kupować sałaty masłowej. ;-)) Z kwiatów lipy można robić napar. Forsycja już przekwitła. Szkoda. Jej jadalne kwiatki wspaniale dekorują dania Zobacz więcej
ola
ola Obserwuj blogaObserwujesz bloga
ola domowa
Obiecany domowy ocet jabłkowy

Obiecany domowy ocet jabłkowy 740

1
{{headerMessage}}
wypieków bezglutenowo-wegańskich, więc może to dlatego). W słoikach czeka mus i tarte jabłka, a ja uwielbiam jabłkowy kompot zarówno na zimno, jak i na ciepło - szczególnie gdy za oknem dżdży. Z Zobacz więcej
justtryeat
justtryeat Obserwuj blogaObserwujesz bloga
justtryeat
Problemy z nadciśnieniem

Problemy z nadciśnieniem 81

1
{{headerMessage}}
czym nie chodzi tylko o dodawanie jej do potraw, ale również o wybór pokarmów, które są w nią ubogie- uważaj na przetworzoną , paczkowaną żywność, w której roi się od soli. Znajduje się ona w Zobacz więcej
{{headerMessage}}
w grudniu! Już teraz chciałabym Was zachęcić do zbierania owoców dzikiej róży i głogu, ponieważ z pewnością się nam przydadzą. Tymczasem, dziś zapraszam Was na kolejny przepis z pigwą: pieczeń Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, dzięki Wojciechowi Modestowi Amaro, swoje sekretne składniki. Każda nowa strona topięknie opisanyskładnik przewodni (jest ich 29), z ilustracją, a dodatkowo podparty zdjęciem potrawy, w której Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, kwiat lawendy, ziele rdestu ptasiego, ziele nawłoci, ziele przywrotnika, liść czarnej porzeczki, owoc dzikiej róży, owoc aronii, liść żywokostu. Sposób użycia: Napar: 3 łyżki ziół na 3szklanki wody Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pyry na Gaz: Chaczapuri imeruli - gruziński chleb serowy Pyry na Gaz "Pyry na gaz" to w mojej rodzinie hasło zapowiadające rodzinny posiłek. Zapraszam będzie pysznie! Strony Strona główna Przetwory Zobacz więcej
{{headerMessage}}
to przyjemność przygotowania czegoś po raz pierwszy. Czasem samo ugotowanie potrawy daje mi dużo satysfakcji. Fakt zrobienia czegoś „po raz pierwszy” – to nic, że świat kulinarny od dawna zna taką a Zobacz więcej
{{headerMessage}}
to przyjemność przygotowania czegoś po raz pierwszy. Czasem samo ugotowanie potrawy daje mi dużo satysfakcji. Fakt zrobienia czegoś „po raz pierwszy” – to nic, że świat kulinarny od dawna zna taką a Zobacz więcej