Dzisiaj na obiad jagnięcina. Potrawa pochądząca z Pakistanu, w której trudno byłoby sie nie zakochać. Delikatne mięso, przełamane ostrością przypraw I delikatnością joguru, pozostawia u nas totalny
Zobacz więcej
Uwielbiam przygotowywać dania z tadżin (inaczej tagine albo tajine). Potrawy z tego naczynia zawsze wychodzą mi obłędnie pyszne, a tak jakby robią się same Dodajesz tylko po kolei dobrze skomponowane
Zobacz więcej
przepis na ok. 3 porcje – używając wołowiny na gulasz znacznie obniżymy koszt potrawy gulasz z jagnięciny 300 g pokrojonej w kostkę jagnięciny lub wołowiny na gulasz 2 marchewki 1 pietruszka 1 cukinia
Zobacz więcej
Spaghetti z jagnięciną - Magiczny Garnek O Nas Przepisy Śniadanie Dla dzieci Koktajle, napoje Przystawki, przekąski Sałatki Surówki warzywne Zupy i kremy Makarony Dania mięsne Dania obiadowe Ryby pod
Zobacz więcej
Przepyszna potrawa kuchni osmańskiej. Nietypowe połączenie smaków jest tu najwikszym atutem. Mięso, słodycz kasztanów i moreli, lekki kwasek jaki nadają suszone porzeczki to bomba smaków którą musicie
Zobacz więcej
Jagnięcina w Polsce niestety nie jest zbyt popularna. Trudno się dziwić, z jednej strony dość wysoka cena, a z drugiej, fakt, że jest to mięso młodego zwierzęcia. Może w regionach, gdzie hoduje się
Zobacz więcej
Wielkanocne potrawy z Marco Ghia - warsztaty kulinarne Ostatnią sobotę przed Wielkanocą spędziłam na pysznych warsztatach zorganizowanych wAkademii Kulinarnej Whirlpool, która znajduje się na
Zobacz więcej
Jagnięcina Dopiaza to jedno z dań, które z pewnością znajdziemy w menu większości restauracji serwujących potrawy kuchni indyjskiej. Początków tej potrawy należy szukać w sztuce kulinarnej czasów
Zobacz więcej
We Włoszech na Wielkanoc tradycyjnie podaje się jagnięcinę ze świeżym zielonym groszkiem. Danie takie jak to często je się na obiad w niedzielę wielkanocną, gdy cała rodzina zbiera się przy stole, by
Zobacz więcej
Do przygotowania tego tadżinu wykorzystać można także cielęcinę, kozinę lub w ostateczności nawet drób jednakże ten już nada potrawie bardziej delikatnego, mniej aromatycznego charakteru. Od pewnego
Zobacz więcej
Jagnięcina - turystyka kulinarna Niech Cię Zakole - Najsmaczniejszy BlogNajsmaczniejszy Blog Najsmaczniejszy Blog Najsmaczniejszy Blog – przepisy, recenzje restauracji Menu Skip to content Strona
Zobacz więcej
Gulasz z jagnięciny w sosie pomidorowym - Magiczny Garnek O Nas Przepisy Śniadanie Dla dzieci Koktajle, napoje Przystawki, przekąski Sałatki Surówki warzywne Zupy i kremy Makarony Dania mięsne Dania
Zobacz więcej
Niezawodny Gino D’Acampo po raz kolejny swoim daniem przypomniał mi minione wakacje, a szczególnie smaki, które wtedy odkryłam – jagnięcina. Przepis na pieczoną jagnięcinę podaję za mistrzem z książki
Zobacz więcej
Mój debiut jeśli chodzi o przygotowywanie jagnięciny. Najpierw miała być zrobiona wg przepisu włoskiego, skończyło się na kreteńskim. Posiadam taką książeczkę po angielsku przywiezioną kiedyś z Krety
Zobacz więcej
Ostra, aromatyczna potrawa wywodząca się z kuchni hinduskiej. Swój smak i aromat zawdzięcza zielonemu chilli, imbirowi, garam masali i pieprzowi cayenne. Keema znaczy dosłownie mielone mięso i tak
Zobacz więcej
Ostra, aromatyczna potrawa wywodząca się z kuchni hinduskiej. Swój smak i aromat zawdzięcza zielonemu chilli, imbirowi, garam masali i pieprzowi cayenne. Keema znaczy dosłownie mielone mięso i tak
Zobacz więcej
Dolma występuje w wielu postaciach. Wszystkie potrawy z mięsno - ryżowym farszem można nazwać dolmą, albo po ormiańsku tolmą, a w tym bakłażany, paprykę, pomidory, ziemniaki, liście winorośli, liście
Zobacz więcej
Stifado jest jednym z najpopularniejszych greckich potraw. Można je znaleźć niemalże w każdej tawernie. Tradycyjnie przyrządzane jest z zająca, królika lub jagnięciny z dodatkiem cebuli, pomidorów i
Zobacz więcej
Każda pora roku ma taki charakterystyczny obrazek, który powtórzono już tysiące razy w najróżniejszych odmianach, że wydaje się być konieczny dla zaistnienia kolejnego sezonu. I tak zimowy obrazek to
Zobacz więcej
Jagnięcina jest u nas bardzo rzadko dostępna. Gdy jednak się pojawia, stanowi swego rodzaju odskocznię, a nawet atrakcję. Odskocznię od częstych bywalców naszego stołu: wieprzowiny czy drobiu.
Zobacz więcej