potrawy z jarmużu

Dzisiaj nasz szczęśliwy dzień.True taste huntersponownie na stronie internetowej magazynuKukbuk. Tym razem zachęcamy do weganizmu aż dwoma potrawami:Orientalną czarną soczewicą z dynią hokkaido i Zobacz więcej
English version below W mojej kuchni robi się coraz bardziej jesiennie, a to znaczy, że zaczynają dominować potrawy rozgrzewające, pomagające zwalczać pierwsze objawy przeziębienia. Z tej okazji na Zobacz więcej
Przepisy z jarmużem, czyli wykorzystanie jednego z najbardziej zdrowych składników w kuchni do przepysznych dań. Uniwersalność jarmużu sprawia, że doskonale nadaje się on do potraw zarówno słodkich, Zobacz więcej
Jarmuż to skarbnica zdrowia, a jesień to idealna pora na przyrządzanie potraw z tego fantastycznego warzywa. SKŁADNIKI - liście jarmużu z połowy gałęzi - 3 marchewki - 2 duże ziemniaki - 1/3 korzenia Zobacz więcej
kasztanowakuchnia
kasztanowakuchnia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kasztanowa Kuchnia
Chorizo

Chorizo 2180

0
Cześć =) Chorizo to rodzaj pikantnej kiełbasy pochodzącej z półwyspu iberyjskiego. Przeważnie występuje w stanie suszonym, ale bywa chorizo również surowe, używane do potraw gotowanych, jak np. Zobacz więcej
skarbnicą przeciwutleniaczy, witamin i minerałów :) Pamiętajcie, że pod każdym postem publikuję wartości odżywcze potrawy. Zachęcam do polubienia Zielonej Diety na Facebooku :) Składniki (1 porcja): Zobacz więcej
Żeby wszystko było jasne – pączki są SUPER Jednakzróbmy coś na przekór, bo nie zawsze trzeba iść z prądem Czasami nawet wskazane jestwyjść z tłumu i zrobić coś dla siebie. Jeśli Ty również nie masz Zobacz więcej
jarmuż i brokuła podzielonego na małe różyczki. Podlewam sosem sojowym, dodaję przyprawy i szklankę wody. Gotuję, aż warzywa będą miękkie, ale nie rozgotowane (u mnie ok. 30 minut). Pod koniec Zobacz więcej
Ziemniaki z jarmużem Zajmie:30 minut przygotowanie Ilość porcji: 4 porcje Składniki: - kilka ugotowanych ziemniaków (sami oceńcie ile zjecie) - po 2 duże listki jarmużu na jedną porcję (najlepiej Zobacz więcej
Pomysł ma zdrową, pożywną i pyszną sałatkę, która znajdzie zastosowanie zarówno jako lekkie danie obiadowe, wzmacniające drugie śniadanie czy też pełnowartościowa kolacja. Potrawa dzięki swej Zobacz więcej
Ostatnio bardzo modnym warzywem stał się jarmuż, ale nie każdy wie jak można go spożywać, co do niego pasuje i z czym w ogóle wypada go jeść. Oto moja propozycja prostego, smacznego i szybkiego dania Zobacz więcej
: Mix sałat możesz zastąpić swoją dowolną ulubioną. Pytanie: Dlaczego do ryby warto dodawać sok z cytryny? Odpowiedź: Ponieważ neutralizuje jej zapach i sprawia, że zachowuje ładny jasny kolor. Inne Zobacz więcej
Risotto to jedna z moich ulubionych włoskich potraw. Jeżeli mamy wcześniej przygotowany bulion, jest naprawdę szybka i łatwa, i nie wymaga dużej liczby składników. Składniki: 1 szklanka ryżu arborio 1 Zobacz więcej
wodę zastąp jogurtem naturalnym. Jogurt możesz zastąpić maślanką lub kefirem. Pytanie: Jak sprawić, aby koktajl był jeszcze bardziej zdrowy i odżywczy? Odpowiedź: Dodaj do niego kilka łyżeczek Zobacz więcej
, kukurydza Dla takiej miseczki nawet weganką Ciecierzyca smażona z suszonymi pomidorami, jarmużem oraz marchewką z masłem orzechowym i pestkami dyni I dzięki wegańskim eksperymentom odczarowałam Zobacz więcej
Moja dieta na zdrowe włosy wciąż trwa. Faktycznie przestałam o niej pisać, ale wciąż ją stosuje, wciąż eksperymentuje z potrawami, które robią dobrze moim włosom i powoli widzę efekty (powoli, bo na Zobacz więcej
kamilzaw
kamilzaw Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Let it be delicious!
Chipsy z jarmużu

Chipsy z jarmużu 1970

1
Przepis na chipsy z jarmużu upieczone chipsy chipsy przed pieczeniem Jarmuż to pyszne, ale niestety raczej mało popularne warzywo. Można z niego wyczarować super potrawy. Przedstawiam przepis na Zobacz więcej
Wiem, że u Was jesień zagościła na dobre. Mroźne poranki, kolorowe liście, mgła, duże ilości mgły, no i te wszystkie jesienne polskie potrawy.... konfitura wiśniowa mojej mamy, sok z agrestu także Zobacz więcej
Jest to tak banalne danie, że nawet Ci, którzy uważają się za antytalenty kulinarne, poradzą sobie bez problemu :) Do tej potrawy w zasadzie można użyć wszystkich liści jakie mamy pod ręką. Krótka Zobacz więcej