potrawy z kani

Jak już wszyscy wiedzą kanie w tym roku bardzo obficie obrodziły. Trzeba je jakoś wykorzystać bo smaczne są bardzo. Ponieważ miałam ich bardzo dużo dlatego kilka ciekawych potraw wymyśliłam. Między Zobacz więcej
Kanie czyli czubajki kanie obrodziły w tym roku tak że jak weszliśmy do lasu to miałam wrażenie że ktoś z nieba je rozsiewał. Prawdziwy dywan z kani. Część ususzyłam w całości, potem pomoczę je w Zobacz więcej
humanistka
humanistka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
humanistka w kuchni
Bigos z roladą

Bigos z roladą 309

0
boczek uszlachetnił smak bigosu . Porcja dla 4 osób: 10 plasterków rolady z boczku z dodatkiem grzybów i cebuli 1 główka świeżej kapusty 2 małe laski kiełbasy drobiowej 1 mały (mini) koncentrat Zobacz więcej
podgrzybków 2 łyżki oleju rzepakowego 1 łyżka suszu z kani 1 łyżka suszu z opieniek 2 łyżki suszonego majeranku 1 łyżka sosu sojowego Kapustę trochę posiekałam i zalałam bulionem- jak jest zbyt Zobacz więcej
się znakomicie. Jeśli lubicie panierowane kanie, to ten przepis jest dla Was. Polecam. Składniki: • kg kapeluszy boczniaka • 6 łyżki mąki • 4 jajka • 10 łyżek startej bułki • oliwa • 2 szklanki Zobacz więcej
mnhtn
mnhtn Obserwuj blogaObserwujesz bloga
miloscdojedzenia.pl
Sos Grzybowy

Sos Grzybowy 3413

0
Lato już za nami, a sezon grzybowy w pełni. Dlatego nie mogło tu zabraknąć przepisów z wykorzystaniem tego właśnie składnika. Grzyby uwielbiam od dawna- zarówno je zbierać jak i zjadać. Nadają one Zobacz więcej
!:) Konkurs z Kabanoskami Henryka Kani. Jak wiecie moja rodzina cała się nimi zajada, co widać na zdjęciu poniżej:) Zasady konkursu: Wymyśl przepis, przygotuj i zrób zdjęcie dania z wybranym przez Zobacz więcej
!:) Konkurs z Kabanoskami Henryka Kani. Jak wiecie moja rodzina cała się nimi zajada, co widać na zdjęciu poniżej:) Zasady konkursu: Wymyśl przepis, przygotuj i zrób zdjęcie dania z wybranym przez Zobacz więcej
. A, że miałam przygotowane kotlety mielone na obiad, to niczym Jezus w Kanie Galilejskiej rozmnożyłam pokarm, tak, że wszyscy byli najedzeni i bardzo zadowoleni. Zupa misyjna Składniki: bulion (z Zobacz więcej
Jakie są wasze najgorsze, kulinarne wspomnienia z dzieciństwa? Wątróbka? Krupnik? A może właśnie flaczki? To niesamowite, jak bardzo niektórym potrawom nawet nie dano szansy. Przekreślono je już na Zobacz więcej
Wiecie jak wygląda brzoza? No jasne, że wiecie. Wszyscy w Polsce wiedzą I bardzo dobrze, bo to właśnie pod brzozami najczęściej można znaleźć kanie. Niekwestionowaną królową lasu. Bywa podstępna, Zobacz więcej
Choochla
Choochla Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Choochla
Tradycyjna zupa pieczarkowa

Tradycyjna zupa pieczarkowa 131

0
Jedna z najbardziej popularnych i lubianych zup czyli pieczarkowa. Nie mogłoby jej zabraknąć na blogu. Uwielbiam pieczarki. Ten smaczny grzyb po którego sięgają nawet Ci, którzy z różnych powodów nie Zobacz więcej
przygotowuję go z prawdziwków, podgrzybków i kani. Zamiast płacić około 20 złotych za 10 dag gotowego proszku grzybowego, warto przygotować go samemu z zebranych latem i jesienią grzybków. Proszek Zobacz więcej
naszej oferty nowy smak z szynki. Polacy lubią wędliny o klasycznym smaku i takie właśnie są nowe Degustino -mówi Krzysztof Kania Prezes Zarządu Chrzanowskiej Manufaktury Wędlin. Nowość Degustino to Zobacz więcej
wesoła kuchnia: Kanie pod jaglaną pierzynką wesoła kuchnia sobota, 8 listopada 2014 Kanie pod jaglaną pierzynką To był mój ostatni zbiór grzybów. Kanie uwielbiam wole je od schabowych.Została mi kasza Zobacz więcej
Moja rodzina po spróbowaniu potrawy prawie jednogłośnie wykrzyknęła "Tylko nie umieszczaj tego na blogu !" Po zjedzeniu dwóch patelni pomidorów i przyjęciu pokaźnej dawki toksycznej tomatyny uważam Zobacz więcej
Od kilku ładnych tygodni moją mamę na całe weekendy wywiewa do lasu. Po grzyby oczywiście. Popołudniami wraca z koszami pełnymi podgrzybków, prawdziwków, kurek, maślaków, kozaków, rydzów i kani. Przez Zobacz więcej
tej potrawy. Myśmy nie omdleli, ale naprawdę jest to pyszna potrawa, bakłażan smakuje trochę jak gruba kania smażona (ale nie tak grzybowo ma się rozumieć), a nadzienie jest przepyszne. Martik Zobacz więcej
mojego portfela, z książkami kulinarnymi nie mam takiego problemu. Mogłabym je brać z półek garściami, zachwycać się zdjęciami, czerpać inspiracje iwypróbowywać pomysły. Poniżej lista, którą udało mi Zobacz więcej