Przepis na potrawy z jagnięciny

Dzisiaj na obiad jagnięcina. Potrawa pochądząca z Pakistanu, w której trudno byłoby sie nie zakochać. Delikatne mięso, przełamane ostrością przypraw I delikatnością joguru, pozostawia u nas totalny Zobacz więcej
Uwielbiam przygotowywać dania z tadżin (inaczej tagine albo tajine). Potrawy z tego naczynia zawsze wychodzą mi obłędnie pyszne, a tak jakby robią się same Dodajesz tylko po kolei dobrze skomponowane Zobacz więcej
przepis na ok. 3 porcje – używając wołowiny na gulasz znacznie obniżymy koszt potrawy gulasz z jagnięciny 300 g pokrojonej w kostkę jagnięciny lub wołowiny na gulasz 2 marchewki 1 pietruszka 1 cukinia Zobacz więcej
Magiczny Garnek
Magiczny Garnek Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Magiczny Garnek
Spaghetti z jagnięciną

Spaghetti z jagnięciną 48

Spaghetti z jagnięciną - Magiczny Garnek O Nas Przepisy Śniadanie Dla dzieci Koktajle, napoje Przystawki, przekąski Sałatki Surówki warzywne Zupy i kremy Makarony Dania mięsne Dania obiadowe Ryby pod Zobacz więcej
Przepyszna potrawa kuchni osmańskiej. Nietypowe połączenie smaków jest tu najwikszym atutem. Mięso, słodycz kasztanów i moreli, lekki kwasek jaki nadają suszone porzeczki to bomba smaków którą musicie Zobacz więcej
Gotuj z Alą
Gotuj z Alą Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Gotuj z Alą
Stek z jagnięciny

Stek z jagnięciny 3756

Jagnięcina w Polsce niestety nie jest zbyt popularna. Trudno się dziwić, z jednej strony dość wysoka cena, a z drugiej, fakt, że jest to mięso młodego zwierzęcia. Może w regionach, gdzie hoduje się Zobacz więcej
Wielkanocne potrawy z Marco Ghia - warsztaty kulinarne Ostatnią sobotę przed Wielkanocą spędziłam na pysznych warsztatach zorganizowanych wAkademii Kulinarnej Whirlpool, która znajduje się na Zobacz więcej
kimek
kimek Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smak Indii
Jagnięcina Dopiaza (Lamb Dopiaza)

Jagnięcina Dopiaza (Lamb Dopiaza) 228

Jagnięcina Dopiaza to jedno z dań, które z pewnością znajdziemy w menu większości restauracji serwujących potrawy kuchni indyjskiej. Początków tej potrawy należy szukać w sztuce kulinarnej czasów Zobacz więcej
Kamila
Kamila Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
ogrody babilonu
jagnięcina z groszkiem

jagnięcina z groszkiem 75

We Włoszech na Wielkanoc tradycyjnie podaje się jagnięcinę ze świeżym zielonym groszkiem. Danie takie jak to często je się na obiad w niedzielę wielkanocną, gdy cała rodzina zbiera się przy stole, by Zobacz więcej
Do przygotowania tego tadżinu wykorzystać można także cielęcinę, kozinę lub w ostateczności nawet drób jednakże ten już nada potrawie bardziej delikatnego, mniej aromatycznego charakteru. Od pewnego Zobacz więcej
Jagnięcina - turystyka kulinarna Niech Cię Zakole - Najsmaczniejszy BlogNajsmaczniejszy Blog Najsmaczniejszy Blog Najsmaczniejszy Blog – przepisy, recenzje restauracji Menu Skip to content Strona Zobacz więcej
Gulasz z jagnięciny w sosie pomidorowym - Magiczny Garnek O Nas Przepisy Śniadanie Dla dzieci Koktajle, napoje Przystawki, przekąski Sałatki Surówki warzywne Zupy i kremy Makarony Dania mięsne Dania Zobacz więcej
Niezawodny Gino D’Acampo po raz kolejny swoim daniem przypomniał mi minione wakacje, a szczególnie smaki, które wtedy odkryłam – jagnięcina. Przepis na pieczoną jagnięcinę podaję za mistrzem z książki Zobacz więcej
Olka
Olka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Napady Szalonego Kucharza
Jagnięcina 'youvetsi'

Jagnięcina 'youvetsi' 97

Mój debiut jeśli chodzi o przygotowywanie jagnięciny. Najpierw miała być zrobiona wg przepisu włoskiego, skończyło się na kreteńskim. Posiadam taką książeczkę po angielsku przywiezioną kiedyś z Krety Zobacz więcej
Kuchenny Blat
Kuchenny Blat Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchenny Blat
Keema z jagnięciny

Keema z jagnięciny 37

Ostra, aromatyczna potrawa wywodząca się z kuchni hinduskiej. Swój smak i aromat zawdzięcza zielonemu chilli, imbirowi, garam masali i pieprzowi cayenne. Keema znaczy dosłownie mielone mięso i tak Zobacz więcej
Kuchenny Blat
Kuchenny Blat Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchenny Blat
Keema z jagnięciny

Keema z jagnięciny 140

Ostra, aromatyczna potrawa wywodząca się z kuchni hinduskiej. Swój smak i aromat zawdzięcza zielonemu chilli, imbirowi, garam masali i pieprzowi cayenne. Keema znaczy dosłownie mielone mięso i tak Zobacz więcej
Dolma występuje w wielu postaciach. Wszystkie potrawy z mięsno - ryżowym farszem można nazwać dolmą, albo po ormiańsku tolmą, a w tym bakłażany, paprykę, pomidory, ziemniaki, liście winorośli, liście Zobacz więcej
Stifado jest jednym z najpopularniejszych greckich potraw. Można je znaleźć niemalże w każdej tawernie. Tradycyjnie przyrządzane jest z zająca, królika lub jagnięciny z dodatkiem cebuli, pomidorów i Zobacz więcej
Każda pora roku ma taki charakterystyczny obrazek, który powtórzono już tysiące razy w najróżniejszych odmianach, że wydaje się być konieczny dla zaistnienia kolejnego sezonu. I tak zimowy obrazek to Zobacz więcej
Piłka w kuchni
Piłka w kuchni Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Piłka w kuchni
Jagnięcina-baranina

Jagnięcina-baranina 10268

Jagnięcina jest u nas bardzo rzadko dostępna. Gdy jednak się pojawia, stanowi swego rodzaju odskocznię, a nawet atrakcję. Odskocznię od częstych bywalców naszego stołu: wieprzowiny czy drobiu. Zobacz więcej