potrawy z golonki

Składniki: 1/2 kg kapusta kiszona, 30 dag groch, 3/4 łyżeczki pieprz czarny świeżo mielony, 2 łyżki olej, - do smaku maggi groch namoczyć na całą noc ugotować groch do miękkości z łyżką oleju i odlać Zobacz więcej
Prosta, łatwa do zrobienia surówka idealna do potraw z grilla, karkówki czy golonki!;) SKŁADNIKI: – ćwiartka młodej kapusty – biała rzepa – 2 ząbki czosnku – 4 – 5 łyżek śmietany – łyżeczka mielonego Zobacz więcej
za zielone pierogi fetą i suszonymi pomidorami, w 100% trafiłaś w mój gust wszystko co lubię w jednym miejscu a nagrodę specjalną książkę "Potrawy z ziemniaków" od mojego Mężczyzny dostanie Ewa Anna Zobacz więcej
Podgardle - nadaje się do wytopienia na smalec, jako dodatek do jarzyn gotowanych, a zwłaszcza kapusty, do bigosu, do gotowania jako dodatek do pasztetu. Karkówka - nadaje się do duszenia, smażenia na Zobacz więcej
sos do kanapek.. Sos czosnkowy Sos na bazie lekkiego majonezu z charakterystyczną nutą czosnku. Produkt ma szerokie zastosowanie – może być podawany jako dodatek do potraw sporządzanych na zimno lub Zobacz więcej
Co region to inna nazwa tej potrawy, u mnie są to zimne nóżki. Składniki: 2 golonki, 2 świńskie nogi (lub 4 łyżki żelatyny), 3 piersi z kurczaka, 4 marchewki, 2 pietruszki, 1 por, 1/2 selera, 1 puszka Zobacz więcej
A-Lisia
A-Lisia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Z zielonej kuchni
Kapuśniak

Kapuśniak 963

1
Sama się temu dziwię, ale mimo iż bardzo lubię kapuśniak, gotowałam go właśnie pierwszy raz w życiu. Zwykle jadam go w rodzinnym domu na specjalne zamówienie. Ciąża jednak sprawia, że mam ochotę na Zobacz więcej
Inspiracją dla potrawy było piwo Książęce Burgundowe Trzy Słody - uwarzone z dziką różą. Ma piękny kolor i bardzo specyficzny smak, więc niezależnie czy lubicie pić piwo czy nie, to świetnie nadaje Zobacz więcej
mam nowy szybkowar 5 litrów i 3,5 litra /"polecam SZYBKOWAR -Tureckie Garnki - zobacz"/, mam też od paru miesięcy szybkowar 9 litrowy /"zobacz TUTAJ"/, w którym już sporo potraw gotowałam i jestem Zobacz więcej
sosu, bez soli, produkt naturalny - skład: suszone pomidory, pieczarki suszone, liście laurowe, czosnek, cebula, seler, por, estragon, tymianek, natka pietruszki - przygotowanie: mieszankę namoczyć w Zobacz więcej
Uwielbiam kuchnię indyjską. Do tego stopnia, że ściągnęłam z Indii ich oryginalne mieszanki przypraw dorożnychmięs i ryb. Moim ulubionym daniem, i przyprawą jest własnie Madras Curry. Tym razem Zobacz więcej
Zupa jest słodka i delikatna w smaku. Gotowana na wywarze z indyka, jeśli chcemy możemy dodać do niej ugotowane mięso. Kapusta włoska ma bardzo dużo wartości odżywczych, a potrawy z niej są Zobacz więcej
Inspiracją dla potrawy było piwo Książęce Burgundowe Trzy Słody - uwarzone z dziką różą. Ma piękny kolor i bardzo specyficzny smak, więc niezależnie czy lubicie pić piwo czy nie, to świetnie nadaje Zobacz więcej
szybkowarze przez 2 godziny. Wrzucamy przyprawy. Gdy mięso odchodzi od kości oznacza, że jest już ugotowane i idealne do naszej potrawy. Obieramy kości z mięsa. Mięso wraz ze skórą kroimy drobno. Zobacz więcej
olejem kucharek, czosnek, paprykę wędzoną, garam masala wymieszać i natrzeć golonki, dzięki natarciu wcześniej olejem przyprawy się dobrze trzymają golonki włożyć do szybkowara 3,5 litra "polecam Zobacz więcej
przyprawę w płynie, wodę i zamknąć szybkowar - od chwili zasyczenia pary gotować na małym ogniu 35 minut, szybkowar otworzyć jak ciśnienie samo opadnie golonki są miękkie i smakują z kapustą i Zobacz więcej
Składniki: golonka wieprzowa 4 sztuki/średnie, czosnek niedźwiedzi Royal Brand 3 łyżki, papryka ostra mielona 3/4 łyżeczki, kucharek 2 łyżeczki, olej rzepakowy 4 łyżki, przyprawa do zup i potraw w Zobacz więcej