Przepis na potrawy z jagnięciny

Dzisiaj na obiad jagnięcina. Potrawa pochądząca z Pakistanu, w której trudno byłoby sie nie zakochać. Delikatne mięso, przełamane ostrością przypraw I delikatnością joguru, pozostawia u nas totalny Zobacz więcej
Uwielbiam przygotowywać dania z tadżin (inaczej tagine albo tajine). Potrawy z tego naczynia zawsze wychodzą mi obłędnie pyszne, a tak jakby robią się same Dodajesz tylko po kolei dobrze skomponowane Zobacz więcej
przepis na ok. 3 porcje – używając wołowiny na gulasz znacznie obniżymy koszt potrawy gulasz z jagnięciny 300 g pokrojonej w kostkę jagnięciny lub wołowiny na gulasz 2 marchewki 1 pietruszka 1 cukinia Zobacz więcej
Magiczny Garnek
Magiczny Garnek Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Magiczny Garnek
Spaghetti z jagnięciną

Spaghetti z jagnięciną 52

Spaghetti z jagnięciną - Magiczny Garnek O Nas Przepisy Śniadanie Dla dzieci Koktajle, napoje Przystawki, przekąski Sałatki Surówki warzywne Zupy i kremy Makarony Dania mięsne Dania obiadowe Ryby pod Zobacz więcej
Przepyszna potrawa kuchni osmańskiej. Nietypowe połączenie smaków jest tu najwikszym atutem. Mięso, słodycz kasztanów i moreli, lekki kwasek jaki nadają suszone porzeczki to bomba smaków którą musicie Zobacz więcej
Gotuj z Alą
Gotuj z Alą Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Gotuj z Alą
Stek z jagnięciny

Stek z jagnięciny 3775

Jagnięcina w Polsce niestety nie jest zbyt popularna. Trudno się dziwić, z jednej strony dość wysoka cena, a z drugiej, fakt, że jest to mięso młodego zwierzęcia. Może w regionach, gdzie hoduje się Zobacz więcej
jagnięcina lokalna Wspaniałe są te kotleciki jagnięce, prawda ? Nie jest to importowana jagnięcina z dalekich krajów , tylko z naszych rodzimych ras , o których odtworzenie dbają teraz naukowcy. Na Zobacz więcej
kimek
kimek Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smak Indii
Jagnięcina Dopiaza (Lamb Dopiaza)

Jagnięcina Dopiaza (Lamb Dopiaza) 233

Jagnięcina Dopiaza to jedno z dań, które z pewnością znajdziemy w menu większości restauracji serwujących potrawy kuchni indyjskiej. Początków tej potrawy należy szukać w sztuce kulinarnej czasów Zobacz więcej
Kamila
Kamila Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
ogrody babilonu
jagnięcina z groszkiem

jagnięcina z groszkiem 76

We Włoszech na Wielkanoc tradycyjnie podaje się jagnięcinę ze świeżym zielonym groszkiem. Danie takie jak to często je się na obiad w niedzielę wielkanocną, gdy cała rodzina zbiera się przy stole, by Zobacz więcej
Do przygotowania tego tadżinu wykorzystać można także cielęcinę, kozinę lub w ostateczności nawet drób jednakże ten już nada potrawie bardziej delikatnego, mniej aromatycznego charakteru. Od pewnego Zobacz więcej
Jagnięcina - turystyka kulinarna Niech Cię Zakole - Najsmaczniejszy BlogNajsmaczniejszy Blog Najsmaczniejszy Blog Najsmaczniejszy Blog – przepisy, recenzje restauracji Menu Skip to content Strona Zobacz więcej
Gulasz z jagnięciny w sosie pomidorowym - Magiczny Garnek O Nas Przepisy Śniadanie Dla dzieci Koktajle, napoje Przystawki, przekąski Sałatki Surówki warzywne Zupy i kremy Makarony Dania mięsne Dania Zobacz więcej
Niezawodny Gino D’Acampo po raz kolejny swoim daniem przypomniał mi minione wakacje, a szczególnie smaki, które wtedy odkryłam – jagnięcina. Przepis na pieczoną jagnięcinę podaję za mistrzem z książki Zobacz więcej
Olka
Olka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Napady Szalonego Kucharza
Jagnięcina 'youvetsi'

Jagnięcina 'youvetsi' 100

Mój debiut jeśli chodzi o przygotowywanie jagnięciny. Najpierw miała być zrobiona wg przepisu włoskiego, skończyło się na kreteńskim. Posiadam taką książeczkę po angielsku przywiezioną kiedyś z Krety Zobacz więcej
Kuchenny Blat
Kuchenny Blat Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchenny Blat
Keema z jagnięciny

Keema z jagnięciny 39

Ostra, aromatyczna potrawa wywodząca się z kuchni hinduskiej. Swój smak i aromat zawdzięcza zielonemu chilli, imbirowi, garam masali i pieprzowi cayenne. Keema znaczy dosłownie mielone mięso i tak Zobacz więcej
Kuchenny Blat
Kuchenny Blat Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchenny Blat
Keema z jagnięciny

Keema z jagnięciny 141

Ostra, aromatyczna potrawa wywodząca się z kuchni hinduskiej. Swój smak i aromat zawdzięcza zielonemu chilli, imbirowi, garam masali i pieprzowi cayenne. Keema znaczy dosłownie mielone mięso i tak Zobacz więcej
Dolma występuje w wielu postaciach. Wszystkie potrawy z mięsno - ryżowym farszem można nazwać dolmą, albo po ormiańsku tolmą, a w tym bakłażany, paprykę, pomidory, ziemniaki, liście winorośli, liście Zobacz więcej
Stifado jest jednym z najpopularniejszych greckich potraw. Można je znaleźć niemalże w każdej tawernie. Tradycyjnie przyrządzane jest z zająca, królika lub jagnięciny z dodatkiem cebuli, pomidorów i Zobacz więcej
Każda pora roku ma taki charakterystyczny obrazek, który powtórzono już tysiące razy w najróżniejszych odmianach, że wydaje się być konieczny dla zaistnienia kolejnego sezonu. I tak zimowy obrazek to Zobacz więcej
Piłka w kuchni
Piłka w kuchni Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Piłka w kuchni
Jagnięcina-baranina

Jagnięcina-baranina 10306

Jagnięcina jest u nas bardzo rzadko dostępna. Gdy jednak się pojawia, stanowi swego rodzaju odskocznię, a nawet atrakcję. Odskocznię od częstych bywalców naszego stołu: wieprzowiny czy drobiu. Zobacz więcej